PREVOZNICI

Dalek put do ukidanja plaćanja akciza i dažbina na gorivo

SARAJEVO - Teško da će institucije BiH moći ispuniti zahtjeve preduzeća koja se bave prevozom putnika u javnom prevozu da im bude privremeno ukinuto plaćanje akciza i dažbina na natočeno gorivo s obzirom na to da su akcize i porezi dio zakona koji ne mijenjaju Uprava za indirektno oporezivanje BiH i Vijeće ministara, nego o tome odlučuje prvo Upravni odbor UIO BiH, potom Vijeće ministara, a na koncu Parlamentarna skupština BiH koja je te zakone i donijela.

Prevoznici u BiH traže pomoć: Cijene goriva rastu, a putnika nema

SARAJEVO - Udruženje za međunarodni i međuentitetski drumski prevoz putnika u BiH traži da javni prevoz bude oslobođen određenih akciza, dažbina koje prevoznici imaju na svaku litru plaćenog goriva.

Kažnjeni prevoznici u Banjaluci zbog nepridržavanja reda vožnje

BANJALUKA - Zbog nepridržavanja reda vožnje u javnom prevozu putnika, biće kažnjeni prevoznici "Aldemo turs" i "Pavlović turs".

Predstavnici SNSD-a razgovarali sa prevoznicima o dodatnim subvencijama

BANJALUKA - Od dodatnih subvencija za prevoznike do razgovora o izradi elaborata koji bi kroz stručne i ekspertske analize definisao, unaprijedio i pojeftinio saobraćaj, bile su teme sastanka predstavnika SNSD-a sa prevoznicima na području grada.

Ćorić: Nizom mjera olakšan rad privrednika i prevoznika

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas da je Vlada Srpske u prethodnom periodu donijela niz mjera kojima je olakšan rad privrednicima i prevoznicima, te da će to raditi i dalje, ali da u posljednje vrijeme dolaze zahtjevi određenih pojedinaca koji se predstavljaju kao udruženja, a u kojima pokušavaju da poremete dobre odnose koje Vlada ima sa Privrednom komorom i udruženjima.

Prevoznici ogorčeni zbog skupe potvrde

SARAJEVO, BANJALUKA - Prevoznici iz BiH ogorčeni su jer nakon uvoza autobusa, te odrađene i plaćene homologacije, prije prve registracije moraju platiti još jedan, kako kažu, skup trošak, a koji se odnosi na izdavanje potvrde da vozilo zadovoljava sve zahtjeve ECE pravilnika R36.

Transportna preduzeća u RS na ivici egzistencije, masovno dijele otkaze

BANJALUKA - Prevoznici širom Republike Srpske zbog pandemije virusa korona i ekonomske neopravdanosti znatno su smanjili kapacitet rada i počeli sa masovnim otpuštanjem radnika.

Prevoznici u Banjaluci ostali isti, modernizacija ključna

BANJALUKA - Javni poziv za gradski i prigradski saobraćaj je završen, komisija je utvrdila stanje i izabrani su prevoznici za novi sedmogodišnji period, potvrdio je za "Nezavisne" Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Divlji prevoznici legalnim otimaju putnike

BANJALUKA, BIJELJINA - Zbog nelegalnog prevoza putnika u BiH, koji je u ekspanziji tokom pandemije virusa korona, u narednom periodu očekuju se pojačane kontrole od strane inspekcijskih i drugih organa, kako bi se spriječio rad divljih prevoznika koji narušava rad legalnih, ali i šteti budžetima.

Učenici vjetar u leđa prevoznicima u Srpskoj

BANJALUKA, BIJELJINA - Autobuskim prevoznicima u Republici Srpskoj početak nove školske godine znači i početak normalizacije u prevozu putnika, te mnoge firme koje su se pribojavale zatvaranja firmi od septembra sada nastavljaju s radom i planiraju nove redove vožnje kako bi ih prilagodili učenicima.

Najčitanije