Pšenica

Prinos pšenice i ječma tri do šest tona po hektaru

ŠAMAC - Na šamačkom području počela je žetva pšenice i ječma, a prinos je od tri do šest tona po hektaru u zavisnosti od primjene agrotehničkih mjera i izbora zasijanih sorti, rekao je Srni stručni saradnik za poljoprivredu u opštini Šamac Mladen Adžić.

Pšenica u silosima čeka bolju cijenu

BANJALUKA, BIJELJINA - Proizvođači pšenice u Republici Srpskoj nisu ni blizu zadovoljni otkupnom cijenom ove žitarice, koja se, kako kažu, kreće od 29 do 31 feninga po kilogramu, pa se veliki broj uzgajivača odlučuje za njeno skladištenje čekajući bolje dane.

Uoči žetve očekivan dobar prinos i kvalitet pšenice

BIJELJINA - U Semberiji je pšenica u veoma dobrom stanju zahvaljujući trudu zemljoradnika, te se uoči žetve, uz korektan odnos mlinara u određivanju otkupne cijene, očekuju dobri proizvodni rezultati, procjenjuju u bijeljinskom Odjeljenju za poljoprivredu.

Lažirali podatke i ostali bez podsticaja

​BANJALUKA - Dvadeset poljoprivrednika iz Republike Srpske izgubilo je pravo na podsticaje u naredne dvije godine jer su lažirali podatke o zasađenim površinama pod merkantilnom pšenicom.

Vrijeme je da zasadite božićnu pšenicu: 5 koraka do najljepšeg ukrasa

Mlada, zelena pšenica je obavezan dio božićne trpeze, a evo i savjeta kako da vam ove godine ona bude bogata, lijepa i gusta.

Najniži rod pšenice u posljednjih 10 godina

SIDNEJ - Australija je danas umanjila svoje projekcije za proizvodnju pšenice za 11 odsto, na najmanje nivo u posljednjih deset godina, usljed velike suše koja je pogodila istočnu obalu zemlje, a što može dovesti do smanjenja izvoza.

Rusija preuzima tržišta pšenice od Amerike i EU?

MOSKVA - Rusija, koja postaje najveći izvoznik pšenice na svijetu, nastavlja sa potiskivanjem EU i SAD sa unosnih tržišta i želi da dostigne izvoz od 77,7 milijardi tona ove žitarice godišnje, navode ekonomski portali.

Pšenicom otrovano oko 70 životinja

BEOGRAD - Oko 70 životinja uginulo je u prethodna dva dana kod Vršca, usljed, kako se pretpostavlja, trovanja sjemenom pšenice, saopštilo je Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije.

Poljoprivrednici ostali kratkih rukava: Cijena pšenice skočila, ali kasno

BANJALUKA - Cijena pšenice po kilogramu posljednjih nekoliko dana u BiH porasla je za oko 10 feninga, tako da sada iznosi od 30 do 35 feninga, ali, kako kažu poljoprivrednici, opet su ostali kratkih rukava, jer su prodali skoro svu pšenicu po nižoj cijeni.

Prosječna cijena pšenice oko 0,17 evra

NOVI SAD - Prosječna cijena pšenice na novosadskoj Produktnoj berzi je od ponedjeljka do petka, od 1. do 5. oktobra, bila 20,71 dinara /oko 0,17 evra/ po kilogramu sa uračunatim PDV-om, i u odnosu na prošlu sedmicu niža je za minimalnih 0,25 odsto.

Najčitanije