Otpad

Uklonjene deponije u naseljima Lauš i Česma

BANJALUKA - Divlje deponije na području banjalučkih naselja Lauš i Česma uklonjene su u nastojanju da se riješi problem koji na ovim lokacijama, zbog nesavjesnih pojedinaca, postoji već godinama, saopšteno je iz Gradske uprave.

Na pomolu bezbolno rješenje za otpad iz TE Tuzla?

TUZLA - Gradska uprava grada Tuzla ponudila je alternativno rješenje "Elektroprivredi BiH" za odlaganje šljake i pepela iz Termoelektrane Tuzla. Prvobitno je bilo predviđeno da se otpad odlaže na jezero Kop Šićki Brod, čemu su se žestoko usprotivili mještani koji žive u blizini jezera, ali i ekološka udruženja.

Medicinski otpad na području Mrkonjić Grada još nije uklonjen

MRKONJIĆ GRAD - Iako su prošla tri mjeseca od kada je Inspektorat RS ocijenio da u najkraćem roku treba ukloniti deponije medicinskog otpada kod mrkonjićkog sela Jasenovi Potoci, stari lijekovi i ostali medikamenti još su na toj lokaciji.

Opština Dvor i komšije ponovo rekli NE radioaktivnom otpadu

DVOR - U hrvatskoj opštini Dvor danas je održan sastanak kojem su prisustvovali predstavnici lokalnih zajednica u Unsko-sanskom kantonu i to Cazina, Bosanske Krupe i Bužima, te opštine Novi Grad u Republici Srpskoj o problemu gradnje radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH.

U srijedu sastanak o problemu odlaganja radioaktivnog otpada

NOVI GRAD - U hrvatskoj opštini Dvor sutra će biti održan sastanak na koji su pozvani predstavnici lokalnih zajednica u Unsko-sanskom kantonu(USK) Cazin, Bosanska Krupa i Bužim, te opština Novi Grad u Republici Srpskoj, a domaćin će biti načelnik opštine Dvor Nikola Arbutina.

Problem plutajućeg otpada u Vrbasu: Institucije FBiH se nisu odazvale pozivu na sastanak

BANJALUKA - Neophodno je preventivno djelovati, prije svega u federalnim opštinama i zajedničkim snagama sa FBiH obezbijediti sredstva za sanaciju postojeće mreže na rijeci Vrbas da bi se spriječilo dospijeće otpada u jezero Hidroelektrane (HE) "Bočac", rekla je pomoćnik ministra za zaštitu životne sredine Republike Srpske Svjetlana Radusin.

"Formirati pravni tim po pitanju planova Hrvatske za radioaktivni otpad"

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača smatra da po pitanju planova Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad u opštini Dvor, na samoj granici sa Republikom Srpskom i BiH, osnovni pravac djelovanja treba da bude završetak ideje da se formira pravni tim.

Krivična prijava zbog odlaganja otpada u krugu "Incela" u Banjaluci

​BANJALUKA - Grad Banjaluka podnijeće krivičnu prijavu protiv odgovornih lica u preduzeću "Eko-trade" i "Univerzum", nakon što je, tokom kontrole Ekološke inspekcije u krugu "Incela", otkriveno nezakonito odlaganje otpadnih industrijskih materija, rekli su u Odjeljenju za inspekcijske poslove grada Banjaluka.

Bogate države šalju svoj otpad u druge zemlje, ali sada im one vraćaju smeće nazad

Sve veći broj zemalja zahtijeva od drugih država da ponovo preuzmu svoj otpad.

10 tona smeća ispred HE Bočac

​BANJALUKA - Plastične flaše, dijelovi stabala i drugi otpad koji je Vrbas donio do Hidroelektrane Bočac šokirali su javnost, a do izlivanja smeća je došlo nakon što je zaštitna mreža Eko-centra Bočac pukla.

Najčitanije