PDPS BiH

Posmatračima omogućeno praćenje štampanja glasačkih listića

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas zaključak da Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH bude naloženo da se svim akreditovanim subjektima omogući da pošalju svoje posmatrače koji će pratiti tok štampanja i distribucije glasačkih listića, izjavila je šef Kluba poslanika SDS-a u ovom domu Aleksandra Pandurević.

Ekonomisti tvrde da je usvojena inicijativa o maržama na gorivo nesprovodiva

SARAJEVO - Ekonomski analitičari smatraju da je inicijativa za maloprodajnu maržu distributera nafte i naftnih derivata koju su u utorak veče usvojili poslanici u Predstavničkom domu BiH nesprovodiva.

Džaferović: Sramota je vrijeđati predstavnike međunarodne zajednice koji žele pomoći

SARAJEVO - Šefik Džaferović (SDA), dopredsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH ponovio je danas u izjavi novinarima da su tačke dnevnog reda koje se odnose na akcize obavezne tačke i nije ih moguće skinuti s dnevnog reda.

Pandurević: Neki odu kod Vigemarka na kolač i mijenjaju mišljenje

SARAJEVO – Aleksandra Pandurević, šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu kazala je novinarima u Sarajevu da je ovo što se dešava u parlamentu sramota "i to za ljude koji su u sali, a koji su se prodali za jedan kolač kod Vigemarka".

Oštre kritike na rad SM: Poslanici PD PS BiH Zvizdića uporedili sa Brankom Kockicom

SARAJEVO - Oštre kritike na rad Vijeća ministara BiH uslijedile su u srijedu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH nakon što je u 45-minutnom izlaganju Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća, ustvrdio da je prošla godina bila najuspješnija u radu ovog tijela od 2005. godine.

Košarac demantovao Dodika i Cvijanovićevu?

SARAJEVO - U Sarajevu je u toku sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Najčitanije