Otpad

Članovi Općinskog vijeća Dvor: Još jednom "ne" opasnom otpadu

DVOR, NOVI GRAD - Članovi Općinskog vijeća Dvor na današnjoj sjednici jednoglasno su usvojili zaključak kojim su još jednom potvrdili da se i dalje protive odlaganju radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori, na mikrolokaciji Čerkezovac, potvrdio je za "Nezavisne" Nikola Arbutina, načelnik Dvora.

U Hrvatskoj otpadno jestivo ulje postaje biogorivo

ZAGREB - Gotovo devet tona otpadnog jestivog ulja završiće u recikliranju umjesto u odvodu i okolini zahvaljujući zelenom projektu INA putem kojeg građani imaju priliku da odlože otpadno ulje na odabranim maloprodajnim lokacijama INA u devet hrvatskih županija.

Otpad u Pacifiku čisti ogromna plutajuća naprava

LONDON - Ogromna plutajuća naprava koju su osmislili holandski naučnici kako bi očistili "ostrvo" otpada u Pacifiku uspješno je prvi put počela da prikuplja plastiku i ostalo smeće iz tog okeana.

Načelnik Novog Grada: Pripremiti tužbu protiv Hrvatske

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača istakao je da konačno treba formirati stručni tim i pripremiti tužbu protiv Hrvatske, koja namjerava da izgradi odlagalište nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.

Nema dogovora Hrvatske i Slovenije o odlagalištu radioaktivnog otpada

BLED - Delegacije Hrvatske i Slovenije nisu danas postigle dogovor o zajedničkom odlagalištu radioaktivnog otpada na lokaciji Vrbina, saznaje Srna.

Vaga odgodila odvoz oduzetih vozila na otpad

SARAJEVO - Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH poništila je tender za uništavanje oduzetih vozila u regionalnim centrima u Banjaluci i Tuzli, jer firme nisu raspolagale odgovarajućom vagom neophodnom za ovaj posao, saznaju "Nezavisne".

Kineska laboratorija za nuklearni otpad usred pustinje Gobi

Kina planira da u pustinji Gobi na dubini od 560 metara ispod površine gradi laboratoriju za istraživanje nuklearnog otpada, javlja CNN.

Višković i Vranješ: Neprihvatljivo odlagalište radioaktivnog otpada

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da je jedno od najvažnijih pitanja za Srpsku namjera Hrvatske da odlaže radioaktivni otpad na lokalitetu Trgovske gore, istakavši da je neprihvatljivo da se odlagalište gradi uz granicu sa BiH, u neposrednoj blizini rijeke Une i opštine Novi Grad.

Na krov natovario automobil pa vozio na otpad

Novčanu kaznu i tri kaznena boda dobio je Velšanin nakon što je vozio automobil s drugim automobilom privezanim za krov, javlja BBC.

Zapečaćen auto-otpad kod Banjaluke, danas ga ponovo pretresaju

BANJALUKA - Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske nastavili su i danas pretres auto-otpada u vlasništvu lica čiji su inicijali P.D. u Barlovcima kod Banjaluke, a po zahtjevu Poreske uprave Srpske, rekla je Srni načelnik Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Mirna Miljanović.

Najčitanije