PIK

Ruska ambasada: Kominike PIK pristrasan, ne održava stvarnu situaciju u BiH

​SARAJEV- Ruska Federacija nije se pridružila kominikeu Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIK), jer je "dokument, nažalost, pristrasan i jednosmeran, ne odražava stvarnu situaciju u BiH, ne pokriva aktuelne probleme i u suštini ne doprinosi jačanju međuetničkog pomirenja i konstruktivnog dijaloga, traženju kompromisa za unutrašnja pitanja u zemlji".

Ambasada Rusije: Izjava ambasadora PIK-a nepotrebna i ne doprinosi rješavanju problema

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH smatra da nije bilo neophodno da ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira izdaju posebnu izjavu koja se odnosi na Oružane snage BiH jer ona, kako ističe, očigledno ne doprinosi rješavanju glavnog problema, a to je formiranje organa vlasti na nivou BiH i Federaciji BiH.

Izjava ambasadora PIK-a bez podrške Rusije

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira nedvosmisleno potvrđuje da Oružane snage BiH predstavljaju ključni element stabilnosti, kohezije i sigurnosti Bosne i Hercegovine te podržava ulogu koju one imaju kako u Bosni i Hercegovini tako i u nekolicini međunarodnih mirovnih misija, navodi se u saopštenju PIK-a.

Dodik: Potpuni fijasko PIK-a

​BRISEL - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je za Srnu da Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira (PIK) nije imao snage da danas kaže da je najavljena inicijativa SDA pred Ustavnim sudom BiH za osporavanje naziva Republika Srpska andidejtonska već je pokušao da u isti rang stavi sve aktere u BiH, što se na ovom pitanju ne može učiniti.

Počela sjednica UO PIK-a o inicijativi SDA

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ na nivou ambasadora počeo je danas sjednicu u Sarajevu na kojoj bi trebalo da bude razmatrana inicijativa SDA za pokretanje pravne procedure pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.

PIK o inicijativi SDA u utorak

SARAJEVO - Sjednica Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ na nivou ambasadora BiH, na kojoj bi trebalo da bude riječi o inicijativi SDA za pokretanje pravne procedure pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska, zakazana je u utorak, 29. januar, potvrđeno je Srni iz Ambasade Ruske Federacije.

Rusija traži vanrednu sjednicu PIKA-a o inicijativi SDA

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH predložila je partnerima iz Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira da sutra bude održana vanredna sjednica zbog namjere SDA da dovede u pitanje dejtonsko ime Republike Srpske.

Ambasada Rusje: Ruska strana ne prihvata tendenciozne procjene stanja u BiH

SARAJEVO - Ruska strana nije se pridružila kominikeu nakon sastanka održanog u Sarajevu na nivou političkih direktora zemalja članica Savjeta za sprovođenje mira (PIK) jer ne prihvata tendenciozne procjene situacije u BiH, saopšteno je večeras iz Ambasade Ruske Federacije u BiH.

Predstavnici međunarodnih organizacija: Kampanju voditi bez neodgovorne retorike

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira (PIK), Misija OEBS-a u BiH i Savjet Evrope apeluju da političari u BiH predizbornu kampanju, koja je počela danas, vode bez negativne, neodgovorne i retorike podjela.

U požaru na PIK-ovoj farmi dim ugušio 10.000 svinja

VINKOVCI - U požaru na Svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima koji je potpuno ugašen rano jutros, izgorjela su tri od ukupno četiri objekta farme i u njima je stradao dio životinja, a zaposleni su na vrijeme napustili farmu.

Najčitanije