PCR test

Turci pokušali ući u BiH sa lažnim testovima na koronu

SARAJEVO - Falsifikovani PCR testovi na virus korona pronađeni su kod trojice državljana Turske koji su kontrolisani na graničnom prelazu Karakaj, kod Zvornika, u autobusu koji saobraća na relaciji Beograd- Sarajevo.

Nije precizirano koji test treba strancima pri ulasku u BiH

Stranci koje žele ući u BiH, osim državljanja Hrvatske, Srbije i Crne Gore, moraju imati negativan test na virus korona, ne stariji od 48 sata od trenutka ulaska u državu. Međutim, Vijeće ministara BiH nije preciziralo vrstu testa koja je potrebna za prelazak granice, tako da u obzir dolaze i PCR i serološki uz uslov da su negativni.

Četiri falsifikatora PCR testova priznala krivicu

BEOGRAD - Četiri pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se tereti da je od januara ove godine izrađivala falsifikovana lična dokumenta, kao lažne rezultate PCR testova na kovid-19 priznali su krivična djela na saslušanju pred Tužilaštvom za organizovani kriminal, dok su dvojica negirala krivicu.

Tiodorović: Srbija uvodi PCR test i izolaciju za strance

BEOGRAD - Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da se planira uvođenje obaveznog PCR testa i izolacija od 14 dana za strance koji dolaze u Srbiju.

Na snazi nove mjere, u Austriju s negativnim PCR testom

BEOGRAD - U Austriji su u ponoć stupile na snagu nove mjere za ulazak u zemlju iz takozvanih rizičnih regiona, u koje spadaju sve zemlje Balkana.

Cijena PCR testa u Hrvatskoj duplo niža

ZAGREB - Cijena PCR testova za korona virus od danas je u Hrvatskoj više nego duplo niža i umjesto dosadašnjih 1.506, koštaju od 501,49 do 698,21 kunu.

Sjeverna Makedonija otvorila granice bez PCR testova

SKOPLJE - Sjeverna Makedonija danas otvara sve svoje granične prelaze bez obaveznog PCR testa i samoizolacije ili državne izolacije od 14 dana.

U Srbiji počinje testiranje na lični zahtjev građana

BEOGRAD - Testiranje na lični zahtjev građana u Srbiji počinje danas, a brisevi se uzimaju u institutima i zavodima za javno zdravlje, ali i domovima zdravlja.

Najčitanije