Otpad

Nova varoš i Rosulje: Raspored kontejnera za odlaganje kabastog otpada

BANJALUKA - Velika akcija čišćenja i uređenja Banjaluke nastavlja se naredne sedmice, i to u naseljima Nova varoš i Rosulje, kažu iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Auto-otpad na dnu jezera, godinama bacali automobile u akumulaciju

Prizor sa fotografije svakako ne bi iznenadio stanovnike Srbije. Stari automobili završavaju u šumama, rijekama i jezerima, a priroda trpi. Međutim, ova vijest dolazi iz Velike Britanije, odnosno Škotske.

Raspored kontejnera za odlaganje kabastog otpada u centru Banjaluke

U okviru velike akcije čišćenja i uređenja grada sugrađani će imati priliku da odlože krupni otpad u postavljene kontejnere na određenim lokacijama.

"Neophodno obaviti istraživanja u odabiru lokacija za odlaganje radioaktivnog otpada"

NOVI GRAD - Načelnik opštine Novi Grad Miroslav Drljača rekao je danas Srni da je veoma bitno da se u BiH izvrše sva neophodna istraživanja i mjerenja koja će poslužiti kao dodatni argument u osporavanju odabira lokacije za odlagalište radioaktivnog otpada na Trgovskoj gori u Hrvatskoj, na samoj granici sa BiH.

SZO: Ogroman otpad kovid bolnica prijeti zdravlju i okolini

Nagomilane odbačene šprice, korišteni kompleti za testiranje i bočice vakcina u pandemiji kovida 19 stvorili su desetine hiljada tona medicinskog otpada koji prijeti ljudskome zdravlju i okolini, upozorava se u izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije.

Rusi prave vozilo za izbacivanje otpada iz orbite

Ruska Korporacija za taktičke projektile razvija manevarsko vozilo koje će moći da izbaci svemirski otpad iz orbite, izjavio je zamjenik generalnog direktora za korporativni razvoj i investicije Vadim Hromov.

Zbog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori prijeti egzodus stanovništva

DVOR, SARAJEVO - Odlaganje radioaktivnog i nuklearnog otpada u blizini granice BiH s Hrvatskom, na lokaciji Trgovska gora, u hrvatskoj opštini Dvor, izazvalo bi niz problema, uključujući i mogući novi talas odlaska stanovništva.

Košarac: Šarović i SDS nisu ništa uradili protiv izgradnje odlagališta

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministra Staša Košarac poručio je da predsjednik SDS-a Mirko Šarović i drugi članovi ove političke stranke godinama nisu uradili ništa kada je u pitanju borba protiv izgradnje odlagališta radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na Trgovskoj gori.

"BiH motivisana da onemogući Hrvatsku u izgradnji nuklearnog otpada"

SARAJEVO - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac izjavio je danas u Sarajevu da je BiH krajnje motivisana da onemogući Hrvatsku da na Trgovskoj gori izgradi odlagalište nuklearnog otpada, te da se to pitanje mora tretirati na najvišem političkom nivou.

Svemirski otpad se bliži Međunarodnoj svemirskoj stanici

Ruskim kosmonautima naređeno je da uđu u svemirski brod Sojuz, pošto će opasan komad svemirskog otpada proći pored Međunarodne svemirske stanice.

Stotine volontera čistile Tuzlu od smeća

TUZLA- Akcija pod nazivom „Tuzla čisti“ u sklopu projekta čišćenja ilegalnih deponija otpada “Let's do it – Očistimo zemlju za jedan dan” danas je održana u gradu soli uz brojne učesnike.

Tuzlanski kanton: Izvoz otrovnog otpada i spaljivanje koštali bi četiri miliona

TUZLA - Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona traži pomoć od viših nivoa vlasti, kao i od evropskih organizacija za izmještanje otrovnog otpada iz industrijske zone fabrike HAK.

U Tuzli počelo otkopavanje hiljada tona opasnog otpada

TUZLA - Otkopavanje nepropisno odloženog opasnog industrijskog otpada u krugu nekadašnjih fabrika HAK1 i HAK2 započelo je juče u Tuzli, a tek treba da se nađe rješenje šta s njim, odnosno kako da se ukloni.

Svemirski otpad: Mapa prati "200 tempiranih bombi" u orbiti oko Zemlje

Više hiljada letjelica kruži oko orbite i većina njih nije u funkciji.

Drvarčani svečano ispratili otpad

DRVAR - Nelegalno deponovani otpad je napustio Drvar, a nadamo se i ostale opštine u kojima su ga neodgovorni pojedinci istresli, ali i dalje nema nikakve informacije da je neko zbog ovoga odgovarao ili podnio ostavku, rekla je Živana Sabljić, članica neformalne grupe građana koja je okupljena oko inicijative "Drvar bez italijanskog otpada", nakon što je u Drvaru danas održan performans "Svečani ispraćaj otpada iz Drvara".

Najčitanije