Ovce

Prevrnuo se brod sa više od 14.000 ovaca

BUKUREŠT - Veliki teretni brod koji je prevozio više od 14.000 ovaca prevrnuo se kod obala Rumunije, a u akciji spasavanja životinja učestvuju pripadnici policije, mornarice i vatrogasci.

Stada ovaca preplavila ulice Madrida

MADRID - Ovce su danas zamijenile automobile na ulicama Madrida, dok su pastiri "upravljali" svojim stadima kroz srce španske prijestonice, slijedeći drevne migracione puteve stoke.

Čuvajući ovce na farmi bivšeg načelnika Kupresa zarade 4.000 KM

Bračni par Nesiha i Amir mjesečno zarade 4.000 KM čuvajući stado od hiljadu ovaca na podrodičnoj farmi Romić-Kupres.

Q groznicom zaraženo 275 ovaca kod Tomislavgrada

TOMISLAVGRAD - U selu Rašćanima kod Tomislavgrada pojavila se Q groznica, a prema informacijama Veterinarske stanice Tomislavgrad do sada je kod 275 ovaca iz tri različita stada dijagnostifikovana ta bolest.

Psi lutalice ubili ovcu i jagnje

SANSKI MOST - Psi lutalice na području Sanskog Mosta predstavljaju sve veću opasnost, a o tome svjedoči i napad koji se dogodio na imanju Safeta Badnjevića, u naselju Šabića klanac, kada su ubili ovcu i jagnje.

Stado od 550 ovaca zarobljeno zbog poplava

PRNJAVOR – Stado od oko 550 ovaca ostalo je zarobljeno u Barama kod Prnjavora, zbog izlivanja riječice Lišnja i rijeke Vijaka

Psi lutalice zaklali 27 ovaca u selu kod Tuzle

TUZLA - Čopor pasa lutalica zaklao je 27 ovaca koje su bile zatvorene u štali u vlasništvu Refika Salkanovića iz mjesta Mihatovići kod Tuzle.

Čopor vukova zaklao 20 ovaca

FOČA - U selu Humić u blizini Tjentišta, na imanju Hajrudina (60) i Razije Humić (58), vukovi su zaklali 20 ovaca.

Psi lutalice zaklali 19 jagnjadi, šteta oko 5.000 KM

Nakon krvavog pira pasa lutalica u domaćinstvu Obrada Adžića iz valjevskog Rađevog sela, od 25 jagnjadi nepovrijeđeno je ostalo samo troje.

Leteći čobani: Dronovi čuvaju ovce

Na farmama širom svijeta danas se koriste tehnologija i dronovi za nadzor usjeva, praćenje stoke i slično, a farmeri u Novom Zelandu otišli su korak dalje.

Najčitanije