Otrov

Može ubiti čovjeka, a teško ju je primijetiti

Kad pomislite na najopasnije životinje na svijetu, ribe vam vjerovatno neće prve pasti na pamet, ali i one mogu biti i te kako opasne, pa čak i smrtonosne za čovjeka.

Stavljao otrov u hranu za bebe, osuđen na 12,5 godina zatvora

BERLIN - Muškarac (54) osuđen je u Njemačkoj na 12 i po godina zatvora za pokušaj ubistva, jer je stavljao otrov u hranu za bebe i odrasle.

Ovo je najskuplja tečnost na svijetu

Škorpijin otrov ne samo da je opasan, već vam može pomoći da zaradite velike svote novca.

Mej izrazila zabrinutost novim trovanjem "novičokom"

LONDON - Birtanska premijerka Tereza Mej izjavila je danas da je veoma uznemirena jer su se dva britanska građana otrovala nervnim agensom "novičok".

U Francuskoj spriječen napad hemijskim otrovom

PARIZ - Francuske vlasti osujetile su mogući napad otrovnim gasom ricinom ili eksplozivom, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb.

Kolege je ogovarale, ona im sipala otrov u kafu?

KOLARI - Radnica Poljoprivredno-savetodavne stručne službe u Kolarima Sanja N. (41) uhapšena je zbog sumnje da je kolegama sipala otrov insekticid u kafu, prenosi portal "Novosti.rs".

Standard o komemoraciji Praljku: Kao da je riječ o humanisti, a ne zločincu

BEČ - Komemoraciji Slobodanu Praljku, koji je popio otrov prilikom izricanja presude u Haškom tribunalu, prisustvovali su hrvatski ministri odajući mu počast kao da se radilo o velikom humanisti, a ne čovjeku koji je odgovoran za patnje i strahote, ocjenjuje bečki dnebvnik "Standard".

Italijan otrovao cijelu porodicu

RIM - Italijanska policija uhapsila je muškarca zbog sumnje da je cijelu porodicu otrovao talijumom, usmrtivši baku, dedu i tetku, a još pet lica prebačeno je u bolnicu.

U staračkom domu proizvodila otrove

Amerikanka Beti Miler u poznim godinama uhapšena je zbog proizvodnje ricina, jakog biljnog smrtonosnog otrova koji je sama pripremala u staračkom domu u Vermontu, a zatim ga ispitivala na svojim komšijama, saopštio je američki FBI.

Dječak u banjalučkoj školi probao mišomor na velikom odmoru

BANJALUKA - Učenici šestog razreda na velikom odmoru otvorili su kutiju sa mišjim otrovom, postavljenu u kabinetu informatike, ali su srećom prošli bez zdravstvenih tegoba.

Najčitanije