Pčelari

Kiša i mraz zagorčali med

BANJALUKA, TREBINJE - Kiša i loše vrijeme smanjenjiće ovogodišnje prinose pčelarima u Republici Srpskoj za 50 odsto, a možda čak i više.

Domaći med zapostavljen zbog gorke konkurencije

BANJALUKA, SARAJEVO - Med u BiH je izuzetnog kvaliteta, ali nedovoljno korišten najčešće zbog jeftine uvozne konkurencije, žale se u savezima pčelara u BiH.

Pčelari da registruju svoja društva

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je registrovano 3.300 pčelara, ali je taj broj i veći jer postoje i oni koji svoja društva nisu registrovali, iako je to njihova zakonska obaveza, rečeno je danas u Banjaluci, gdje se održava radionica o usklađivanju zakonodavstva Republike Srpske sa EU u ovoj oblasti.

Pčelari zadovoljni prinosom meda

DERVENTA - Vremenske prilike bile su naklonjene pčelarima, a prinosi meda kretali su se u prosjeku od 15 do 20 kilograma po pčelinjem društvu, rečeno je na godišnjem susretu koje je organizovalo Udruženje pčelara "Lipa" iz Dervente.

Prosječna godina za pčelare

NOVI GRAD - Predsjednik Društva pčelara Novi Grad Miloš Odžić rekao je Srni da je ova godina prosječna u oblasti pčelarstva, te da su pčelari u toj opštini imali prinos između 15 i 20 kilograma po košnici.

Podsticaj pčelarima za nabavku opreme

PALE - Načelnik opštine Pale Boško Jugović i predstavnici Udruženja pčelara ove lokalne zajednice potpisali su danas ugovor o nabavci opreme ukupne vrijednosti pet hiljada KM.

Pčelari konačno dočekali pune košnice

BANJALUKA - Predsjednik Saveza udruženja pčelara Republike Srpske Radivoje Maksimović izjavio je Srni da je ova sezona za pčelare zadovoljavajuća i da su, nakon nekoliko loših, konačno dočekali pune košnice.

Pčeralima donirane košnice

TREBINJE - Agrarni Fond grada Trebinja podijelio je danas 20 paketa od po pet košnica pčelarima početnicima iz Trebinja, a uskorio slijedi i podjela isto toliko košnica za još 20 pčelara.

Niske temperature zadaju glavobolju pčelarima: Hladnoća pustoši košnice

ZVORNIK, BANJALUKA - Niske temperature zasad nisu nanijele veću štetu pčelarima čije pčele imaju dovoljno hrane, ali ukoliko bi se niske temperature nastavile to bi se moglo odraziti na brojnost pčela u košnicama, upozoravaju pčelari.

Pčelari u BiH imaju pune ruke posla: Ova sezona biće medonosna

BANJALUKA - Pčelari u Bosni i Hercegovini ove godine očekuju dobre prinose, a kažu da tokom aprila imaju mnogo posla u pčelinjacima.

Najčitanije