Otpad

10 tona smeća ispred HE Bočac

​BANJALUKA - Plastične flaše, dijelovi stabala i drugi otpad koji je Vrbas donio do Hidroelektrane Bočac šokirali su javnost, a do izlivanja smeća je došlo nakon što je zaštitna mreža Eko-centra Bočac pukla.

Potrebna pomoć u rješavanju problema otpada

BANJALUKA - Direktor Eko-centra "Bočac jezero" Dragana Kovačević rekla je da su o pucanju zaštitne mreže na jezeru obaviještene sve institucije koje bi mogle da pomognu u rješavanju tog problema i da se očekuje njihova reakcija, te naglasila da je potrebno ukloniti otpad u dužini od 18 kilometara.

Pukla mreža Eko centra Bočac: Sav otpad završio kod hidroelektrane

BANJALUKA - Zaštitna mreža Eko centra Bočac je pukla, potvrđeno je ATV-u u "HE Bočac".

Užasan prizor iz Bočca: Vrbas nosi tone smeća

BANJALUKA - Koliko malo pažnje posvećujemo našoj okolini, i koliko se mnogo trudimo da je što više uništimo pokazuju šokantni prizori koji nam dolaze iz Bočca.

"Nuklearni otpad odlagati na mjestu nastanka"

LJUBLJANA - Predsjednik Odbora za zdravstvo Parlamenta Slovenije Franc Trček u razgovoru sa poslanicima iz BiH o izgradnji odlagališta nuklearnog otpada u Trgovskoj gori u Hrvatskoj, na granici sa BiH, saglasio se sa mišljenjem stručne javnosti da treba poštovati ustaljenu praksu da ovakva vrsta opasnog otpada bude skladištena na mjestu nastanka.

Nema odgovora iz hrvatske vlade o radioaktivnom otpadu

DVOR - Opština Dvor nije dobila odgovor na dopis upućen Vladi Hrvatske prije više od mjesec dana, a u vezi sa primjenom usvojenog Nacionalnog programa provođenja strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada, istrošenih izvora nuklearnog goriva.

Kamerama protiv divljih deponija

BANJALUKA - Mnoge lokalne zajednice u RS se bore s problemom divljih deponija pojačanim mjerama, kontrolama, kaznama, pa čak i kamerama, ali i kad ih uklone s neke lokacije, brzo se opet pojave, i to skoro preko noći zbog nesavjesnih građana.

Prikupljeno 600 tona krupnog otpada

BANJALUKA - Oko 600 tona kabastog otpada prikupljeno je u okviru proljećne akcije uređenja grada, potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne poslove.

Magazinović: Parlament EU upozoren na opasnosti nuklearnog otpada u Trgovskoj gori

SARAJEVO - Poslanik u Predstavničkog domu Parlamentarne skupštine BiH Saša Magazinović pozvao je poslanike Evropskog parlamenta da se uključe u rješavanje problema u vezi sa namjerom institucija Hrvatske da nuklearni i radioaktivni otpad skladište i odlažu na lokaciji Trgovska gora, koja će imati najveći negativni uticaj na stanovništvo i životnu sredinu u BiH.

Dvor zatražio informacije od hrvatske Vlade u vezi radioaktivnog otpada

DVOR - Iz kabineta načelnika opštine Dvor zatražen je odgovor Vlade Hrvatske i premijera Andreja Plenkovića u vezi sa aktivnostima iz Nacionalnog programa zbrinjavanja radioaktivnog otpada, kojim je predviđeno da skladište radioaktivnog otpada bude u kasarni Čerkezovac u ovoj opštini.

Najčitanije