PDV

Ministarstvo finansija: Igre na sreću nemoguće uvesti u PDV sistem

Vlada Republike Srpske ne podržava prijedlog izmjena Zakona o PDV-u koje bi trebalo da omoguće da se i igre na sreću uvrste u postojeći PDV sistem, jer ih je nemoguće sprovesti u praksi, kažu u Ministarstvu finansija Srpske.

Borenović: Smanjenjem PDV-a pomoći sektorima ugroženim pandemijom

BANJALUKA - Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da bi izmjenama zakona o porezu na dodatu vrijednost (PDV) i uvođenjem manje stope PDV-a ostalo oko 50 miliona KM godišnje i tako pomoglo oblastima veoma pogođenim mjerama zabrana usljed pandemije virusa korona.

Apple prva svjetska kompanija koja plaća PDV u BiH

Jedna od najvećih svjetskih tehnoloških kompanija „Apple“ postala je prva strana firma koja je platila PDV u Bosni i Hercegovini za usluge koje su kupili građani BiH na internetu.

Novi zakon o PDV-u dvije godine "stoji" u UIO

SARAJEVO, BANJALUKA - Iako je izrađen prije više od dvije godine, Nacrt zakona o PDV-u još nije "izašao" iz Uprave za indirektno oporezivanje BiH, a kada će zvanično doći na dnevni red sjednice Savjeta ministara BiH, u ovom trenutku niko ne zna.

Smanjenje stope PDV-a najkonkretnija pomoć ugostiteljstvu i turizmu

BANJALUKA - Poslodavci iz oblasti ugostiteljstva i turizma tvrde da bi smanjenje stope PDV-a za ove oblasti bilo najkonkretnija mjera pomoći, jer su prihodi drastično smanjeni.

U BiH zasad ništa od vikenda bez PDV-a

BANJALUKA, SARAJEVO - Institucije BiH još nisu dobile nijednu inicijativu za odobravanje vikenda bez PDV-a, koji bi građanima donio uštede jer bi im bio vraćen porez za kupovinu domaćih proizvoda.

Građani BiH koji kupe auto u Njemačkoj imaju pravo na povrat PDV-a

BANJALUKA - Zbog manjeg pada cijena polovnih vozila u Njemačkoj i disciplinovanih njemačkih vozača koji vode računa o održavanju, a automobile voze po dobrim putevima, najveći broj građana BiH želi svoj polovni automobil uvesti iz te zemlje.

Višković: Raspisan tender za dionicu auto-puta od Vukosavlja do Rače

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je preduzeće "Autoputevi Srpske" raspisalo međunarodni javni tender za izgradnju dionice auto-puta od Vukosavlja do Rače, a zainteresovane kompanije mogu da se prijave u roku od 45 dana.

Evropske zemlje smanjile PDV za turizam, Turska najviše

Kako bi bar privremeno pomogle turističkom sektoru koji je među najpogođenijima zbog pandemije korone, 11 evropskih zemalja odlučilo je da privremeno smanji PDV na turističke usluge, piše hrvatski portal Novac.hr.

Austrija snizila PDV za ugostiteljstvo i kulturni sektor

Austrija je značajno snizila stope poreza na dodatu vrijednost (PDV) za ugostiteljstvo i kulturni sektor, kako bi im pomogla da prebrode krizu izazvanu pandemijom virusa korona.

Najčitanije