PDP

Borenović: Politika mora biti sporedna, a stručnost prioritet

"Političke stranke treba da budu sredstvo koje će poslužiti u svrhu stvaranja korisnijeg i srećnijeg društva u kojem će svaki pojedinac imati važnu ulogu a ne samo politički aktivisti. Nama večeras nije bila poenta da okupimo ljude koji nas 'tapšu po ramenu' već upravo one koji to nisu, željeli smo čuti različite stavove, drugačija razmišljanja i oštru kritiku jer želimo realizovati ideju stvaranja raznovrsnog društva, vrijednih i stručnih ljudi, a ne samo politički podobnih kao što je to sada. Želimo društvo u kojem će politika biti sporedna, a stručne reference prioritet. I kada osvojimo vlast priliku ćemo dati i sadašnjim članovima SNSD-a, DNS-a i ostalih partija sa takvim kvalitetima, nećemo biti osvetoljubivi!", istakao je predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović nakon završne debate "Dogovor sa novom generacijom" u organizaciji Političkog foruma PDP-a.

Crnadak: Uz Ivanića i Govedaricu do promjena

UGLJEVIK - Potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak izjavio je sinoć u Ugljeviku da velika posjećenost predizborne konvencije ove partije u ugljevičkom Centru za kulturu pokazuje da Republika Srpska želi promjene i da će se one dogoditi nakon 7. oktobra.

Borenović: Šansu dati kvalitetnim ljudima

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović izjavio je večeras u Banjaluci da je cilj ove političke partije da kvalitetni ljudi, bez obzira na političko opredjeljenje, moraju dobiti šansu da bi društvo moglo da napreduje.

PDP: Ukinuti dohodak i naknade koji se primaju po više osnova

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je da se zalaže za usvajanje zakona prema kojem svaki građanin može da obavlja više poslova u više budžetskih institucija, ali da prima dohodak samo od jedne.

Marković iz kluba poslanika SDS-a prešao u PDP

BRČKO - Nezavisni poslanik Branislav Marković, koji je bio u Klubu poslanika SDS-a u brčanskoj Skupštini, pridružio se klubu PDP-a, saznaje Srna.

Crnadak: Nisam dovezao Stanivukovića u Čelinac

BANJALUKA - Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač laže da sam ja dovezao Draška Stanivukovića u Čelinac na polaganje kamena temeljca, rekao je Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH.

Ivanić: Zalažem se za saradnju i dobre odnose sa svima

KOTOR VAROŠ - Kandidat Saveza za pobjedu /SzP/ za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da je siguran u pobjedu na oktobarskim izborima, jer se, kako kaže, zalaže za saradnju i dobre odnose sa svima, a ne za sukobe i konflikte.

PDP: Zabrinjava trend smanjenja broja stanovnika

BANJALUKA - Savjet za demografsku politiku Partije demokratskog progresa (PDP) izražava zabrinutost najnovijim podacima Republičkog zavoda za statistiku koji pokazuju da je nastavljen trend smanjenja broja stanovnika, što zbog iseljavanja što zbog nedovoljnog rađanja. Samo u drugom tromjesečju 2018. godine je registrovano 3522 umrlih dok je u istom periodu rođeno 2087 osoba.

Košarac: Predstavnici SDS-a i PDP-a ponovo podlegli pritiscima sarajeva

SARAJEVO - Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac izjavio je da je Narodna skupština Republike Srpske, kao najviše zakonodavno tijelo u Srpskoj, ključno mjesto za raspravu o recikliranju i zloupotrebi fantomskog spiska od preko 20.000 Srba iz 14 godina starog Izvještaja Vlade Republike Srpske o dešavanjima u Srebrenici u julu 1995. godine.

Cvijanović: Predstavnici PDP-a i SDS-a pomagači u širenju laži o Srpskoj

BANJALUKA - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je Srni da su negativne priče i laži nanijele ogromnu štetu Republici Srpskoj, a da su pomagači u njihovom širenju predstavnici SDS-a i PDP-a.

Najčitanije