POMOĆ

Udžbenici i školski pribor za djecu iz hraniteljskih porodica

Za djecu iz hraniteljskih porodica dodijeljena je jednokratna novčana pomoć u nastojanju da se dodatno popularizuje ovaj najhumaniji način zbrinjavanja djece, rekli su u Gradskoj upravi.

Zatečen kako krade žmigavac, sumnja se da je ukrao i humanitarnu pomoć

Policijska stanica Teslić Okružnom javnom tužilaštvu Doboj podnijela je 7. oktobra Izvještaj o izvršenom krivičnom djelu protiv lica inicijala E.H. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je izvršilo jedno krivično djelo "Krađa" i četiri krivična djela "Teška krađa".

Prekinuti razgovori o budžetu i pomoći za oporavak od pandemije

BRISEL - Evropski poslanici prekinuli su razgovore s predstavnicima vlada članica EU u vezi sa budžetom bloka i paketom u vrijednosti od 1,8 biliona evra za oporavak od pandemije virusa korona.

Tegeltija od Satlera preuzeo vrijednu medicinsku opremu za BiH

SARAJEVO - Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija preuzeo je danas od šefa Delegacije EU u BiH Johana Satlera medicinsku opremu za zdravstvene ustanove u BiH u vrijednosti 900.000 evra koja je dio pomoći EU u borbi protiv pandemije virusa korona.

Pomoć za djecu oboljelu od malignih bolesti u Tuzli

TUZLA- Udruženje porodica i prijatelja djece oboljele i izliječene od leukemije i drugih malignih bolesti „PIPOL“ Tuzla danas je najavilo realizaciju projekta „COWIN- 20GETHER- Pobjedimo posljedice pandemije COVID-19 zajedno“ kroz koji pokušava pomoći oboljeloj djeci i njihovim porodicama, a sve uz podršku EU, UNDP-a i Grada Tuzle.

Amerikanci greškom poslali Austrijancima državnu pomoć

VAŠINGTON - Pomoć od 1.200 dolara, koju je američka vlada namijenila građanima sa nižim primanjima u vrijeme korona krize, greškom je stigla i na adrese oko 130 Austrijanaca.

Dresovi poznatih hercegovačkih sportista na humanitarnoj aukciji

TREBINJE- Humanitarno udruženje "Djeca djeci" ove sedmice prikuplja novčana sredstva za djecu kojoj je njihova pomoć potrebna, a u akciju su se uključili i poznati hercegovački sportisti.

Kvalitetnija pomoć starim i licima s invaliditetom

Humanitarna organizacija "Partner" započela je realizaciju projekta "Socijalnim uslugama do kvalitetnijeg života", čiji je cilj unapređenje kvaliteta usluga pomoći u kući starim licima i personalne asistencije licima s invaliditetom, kao preduslov njihovog kvalitetnijeg života.

Otvorena humanitarna izložba i prodaja slika namijenjena djeci na KiM

PRIJEDOR - Humanitarna izložba i prodaja slika, koju organizuju banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, grad Prijedor i Muzej Kozare, otvorena je danas u Prijedoru.

Počasna jedinica MUP-a RS uručila pomoć porodici Kokoruš

Policijski službenici Počasne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uručili su danas novčanu pomoć četvoročlanoj porodici Kokoruš iz Dervente.

Najčitanije