Otpad

Slijedi tender za spaljivanje opasnog tekstilnog otpada iz Italije

SARAJEVO, BANJALUKA - Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine u narednim danima trebalo bi da raspiše tender za odvoz i spaljivanje tekstilnog otpada iz Italije koji je ilegalno završio u Drvaru, Bosanskom Grahovu, Bihaću i Busovači.

Novi rok za uklanjanje otpada iz Drvara i Bosanskog Grahova

DRVAR - Tekstilni otpad koji je dovezen u Drvar i Bosansko Grahovo i dalje je tamo. U tim opštinama sada se uzdaju u zaključak Vlade Federacije, po kome je Fond za zaštitu životne sredine zadužen da obezbijedi sredstva za ukljanjanje.

Radoš biciklističkom rutom ukazao na problem "Trgovske gore"

NOVI GRAD - Nenad Radoš iz Novog Grada stigao je danas u Bijeljinu, gdje je završio biciklističku rutu dugu oko 550 kilometara tokom koje je podsjetio na opasnost od odlagališta radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u opštini Dvor, na samoj granici sa BiH.

Počinje mjerenje radioaktivnosti u opštini Dvor

DVOR - Fond za finansiranje razgradnje radioaktivnog otpada saopštio je da počinje sa uzimanjem uzoraka kako bi odredio nulto stanje radioaktivnosti u opštini Dvor, na području na kojem je predviđena izgradnja Centra za zbrinjavanje radioaktivnog otpada.

Arbutina: Nemam informacija o aktivnostima u kasarni Čerkezovac

DVOR - Načelnik opštine Dvor Nikola Arbutina rekao je Srni da nema informacije da li se u prostoru kasarne Čerkezovac sprovode aktivnosti u vezi sa planovima izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada, te da ova lokalna zajednica nije uključena u taj postupak.

Opasni otpad i dalje nije uklonjen: FBiH nespremna da riješi problem

DRVAR - Afera s otpadom koji je iz Italije završio u Drvaru, Bosanskom Grahovu i Bihaću pokazala je sve administrativne nedostatke i nespremnost države u kojoj živimo da pomogne lokalnim samoupravama i da ih zaštiti od pojedinaca koji su zarad ličnih interesa spremni ugroziti zdravlje stanovnika.

Runić: Otpad iz Italije i dalje u Drvaru, ništa nije urađeno

DRVAR- Nelegalno uskladišteni otpad iz Italije i dalje je u Drvaru, obećanja nisu ostvarena i građani gube strpljenje, rekla je danas Srni načelnik ove opštine Dušica Runić.

Biciklistička ruta protiv odlagališta radioaktivnog otpada

NOVI GRAD - Nenad Radoš iz Novog Grada sutra će iz rodnog grada krenuti na putovanje dugo oko 500 kilometara, tokom kojeg će obilazeći biciklom gradove u BiH skrenuti pažnju na opasnost od odlagališta radioaktivnog otpada, te na apsurd da je BiH, blokiranjem formiranja ekspertskog tima, sama sebi vezala ruke da Hrvatsku spriječi u namjeri da radioaktivni otpad odlaže na samoj granici.

Košarac: Ponašanje Zagreba je zabrinjavajuće

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izrazio je danas zabrinutost zbog činjenice da institucije u Hrvatskoj ne odustaju od izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada na lokalitetu Trgovske gore.

Košarac: BiH mora hitno odgovoriti na ofanzivu Hrvatske

BANJALUKA - BiH nema pravo da sjedi skrštenih ruku dok Hrvatska, s druge strane, ozbiljno priprema odlagalište za radioaktivni otpad i istrošeno nuklearno gorivo na Trgovskoj gori, u blizini Une, ali zbog opstrukcija šefice diplomatije BiH Bisere Turković stanje bi moglo da se dodatno zakomplikuje na našu štetu.

Najčitanije