PDP

Da li postoji raskol u trebinjskom PDP-u?

TREBINJE- Nakon nedavne ostavke jednog od uglednih članova trebinjskog PDP-a Nebojše Bovana i njegovog imenovanja na mjesto direktora Srednje tehničke škole, sve su glasniji komentari i spekulacije da je u gradskom odboru ove stranke u Trebinju došlo do raskola u kome jednu struju predvodi predsjednik Slavko Vučurević, a drugu narodni poslanik Ljubiša Krunić.

Borenović za "Nezavisne": Kandidati opozicije do oktobra

Stranke koje sada čine opoziciju će 2022. odnijeti pobjedu na izborima jer narod želi promjene, rekao je u intervjuu za "Nezavisne novine" Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Vuković: PDP neće učestvovati u pregovorima o mirnom razlazu u BiH

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) neće učestvovati u bilo kakvim razgovorima o mirnom razlazu u BiH jer je ta tema "unaprijed osuđena na neuspjeh", tvrdi zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

Opozicija tvrdi da nisu pričali o imenima kandidata za izbore

ISTOČNO SARAJEVO – Opozicija Republike Srpske dogovorila je zajednički nastup na Opštim izborima 2022. godine i u narednim mjesecima radiće na dokumentu iza kojeg će stati svi, a koji će sadržavati viziju budućnosti Republike Srpske.

PDP: Uočene nepravilnosti na više biračkih mjesta u Doboju

BANJALUKA - Partija demokratskog progresa (PDP) saopštila je da su posmatrači ove stranke na više biračkih mjesta u Doboju uočili i prijavili niz nepravilnosti i kršenja Izbornog zakona.

Predsjedništvo PDP-a raspravljalo o isključenju Galića i Vićanovića

BANJALUKA - Predsjedništvo PDP-a danas je raspravljalo o statusu narodnih poslanika Dragana Galića i Milenka Vićanovića u ovoj stranci nakon što im je zamjereno što su na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske glasali za imenovanje novog ministra saobraćaja i veza Nedeljka Ćorića, saznaje "Glas Srpske".

SDS i PDP: Prioritet promjene u Republici Srpskoj

BANJALUKA - „Zajednički smo ocijenili da je saradnja Srpske demokratske stranke i Partije demokratskog progresa u proteklom periodu bila veoma dobra, dala pozitivne rezultate i da ćemo našu saradnju intenzivirati tokom ove i naredne godine s ciljem pobjede na opštim izborima 2022. godine“, rekao je predsjednik SDS-a Mirko Šarović nakon današnjeg sastanka delegacija SDS-a i PDP-a predvođenih predsjednicima dvije stranke.

Sukob Nešića i Trivićeve ruši opozicione planove?

BANJALUKA - Nezvanični planovi opozicije u RS, da uz okupljanje snaga koje su okrenule leđa SNSD-u pokušaju dovesti do pada trenutne većine u RS, mogle bi biti dovedene u pitanje ozbiljnim sukobom koji se pojavio između Nenada Nešića, predsjednika DNS-a, i Jelene Trivić, potpredsjednice PDP-a i veoma uticajne političarke u toj partiji.

Borenović: Niko nema pravo da se sveti i kažnjava građane

BANJALUKA - Predsjednik SNSD-a mora da shvati da je Draško Stanivuković realnost Banjaluke, novoizabrani gradonačelnik kojeg je svojom voljom izabrao narod i da svoje frustracije zbog tog poraza ne smije da bahato obrušava na Banjalučane, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Trivić: Izbori pokazali da se narod oslobodio straha

BANJALUKA - Ovo je veliki rezultat za cijelu opoziciju ne samo za Banjaluku, nego za opozicioni duh koji smo imali i 2018. koji smo mi utvrdili. Ovo je bitno za budućnost RS da ulazi u jednu fazu pluralizma, a bili smo na ivici da skliznemo u jednoumlje, rekla je Jelena Trivić, nosilac liste PDP-a za Skupštinu grada Banjaluka.

Najčitanije