PIK

Špirić: Sa PIC-om BiH liči na okupiranu zemlju

SARAJEVO - Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Nikola Špirić smatra da BiH liči na okupiranu i navođenu zemlju sa Savjetom za sprovođenje mira (PIC) i ističe da to tijelo mora pokazati nepristrasnost, pogotovo nakon ratnih pokliča koji su ovih dana dolazili iz Federacije BiH (FBiH).

Rusija nije podržala komunike PIK-a

SARAJEVO – Nismo našli mogućim da se pridružimo komunikeu koji su usvojili naši partneri u Upravnom odboru Vijeća za implementaciju mira (PIK), saopšteno je danas iz Ruske ambasade u BiH nakon sjednice političkih direktora PIK-a.

Dodik: PIK ne može da odlučuje, migrantskih centara neće biti u Srpskoj

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da Savjet za sprovođenje mira (PIK) ne može da donosi odluke u vezi sa migrantskom krizom u BiH i ponovio da u Republici Srpskoj neće biti migrantskih centara.

Pavić: Nijedna odluka PIC-a nema veću snagu od skupštinske

BANJALUKA - Predsjednik DNS-a Marko Pavić izjavio je danas da nijedna odluka Savjeta za sprovođenje mira (PIK) nema veću snagu od odluke Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik: Zaključci nisu usvojeni da bi ih PIC odbacivao ili prihvatao

BANJALUKA - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da Narodna skupština Republike Srpske nije usvojila zaključke da bi ih Upravni odbor Savjeta za provođenje mira odbacivao ili prihvatao, jer Savjet za provođenje mira nije tijelo koje je uopšte predviđeno Dejtonskim mirovnim sporazumom, niti Ustavom BiH.

Ruska ambasada: Kominike PIK pristrasan, ne održava stvarnu situaciju u BiH

​SARAJEV- Ruska Federacija nije se pridružila kominikeu Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira (PIK), jer je "dokument, nažalost, pristrasan i jednosmeran, ne odražava stvarnu situaciju u BiH, ne pokriva aktuelne probleme i u suštini ne doprinosi jačanju međuetničkog pomirenja i konstruktivnog dijaloga, traženju kompromisa za unutrašnja pitanja u zemlji".

Ambasada Rusije: Izjava ambasadora PIK-a nepotrebna i ne doprinosi rješavanju problema

SARAJEVO - Ambasada Ruske Federacije u BiH smatra da nije bilo neophodno da ambasadori Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira izdaju posebnu izjavu koja se odnosi na Oružane snage BiH jer ona, kako ističe, očigledno ne doprinosi rješavanju glavnog problema, a to je formiranje organa vlasti na nivou BiH i Federaciji BiH.

Izjava ambasadora PIK-a bez podrške Rusije

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za provođenje mira nedvosmisleno potvrđuje da Oružane snage BiH predstavljaju ključni element stabilnosti, kohezije i sigurnosti Bosne i Hercegovine te podržava ulogu koju one imaju kako u Bosni i Hercegovini tako i u nekolicini međunarodnih mirovnih misija, navodi se u saopštenju PIK-a.

Dodik: Potpuni fijasko PIK-a

​BRISEL - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je za Srnu da Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira (PIK) nije imao snage da danas kaže da je najavljena inicijativa SDA pred Ustavnim sudom BiH za osporavanje naziva Republika Srpska andidejtonska već je pokušao da u isti rang stavi sve aktere u BiH, što se na ovom pitanju ne može učiniti.

Počela sjednica UO PIK-a o inicijativi SDA

SARAJEVO - Upravni odbor Savjeta za sprovođenje mira /PIK/ na nivou ambasadora počeo je danas sjednicu u Sarajevu na kojoj bi trebalo da bude razmatrana inicijativa SDA za pokretanje pravne procedure pred Ustavnim sudom BiH radi preispitivanja naziva Republika Srpska.

Najčitanije