Ovce

Q groznicom zaraženo 275 ovaca kod Tomislavgrada

TOMISLAVGRAD - U selu Rašćanima kod Tomislavgrada pojavila se Q groznica, a prema informacijama Veterinarske stanice Tomislavgrad do sada je kod 275 ovaca iz tri različita stada dijagnostifikovana ta bolest.

Psi lutalice ubili ovcu i jagnje

SANSKI MOST - Psi lutalice na području Sanskog Mosta predstavljaju sve veću opasnost, a o tome svjedoči i napad koji se dogodio na imanju Safeta Badnjevića, u naselju Šabića klanac, kada su ubili ovcu i jagnje.

Stado od 550 ovaca zarobljeno zbog poplava

PRNJAVOR – Stado od oko 550 ovaca ostalo je zarobljeno u Barama kod Prnjavora, zbog izlivanja riječice Lišnja i rijeke Vijaka

Psi lutalice zaklali 27 ovaca u selu kod Tuzle

TUZLA - Čopor pasa lutalica zaklao je 27 ovaca koje su bile zatvorene u štali u vlasništvu Refika Salkanovića iz mjesta Mihatovići kod Tuzle.

Čopor vukova zaklao 20 ovaca

FOČA - U selu Humić u blizini Tjentišta, na imanju Hajrudina (60) i Razije Humić (58), vukovi su zaklali 20 ovaca.

Psi lutalice zaklali 19 jagnjadi, šteta oko 5.000 KM

Nakon krvavog pira pasa lutalica u domaćinstvu Obrada Adžića iz valjevskog Rađevog sela, od 25 jagnjadi nepovrijeđeno je ostalo samo troje.

Leteći čobani: Dronovi čuvaju ovce

Na farmama širom svijeta danas se koriste tehnologija i dronovi za nadzor usjeva, praćenje stoke i slično, a farmeri u Novom Zelandu otišli su korak dalje.

Banjalučani krali ovce i u Prnjavoru

PRNJAVOR - Prnjavorska policija juče je ispitala Banjalučane Đorđu Makarića (50) i Slobodana Vujinovića zbog sumnje da su počinili četiri krađe u kojima su ukrali 18 ovaca i jagnjadi.

Identifikovani Banjalučani osumnjičeni za krađu ovaca

BANJALUKA - Banjalučani Đ.M. i S.V. saslušani su zbog sumnje da su, u periodu od 27. marta 2017. do 26. oktobra 2018. godine, ukrali ukupno 38 ovaca i jagnjadi na području Banjaluke i Prijedora.

Psi lutalice poklali ovce u selu Šehovci, kod Sanskog Mosta

SANSKI MOST - Čopor pasa lutalica provalio je u ponedjeljak na imanje poljoprivrednog proizvođača Rufada Talića u selu Šehovci, nadomak Sanskog Mosta, a tom prilikom ubili su šest odraslih ovaca i 14 jagnjadi.

Najčitanije