Otpad

Na Manjači pušteno u funkciju stočno groblje

BANJALUKA - Na lokaciji nekadašnje poljoprivredne farme na Manjači pušteno je u funkciju stočno groblje, čime je riješen višegodišnji problem neadekvatnog odlaganja životinjskih ostataka na području grada Banjaluka, potvrdio je za "Nezavisne" Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela, u čijoj nadležnosti je stočno groblje.

Hrvatska odustaje od odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori?

BANJALUKA - Dolaskom novog Savjeta ministara BiH očekuje se da će se ponovo pokušati pronaći dogovor o izgradnji odlagališta za nuklearni otpad na Trgovskoj gori kod hrvatskog grada Dvora u blizini granice s BiH.

Koliko je opasan nuklearni otpad koji bi mogao završiti na granici BiH?

Najizglednija opcija za zbrinjavanje hrvatskog nuklearnog otpada je lokacija Čerkezovac na Trgovskoj gori pored granice s BiH. Stanovništvo se protivi, a vlasti nastavljaju postupak u tišini i daleko od očiju javnosti.

U FBiH oko 9.000 tona opasnog otpada

SARAJEVO - Ukupna količina nastalog otpada u Federaciji BiH u 2018. godini iznosila je 9.652.414 tona

Izgorjeli hala i automobil na auto-otpadu u Banjaluci

BANJALUKA - Na auto-otpadu u banjalučkom naselju Pavlovac došlo je do požara na jednom automobilu koji je u potpunosti izgorio.

Ponovno blokirano mostarsko odlagalište otpada

MOSTAR - Mještani okolnih naselja i aktivisti Građanske inicijative "Jer nas se tiče" zaustavili su u srijedu ujutro dva kamiona sa smećem ispred ulaza na deponij Uborak kod Mostara, čime je počela nova blokada tog odlagališta komunalnog otpada na kojem se zbrinjava smeće iz Mostara i još nekih hercegovačkih gradova.

Uklonili farmaceutski otpad koji je pronađen kod Mrkonjić Grada

MRKONJIĆ GRAD - Farmaceutski otpad, koji je u martu pronađen kod Jasenovih Potoka, opština Mrkonjić Grad, uklonjen je radi zaštite zdravlja stanovništva, životne sredine, te suzbijanja daljih potencijalnih rizika.

Zašto Njemačka šalje osiromašeni uranijum u Rusiju?

Ekološki aktivisti su zabrinuti: osiromašen uranijum iz Njemačke se šalje na preradu u Rusiju. Tako je bilo prije deset godina, pa je zbog protesta kao odredište transporta odabrana Francuska. Ali, Rusija je ponovo u igri.

Tender poništen, opasni medicinski otpad pokupljen

MRKONJIĆ GRAD - Opasni medicinski otpad, koji je pronađen kod mrkonjićkog sela Jasenovi Potoci, privremeno je zbrinut, odnosno prikupljen u velike vreće, koje su potom prekrivene najlonom kako ne bi kisnule, a radi se na tome da ne prezimi u prirodi.

Članovi Općinskog vijeća Dvor: Još jednom "ne" opasnom otpadu

DVOR, NOVI GRAD - Članovi Općinskog vijeća Dvor na današnjoj sjednici jednoglasno su usvojili zaključak kojim su još jednom potvrdili da se i dalje protive odlaganju radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, na mikrolokaciji Čerkezovac, potvrdio je za "Nezavisne" Nikola Arbutina, načelnik Dvora.

Najčitanije