PVO

Ruski vojni stručnjak: Spremni smo da prodamo Srbiji nove PVO

Direktor Federalne službe vojnotehničke saradnje Rusije Dmitrij Jevgenjevič Šugajev kaže da je Rusija spremna da proda Srbiji nove PVO sisteme.

Sirijska baza meta forsiranog napada - reagovao PVO

Sirijska avio-baza Tifor (T4) na istoku provincije Homs bila je meta napada dronova i raketa, javila je sirijska agencija SANA.

PVO sistemi pokazali moć: Srbija ispraća S-400, "pancir" ostaje

Danas se završava vježba raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit" na vojnom poligonu Pasuljanske livade u kojoj su učestvovali sistemi S-400 i "pancir". Srbija je kupila "Pancir-S", dok se S-400 vraća nazad u Rusiju.

Kakve su borbene mogućnosti sistema S-400 i "pancir S-1"

BATAJNICA - Na ruskim vojnima vježbama raketni sistem PVO velikog dometa S-400 uvijek je u pratnji sistema "pancir S-1", zbog odbrane od niskoletećih ciljeva. Zato i na vježbi "Slovenski štit 2019" ova dva sistema djeluju zajedno.

Zašto američki PVO nisu zaštitili Saudijsku Arabiju?

Desetine raketnih bacača protivvazdušnog sistema „Patriot“, razarači sa vođenim raketnim oružjem i nije oboren nijedan dron koji napada skladišta nafte - Ministarstvo odbrane Rusije kritikovalo je sistem protivvazdušne odbrane Saudijske Arabije koji je formiran uz direktno učešće Sjedinjenih Američkih Država.

Pogledajte kako "S-300" odbija intenzivni raketni napad

MOSKVA - Televizija "Zvezda" je objavila video-snimak vojnih vježbi sistema S-300 "Favorit" i drugih sistema protivvazdušne odbrane Južnog vojnog okruga.

Mediji: Uzbuna na bazi Hmejmim, aktivirani sistemi PVO

MOSKVA - Lokalani stanovnici su saopštili da je na ruskoj vazdušnoj bazi Hmejmim bio aktiviran sistem protivvazdušne odbrane, prenosi Sputnjik.

Priština od Amerike dobija PVO

PRIŠTINA - Predsjednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji rekao je da će Priština dobiti novu vojnu opremu koju su joj donirale Sjedinjene Američke Države.

Krim pojačao PVO, treći divizion S-400 postavljen na položaje

KRIM - Treći divizion protivvazdušnih raketnih sistema S-400 "Trijumf" iz sastava jedinice za protivvazdušnu odbranu Vojnog vazduhoplovstva i Protivvazdušne odbrane Južnog vojnog okruga preuzeo je borbenu dužnost u krimskoj Jevpatoriji, saopštio je informativno odjeljenje Crnomorske flote Rusije.

Sirija dobija najmodernije sisteme PVO?

DAMASK - Rusija bi mogla da isporuči sirijskoj vojsci najnovije sisteme protivvazdušne odbrane /PVO/, najavljuju iz Moskve.

Najčitanije