PDP

Dodik: Ne smije biti uveden princip da Sarajevo naređuje

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je da ne smije biti uveden princip po kome će neko iz Sarajeva naređivati Republici Srpskoj šta da se radi.

"Ne postoji mogućnost za formiranje nove većine na nivou BiH"

BANJALUKA - Počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić rekao je da u ovom trenutku ne postoji mogućnost formiranja neke druge većine na nivou BiH, niti bi on na njoj radio kada bi o tome odlučivao.

Šarović zove Pavića na saradnju

BANJALUKA - Mirko Šarović, predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS), rekao je da će tražiti i nove partnere za razgovor u vezi sa formiranjem vlasti na nivou BiH, te da su po tom pitanju otvoreni i za saradnju s Demokratskim narodnim savezom (DNS), koji je, kako je rekao, trenutno u zategnutim odnosima sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

PDP i SDS: Naše legitimno pravo da uđemo u pregovore o formiranju Savjeta ministara

BANJALUKA - PDP i SDS smatraju da je njihovo legitimno pravo da uđu u pregovore o formiranju novog Savjeta ministara, zaključeno je ovo nakon sastanka rukovodstava dvije stranke.

Borenović: Ne treba sprečavati rad institucija na nivou BiH

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović danas je na sastanku sa britanskim ambasadorom u BiH Metjuom Fildom izrazio nezadovoljstvo zbog blokade rada parlamenta BiH, te istakao da ne treba sprečavati rad institucija.

PDP traži od Viškovića da smijeni Nešića

BANJALUKA - PDP je zatražio danas od premijera Republike Srpske Radovana Viškovića da smijeni vršioca dužnosti direktora preduzeća "Putevi Srpske" Nenada Nešića zbog, kako navode iz ove partije, bahatog šutiranja novca na proslavi koju je organizovao, ali i "višemilionskih pronevjera na funkciji koju obavlja".

Borenović ponovo izabran za predsjednika PDP-a

BANJALUKA - Branislav Borenović reizabran je danas za predsjednika Partije demokratskog progresa (PDP) na Saboru stranke koji je održan u Banjaluci.

Dodik: SDS i PDP uzbunjuju građane događajima kojih nema

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da SDS i PDP ovih dana vode kampanju protiv svega čega nema, te da su prvo pokušali da uzbune javnost o vježbi NATO, koja nije održana i neće ni biti, a potom i o poskupljenju struje za domaćinstva koga nema.

Ivanić: Ostali smo vjerni ideji moderne i snažne Srpske

BANAJLUKA - Tokom dvadeset godina mijenjao se svijet, mijenjale su se političke okolnosti, prošli smo mnoge turbulentne periode, ali jedno je ostalo isto – ideja na kojoj je PDP stvoren, a to je moderna, snažna, prosperitetna i otvorena Srpska, ocijenio je počasni predsjednik PDP-a Mladen Ivanić danas, na dvadesetu godišnjicu osnivanja Partije demokratskog progresa koja je nastala 26. septembra 1999. godine.

NS RS predata peticija za provjeru diploma

BANJALUKA - Poslanici PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić i Draško Stanivuković predali su danas u parlament Srpske peticiju sa više od 3.000 potpisa građana kojom se traži objavljivanje diploma zaposlenih u javnom sektoru.

Najčitanije