PUTOVANJE

SZO protiv dokaza o vakcinaciji za putovanja

ŽENEVA - Komitet za vanredne situacije Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) preporučio je danas da dokaz o vakcinaciji nije potreban kao uslov za međunarodna putovanja.

Usijani telefoni za ljetovanja ulijevaju nadu

BANJALUKA, SARAJEVO - Zaposleni u turističkim agencijama u BiH nadaju se boljoj poslovnoj godini nego lani, koja je zbog pandemije bila katastrofalna, a nadu polažu u predstojeća ljetovanja i kažu da već vlada veliko interesovanje bh. građana za ljetne aranžmane i odlazak na more.

Građani BiH bez ograničenja samo u tri zemlje

BANJALUKA, SARAJEVO - Građani BiH koji u narednom periodu planiraju putovati u druge zemlje bez ograničenja mogu ući samo u Srbiju, Sjevernu Makedoniju i Crnu Goru, a u Hrvatsku od juče mogu ući s potvrdom da su prebolovali virus korona u posljednjih šest mjeseci ili s potvrdom da su primili vakcinu protiv virusa korona.

Njemačka traži negativan test za dolazak avionom

Njemačka će zahtijevati da svi putnici koji avionom doputuju iz inostranstva imaju negativan rezultat testa na koronavirus, saopštilo je u četvrtak Ministarstvo zdravstva.

BiH dobila oznaku #SafeTravel

Federalno ministarstvo okoliša i turizma saopštilo je da je Bosna i Hercegovina dobila oznaku Svjetskog savjeta za turizam i putovanje (WTTC) #SafeTravel destinacije, nakon što je preuzela i usvojila njihov COVID-19 vodič i smjernice, u kojem su detaljno razrađeni koraci i postupanja tokom pandemije u industriji turizma.

EK predstavlja sertifikate za putovanja unutar Unije

BRISEL - Evropska komisija predstaviće danas u Briselu prijedlog digitalnih zelenih sertifikata, koji bi trebalo da građanima EU olakšaju slobodno putovanje unutar Šengena, odnosno da smanje prepreke i restrikcije uvedene u cilju suzbijanja pandemije kovid-19.

Predstavljen prvi model putovanja bržeg od svjetlosti

Grupa fizičara iz Njujorka predstavila je prvi varp pogon kroz zakrivljeni prostor-vrijeme brži od svjetlosti koji je zaista moguć i koji ne krši poznate zakone fizike.

Šef kabineta Merkelove skeptičan po pitanju putovanja za Uskrs

BERLIN - Šef osoblja njemačke kancelarke Angele Merkel, Helge Braun, "veoma je skeptičan" po pitanju putovanja građana širom zemlje za vrijeme katoličkog Uskrsa početkom aprila, ali očekuje da će se situacija promijeniti krajem maja.

Koliko Evropljana planira da putuje ove godine uprkos pandemiji

Prema istraživanju koje je sproveo EasyJet, čak 65% Evropljana planira da rezerviše putovanja ove godine, uprkos pandemiji i neizvjesnostima u vezi s trenutnim ograničenjima putovanja.

Ljepši pol za 8. mart želi u Istanbul i Ohrid

BANJALUKA, TUZLA - Iako još traje, pandemija virusa korona nije uticalo u većoj mjeri na obilježavanje određenih praznika, pa tako u većini turističkih agencija u BiH kažu da se uveliko traže rezervacije za osmomartovska putovanja povodom Dana žena.

Najčitanije