PIC

PIC: Ne prihvatamo prijetnje otcjepljenjem i destabilizaciju institucija

SARAJEVO - Ambasadori Upravnog odbora Savjeta za provođenje mira očekuju od svih lidera da odbace retoriku destabilizacije i podjele, te da prestanu s bilo kakvim akcijama u tom pogledu, saopšteno je iz OHR-a nakon jučerašnje sjednice.

PIC se raduje saradnji sa Šmitom

Upravni odbor Savjeta za provođenje mira (PIC) raduje se saradnji sa novoimenovanim visokim predstavnikom u BiH Kristijianom Šmitom, nakon što 1. аvgusta 2021. preuzme ovu dužnost.

Ruska ambasada: Kominike PIC na rubu miješanja u unutrašnja pitanja BiH

SARAJEVO - Ambasada Rusije u BiH nije podržala kominike Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIC) jer smatra da je niz poruka dijela međunarodne zajednice u tom dokumentu na rubu miješanja u unutrašnja pitanja suverene zemlje i da to više liči na politički alat za promovisanje agende koja nema nikakve veze s primjenom mirovnog sporazuma.

PIC iskazao podršku visokom predstavniku u BiH

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira (PIC) iskazao je podršku visokom predstavniku u obezbjeđenju punog poštivanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i sprovođenju njegovog mandata u skladu s Aneksom 10 i odgovarajućim rezolucijama Savjeta bezbjednosti UN.

Zatvaranje OHR-a na dnevnom redu PIC-a početkom decembra

BANJALUKA - Pitanje zatvaranja Kancelarije visokog predstavnika u BiH (OHR) biće stavljeno na dnevni red na predstojećoj sjednici Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIC) početkom decembra, potvrđeno je za RTRS u Ambasadi Ruske Federacije u BiH.

"Međunarodna zajednica će nastaviti pomagati BiH u borbi protiv virusa korona"

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira (PIC) podvukao je da će međunarodna zajednica nastaviti sarađivati sa svim relevantnim institucijama u BiH na osiguranju materijalne i drugih vrsta pomoći BiH u borbi protiv covida-19, kojom treba upravljati transparentno i odgovorno, saopštio je danas OHR.

PIC: Blokade institucija neprihvatljive

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira (PIC), uz neslaganje Ruske Federacije, izrazio je podršku radu Ustavnog suda BiH i saopštio da su "blokade državnih institucija i ultimatumi upućeni zaničnicima na državnom nivou neprihvatljivi".

Ambasada Rusije: Nismo se složili sa kominikeom PIC-a, stavovi pristrasni

SARAJEVO - Nismo se složili sa kominikeom donijetom nakon održanog danas sastanka političkih direktora zemalja-članica Upravnog odbora Savjeta za implementaciju Mirovnog sporazuma (PIC), saopšteno je iz Ambasade Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini.

PIC pozdravlja imenovanje Tegeltije

SARAJEVO – Politički direktori Vijeća za implementaciju mira (PIC) pozdravili su danas odluku da se Zoran Tegeltija imenuje za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

Cvijanović: Zaključci PIC-a stereotipni i usmjerni protiv RS

BANJALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da su zaključci Savjeta za sprovođenje mira (PIC) godinama stereotipni i usmjereni protiv onoga što radi Republika Srpska.

Najčitanije