Otpuštanje

FK Arsenal otpušta 55 zaposlenih

Engleski fudbalski klub Arsenal objavio je da namjerava da otpusti 55 zaposlenih zbog finansijski problema uzrokovanih pandemijom virusa korona.

"Harley-Davidson" otpušta 140 radnika

Američki proizvođač motocikala "Harley-Davidson" saopštio je danas da će ukinuti 140 radnih mjesta u SAD.

"Srpska imala najmanje otpuštenih radnika za vrijeme epidemije"

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da je Srpska, statistički posmatrano, u odnosu na zemlje u okruženju i Federaciju BiH imala najmanje ljudi koji su u periodu virusa korona ostali bez posla ili privremeno ostali bez radnog angažmana.

Hitrou pokrenuo program dobrovoljnog otpuštanja zaposlenih

Britanski aerodrom Hitrou, koji je prije pandemije virusa COVID-19 bio najprometniji evropski aerodrom, saopštio je danas da je pokrenuo program dobrovoljnog otpuštanja, nakon što je broj putnika pao na najniži mogući nivo.

Trampov privatni klub privremeno otpušta 153 radnika

PALM BIČ - Privatni klub Mar-a-Lago na Floridi, vlasništvo američkog predsjednika Donalda Trampa, privremeno otpušta 153 radnika zbog epidemije novog korona virusa, navodi se u obavještenju objavljenom ove nedjelje na državnom veb-sajtu.

"Tesla" otpušta radnike s ugovorima na određeno vrijeme

SAN FRANCISCO - Kompanija "Tesla" otpušta radnike sa ugovorima o radu na određeno vrijeme iz fabrika za proizvodnju automobila i akumulatora u Kaliforniji i Nevadi, rekla su tri zaposlena za CNBC, koja su dopise o otkazu podijelila sa tom redakcijom.

FlyBosnia otpustila skoro polovinu zaposlenih

FlyBosnia je otpustila gotovo polovinu cjelokupne radne snage i bori se da isplati plaće zaposlenicima, jer dugovi prema aerodromu Sarajevo i drugim dobavljačima i dalje rastu.

Ružnić: Neće biti masovnih otpuštanja prosvjetara

BIHAĆ - Neće biti masovnih otpuštanja u obrazovanju Unsko-sanskog kantona i Vlada će učiniti sve da sačuva radna mjesta u ovoj oblasti, izjavio je danas na pres-konferenciji premijer USK Mustafa Ružnić.

Neće biti otpuštanja u lokalnim samoupravama

​BANJALUKA - Na sastanku delegacije Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske i pomoćnika ministra uprave i lokalne samouprave Nikole Kneževića i Slavice Lukić zaključeno je da neće biti otpuštanja zaposlenih u lokalnim samoupravama u Srpskoj.

Otpuštanje u javnom sektoru nemoguća misija

BANJALUKA - Prema podacima EU, svaki četvrti građanin BiH platu prima iz budžeta, za plate zaposlenih u javnom sektoru godišnje se izdvoji skoro 3,5 milijardi maraka, a zaposlene u javnom sektoru gotovo je nemoguće otpustiti.

Najčitanije