POLJSKA

Moskva pozvala poljskog ambasadora na konsultacije

MOSKVA - Rusko ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je danas poljskog ambasadora na konsultacije, nakon odluke Varšave da protjera ruske diplomate, javlja ruska agencija RIA.

Poljski portali obustavili objavljivanje zbog nove takse

VARŠAVA – Poljski nezavisni mediji u srijedu ujutru su obustavili objavljivanje vijesti na svojim veb stranicama u znak protesta protiv najavljenog uvođenja taksi na reklamiranje u medijskim i izdavačkim kućama za koju kažu da ne povećava prihode vlade već narušava slobodu medija.

Pravo na abortus dijeli Evopu, Poljska "vri", Hrvatska na raskrsnici

Zbog planova za pooštravanje ionako strogog zakona o abortusu, atmosfera u Poljskoj je proključala. I još uvijek vri. Ali ni u drugim evropskim zemljama nije mnogo bolje.

Demonstranti ne odustaju od zahtjeva za liberalizaciju zakona o abortusu

VARŠAVA - Demonstranti u Varšavi i drugim gradovima Poljske organizovali su u subotu marševe u znak protesta protiv restriktivnog zakona o abortusu i policijskog nasilja na nedavno održanim protestima u zemlji.

Najdublji ronilački bazen na svijetu otvoren u Poljskoj

U Poljskoj, na 40 kilometara od Varšave u gradu Mščonovu otvoren je ronilački bazen dubok 45,5 metara. Bazenski kompleks "Dip spot", ima 8.000 kubika vode, što je 20 puta više od količine vode u običnom bazenu. U kompleksu postoje mnogobrojne imitacije koje podsjećaju na podvodne pećine i ruševine civilizacije Maja.

Zaharova o "ruskim prijetnjama" Poljskoj: Plašite se Boga

MOSKVA - Logika Varšave je da za sve treba optužiti Moskvu, izjavila je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova i poručila portparolu ministra-koordinatora poljskih specijalnih službi Stanislavu Žarinu da treba da se plaši Boga.

Teretana u Poljskoj postala "Crkva zdravog tijela"

Popularna teretana u Krakovu, u Poljskoj, uspjela je da zadrži svoje klijente i nastavi s radom tokom pandemije virusa korona tako što je promijenila djelatnost iz teretane u crkvu i prodavnicu.

Pogledajte snimak uništavanja džinovske bombe pronađene u Poljskoj

Ogromna bomba koju su britanske snage bacile u Poljskoj otkivena je u jednom kanalu, a sve je završeno velikom eksplozijom.

Rekordan broj u Poljskoj, zdravstveni sistem postaje preopterećen

VARŠAVA - Broj novozaraženih od virusa korona u prethodnja 24 časa u Poljskoj dostigao je rekordnih 6.526, dok broj preminulih iznosi 116, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo zdravlja.

Poljska: Više od 5.000 inficiranih u jednom danu

VARŠAVA - Ministarstvo zdravlja Poljske saopštilo je da je tokom prethodna 24 časa registrovano 5.068 novih infekcija viurusom korona, što je drugi dan zaredom sa više od 5.000 slučajeva od početka epidemije.

Najčitanije