Otvoreni Balkan

Srbiji priznali status najvažnije zemlje u regionu

BANJALUKA - Srbija je inicijativom zajedničkog regionalnog tržišta konačno i formalno dobila status najvažnije zemlje u regionu, za čiju naklonost se bore zemlje i na istoku i na zapadu.

BiH ima uslove za "Otvoreni Balkan", ali nema volje za povezivanje s regionom

BANJALUKA - Bosna i Hercegovina ima gotovo sve potrebne preduslove da bi ušla u ideju "Otvoreni Balkan", koju su započeli Srbija i Albanija, a kasnije prihvatila Sjeverna Makedonija.

Američki kongresmeni podržali "Otvoreni Balkan"

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Beogradu sa kongresmenima SAD Erikom Svolvelom i Šonom Malonijem, koji su izrazili podršku regionalnoj inicijativi "Otvoreni Balkan", koju vide kao veliku mogućnost za napredak Balkana.

Kurti: 'Otvoreni Balkan' otvara region za uticaj Rusije i Kine

PRIŠTINA - Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je danas povodom projekta "Otvoreni Balkan" u kojem učestvuju Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija, da je riječ o nastojanju srpskog lidera Aleksandra Vučića da otvori region za Rusiju i Kinu.

"Otvoreni Balkan" briše barijere za privrednike i građane

SKOPLJE, BANJALUKA - Inicijativa zajedničkog regionalnog tržišta, koja je dobila naziv "Otvoreni Balkan", učvršćena je danas u Skoplju kroz dodatne sporazume, koje su potpisali Srbija, Sjeverna Makedonija i Albanija.

Najčitanije