PDV

Građani BiH koji kupe auto u Njemačkoj imaju pravo na povrat PDV-a

BANJALUKA - Zbog manjeg pada cijena polovnih vozila u Njemačkoj i disciplinovanih njemačkih vozača koji vode računa o održavanju, a automobile voze po dobrim putevima, najveći broj građana BiH želi svoj polovni automobil uvesti iz te zemlje.

Višković: Raspisan tender za dionicu auto-puta od Vukosavlja do Rače

ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je preduzeće "Autoputevi Srpske" raspisalo međunarodni javni tender za izgradnju dionice auto-puta od Vukosavlja do Rače, a zainteresovane kompanije mogu da se prijave u roku od 45 dana.

Evropske zemlje smanjile PDV za turizam, Turska najviše

Kako bi bar privremeno pomogle turističkom sektoru koji je među najpogođenijima zbog pandemije korone, 11 evropskih zemalja odlučilo je da privremeno smanji PDV na turističke usluge, piše hrvatski portal Novac.hr.

Austrija snizila PDV za ugostiteljstvo i kulturni sektor

Austrija je značajno snizila stope poreza na dodatu vrijednost (PDV) za ugostiteljstvo i kulturni sektor, kako bi im pomogla da prebrode krizu izazvanu pandemijom virusa korona.

Nijemci će plaćati manji PDV od 1. jula

BERLIN - Poslanici donjeg doma parlamenta Njemačke podržali su danas paket stimulativnih mjera, koji obuhvata i smanjenje poreza na dodatnu vrijednost (PDV) sa sadašnih 19 na 16 odsto od 1. jula, izvještava Rojters.

Sud BiH odobrio "Srebrenoj malini" da plati PDV za ostalih 20 respiratora

SARAJEVO - Sud BiH odobrio je zahtjev kompanije "Srebrena malina" za plaćanjem 265.131 KM PDV-a za preostalih dvadeset respiratora koji su dvije sedmice uvezeni u Bosnu i Hercegovinu iz Kine, a i dalje su skladišteni na Sarajevskom aerodromu.

Korona u maju "pojela" 1,3 milijarde KM potrošnje

SARAJEVO, BANJALUKA - Stanovnici Bosne i Hercegovine u maju ove godine u odnosu na isti mjesec prošle godine potrošili su 1,303 milijarde KM manje, a čak 7.541 PDV obveznik u BiH predao je PDV prijavu sa nulom, što znači da uopšte nisu imali prometa u prošlom mjesecu.

"Srebrena malina" uplatila 452.475 KM duga za PDV

Kompanija "FH Srebrena malina" danas je na Jedinstveni račun Uprave za indirektno oporezivanje BiH uplatila iznos od 452.475 KM duga za PDV za uvoz respiratora.

Kovačević : Nije plaćen PDV za respiratore

SARAJEVO - Firma "Srebrena malina" nije platila PDV za respiratore, koji su u Federaciju BiH /FBiH/ stigli iz Kine, rekao je portparol Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko.

Dopuna Zakona o PDV-u pala u Domu naroda BiH

​SARAJEVO – Prijedlog dopune Zakona o PDV-u, čiji je predlagač Denis Zvizdić, poslanik u Predstavničkom domu BiH danas nije dobio potrebnu većinu na sjednici Doma naroda BiH.

Najčitanije