PRIVREDNICI

Privredni subjekti u Rogatici ostvarili više od 120 miliona KM prihoda

ROGATICA - Privredni subjekti na području opštine Rogatica, njih 61, ostvarili su prošle godine ukupan prihod od 120.496.397 KM, što je za 8,30 odsto više u odnosu na prethodnu godinu, navodi se u informaciji o poslovanju privrede za 2020. godinu koju je danas usvojila Skupština opštine Rogatica.

Ćorić: Nizom mjera olakšan rad privrednika i prevoznika

BANJALUKA - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić rekao je danas da je Vlada Srpske u prethodnom periodu donijela niz mjera kojima je olakšan rad privrednicima i prevoznicima, te da će to raditi i dalje, ali da u posljednje vrijeme dolaze zahtjevi određenih pojedinaca koji se predstavljaju kao udruženja, a u kojima pokušavaju da poremete dobre odnose koje Vlada ima sa Privrednom komorom i udruženjima.

BiH dobija nove ambasade, privrednici bez očekivanja

SARAJEVO, BANJALUKA - Predsjedništvo Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o otvaranju ambasada BiH u Keniji, Slovačkoj, Brazilu, Alžiru, Maroku, Azerbejdžanu i Tunisu, što je dobro, posebno jer BiH do sada nije imala ambasade u Južnoj Americi i Africi, međutim privrednici smatraju da je prije te odluke trebalo izraditi analizu, jer iz ekonomskog ugla nema koristi od otvaranja ambasada u tim zemljama.

Privrednici očekuju nastavak povlaštenog izvoza u Ameriku

SARAJEVO - Bh. izvoznici i privrednici nadaju se skorom produžetku Generalnog sistema povlastica (GSP) za izvoz proizvoda iz Bosne i Hercegovine za Sjedinjene Američke Države, kojim se ne plaća carina za gotovo 3.500 proizvoda koji se iz BiH plasiraju na jedno od najvećih svjetskih tržišta.

Protest više hiljada preduzetnika u Zagrebu: Dajte nam da radimo

ZAGREB - Na centralnom gradskom trgu u Zagrebu danas je počeo protest u organizaciji udruženja Glas preduzetnika nezadovoljnih ekonomskim mjerama i, kako ističu, diskriminatorskim odlukama Vlade tokom korona krize.

Uspješni domaći pivrednici: Brendovi GMP i COMO osvajaju tržišta

BANJALUKA - Nedavno je u Banjaluci otvoren ekskluzivni salon namještaja i dekoracija COMO. Pod istim imenom pokrenut je i vlastiti brend visokokvalitetnog namještaja, koji je plod višegodišnjeg truda, rada i iskustva uspješnog tima koji stoji iza dobro poznatog brenda i fabrike namještaja "GMP kompani".

2.500 prijava za oslobađanje od plaćanja takse u Banjaluci

BANJALUKA - Više od 2.500 poslovnih subjekata prijavilo se za oslobađanje od plaćanja komunalne takse za isticanje poslovnog imena, u okviru olakšica koje je grad pripremio za privrednike kojima je bio zabranjen ili ograničen rad tokom epidemije korona virusa. "Dosad je odobrena subvencija za komunalnu taksu za isticanje poslovnog imena za 887 privrednih subjekata u ukupnom novčanom iznosu od 105.360 KM", rekli su u Odjeljenju za privredu.

Opština Stanari neće ostaviti na cjedilu privrednike

STANARI - Opština Stanari neće ostaviti na cjedilu lokalne privrednike koji tokom pandemije virusa korona nisu radili ili su od polovine marta do polovine maja radili smanjenim kapacitetima, nego će ih pozvati da se prijave na javni poziv za dodjelu sredstava za pomoć privredi.

Prijavilo se 17.158 privrednika za sredstva iz Fonda solidarnosti

BANJALUKA - Prema preliminarnim podacima Ministarstva privrede i preduzetništva RS, zaključno sa 15. 5. 2020. godine, pristiglo je 17.158 prijava privrednih subjekata za dodjelu sredstava za april 2020. godine iz Fonda solidarnosti za obnovu Republike Srpske.

Više od 1.700 banjalučkih privrednika se prijavilo za gradsku subvenciju

BANJALUKA - Više od 1.700 poslovnih subjekata sa područja Banjaluke prijavilo se za oslobođanje od plaćanja takse za isticanje naziva firme, u okviru prvog gradskog paketa pomoći privredi, vrijednog blizu 3,5 miliona KM, saopštila je Gradska uprava.

Najčitanije