PAD

"Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao za 89 odsto"

LONDON - Međunarodni putnički avio-saobraćaj opao je za 89 odsto u februaru u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, jer je ponovo zabilježen porast zaražavanja kovidom-19, saopštila je danas Međunarodna asocijacija za vazdušni saobraćaj (IATA).

Njemački gubici zbog korone 250 milijardi evra, 16.000 firmi bankrotiralo

Pandemija korone Nijemce će vjerovatno koštati dobrih 50 milijardi evra, i to samo u prvom kvartalu 2021. Ukupna šteta je mnogo veća, pokazuju proračuni Instituta za njemačku privredu.

Djevojčica pala sa zgrade u Bihaću, ljekari joj se bore za život

Djevojčica iz Bihaća sinoć je oko 21 sati pala sa zgrade u izgradnji koja se nalazi na Trgu Maršala Tita u Bihaću.

Pad proizvodnje i prodaje u šumarstvu veći od 70 odsto

BANJALUKA - U Republici Srpskoj je u januaru ove godine proizveden ukupno 25.441 metar kubni raznih šumskih sortimenata, što je za 75,5 odsto manje nego u januaru prošle godine, podaci su Republičkog zavoda za statistiku.

Sedmoro poginulih u padu nigerijskog vojnog aviona

ABUDŽA - Najmanje sedmoro ljudi poginulo je u rušenju vojnog aviona blizu Međunarodnog aerodroma u Abudži, saopštilo je Ratno vazduhoplovstvo Nigerije.

Švajcarska: Pad manjeg aviona u jezero Konstans

BERLIN - Manji avion srušio se danas u jezero Konstans u Švajcarskoj dok se približavao aerodromu u Altenrajnu, u kantonu Sent Galen na sjeverozapadu te zemlje.

Udar jači od finansijske krize, opala zarada Nijemaca

Nominalna zarada Nijemaca opala je prvi put poslije više od jedne decenije, saopštio je danas zavod za statistiku, čiji podaci ukazuju da je pandemija virusa korona imala ozbiljniji uticaj na zaradu od finansijske krize 2007. i 2008. godine.

Tržišni optimizam ojačao apetit za rizikom, dolar tone

Američki dolar je počeo novu trgovačku nedjelju spustom na gotovo najniži nivo u posljednje dvije sedmice, jer je tržišni optimizam u vezi s procesom vakcinacije protiv kovida-19 i planiranim američkim paketom podrške od 1,9 biliona dolara pokrenuo rast vrijednosti rizičnijih valuta i berzi širom Evrope i Azije.

Promet evropskih aerodroma na nivou iz 1995.

Promet evropskih aerodroma pao je prošle godine na nivo iz 1995, pokazali su podaci regionalne industrijske grupe, dok su aerodromi u Turskoj i Rusiji prošli bolje od onih u zapadnoj Evropi.

Berluskoni "slučajno pao" kod kuće, noć proveo u bolnici

RIM - Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni proveo je noć u bolnici nakon "slučajnog pada" kod kuće, rekao je danas portparol ovog osamdesetčetvorogodišnjeg milijardera.

Najčitanije