Otvaranje

Počela sanacija krova MSU RS

BANJALUKA - Sanacija krova Muzeja savremene umjetnosti RS u Banjaluci počela je ovih dana, u okviru prve faze obnove zgrade te institucije kulture.

Kružna raskrsnica kod "Lesnine" puštena u promet

BANJALUKA - Nova kružna raskrsnica kod "Lesnine" u Banjaluci, vrijednosti 1,3 miliona KM, danas je puštena u saobraćaj, a novi kružni tok na ovako frekventnoj dionici će znatno umanjiti gužve i ubrzati protok saobraćaja.

BiH na listi zemalja čiji će građani moći u EU od 1. jula

U sjedništu Evropske unije u Briselu raspravlja se o odluci o otvaranju granica, a koja bi na snagu trebalo da stupi 1. jula. Prema izvorima Juronjuza, restrikcije će biti ukinute za građane Bosne i Hercegovine.

Banjaluka: Bioskopi u julu otvaraju svoja vrata

Na zvaničnoj Facebook stranici "Cineplexa Palas" iz Banjaluke objavljeno je da će ovaj bioskop početi sa radom idućeg mjeseca. Iste informacije su saopštene iz "Cinestara" koji najavljuju početak emitovanja filmova od 1. jula.

Grčka otvara bordele, posjete do 15 minuta

ATINA - S obzirom na relativno mali broj slučajeva virusa korona - 3.148 i 185 preminulih, Grčka je dozvolila ponovni rad kompanija, putovanja, a od ponedjeljka i rad bordela, međutim, prema strogim pravilima.

Njemačka dan ranije otvara granice sa susjednim zemljama

BERLIN - Njemačka će od ponedjeljka, a ne od utorka, kako je planirala, ukinuti kontrole na granicama sa susjednim evropskim zemljama uvedene zbog virusa korona, objavilo je njemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Tegeltija: Otvaranje granica s EU nije moguće prije kraja ovog mjeseca

SARAJEVO - Prema onome kako sada stoje stvari, nije realno da granice BiH budu otvorene za građane EU prije kraja ovog mjeseca, s tim što je moguće da će se za pojedine zemlje uvesti određene ristrikcije, rekao je Zoran Tegletija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Borel: Postepeno otvaranje spoljnih granica EU od 1. jula

BRISEL - Evropska komisija će do kraja nedjelje izaći sa strategijom za postepeno otvaranje spoljnih granica EU, počev od 1. jula, najavljeno je u Briselu.

Grčka otvara granice od 15. juna za Srbiju

BEOGRAD - Planovi Grčke su da 15. juna otvori granice za državljane 15 zemalja, među kojima se nalazi i Srbija, prenio je grčki ambasador u Beogradu Jorgos Dijakofotakis u razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Od sutra u Crnu Goru mogu građani BiH, ali ne i Srbije

PODGORICA - Građanima iz 26 zemalja od sutra je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez karantina i samoizolacije, a među njima su BiH i ostale države iz regiona, dok se na Srbiju ta mjera ne odnosi.

Najčitanije