Pad

Pad od 70 posto, ovakva sezona se ne pamti u Crnoj Gori

Najbolji pokazatelj kraha turističke sezone u Crnoj Gori je da je za jul i avgust prispjelo 1,3 miliona rezervacija, a da je u istom periodu prošle godine bilo 4,6 miliona rezervacija, što je praktično nekih 26 odsto, izjavio je suvlasnik hotelske grupe "Montenegro stars" Žarko Radulović.

Propust pilota i kontrole leta uzrok pada aviona u Karačiju

ISLAMABAD - Istraga povodom pada aviona u Pakistanu, koja se dogodila prošlog mjeseca i u kojoj je 97 ljudi izgubilo život, pokazala je da piloti i kontrola vazdušnog saobraćaja nisu ispoštovali niz procedura, saopštili su zvaničnici.

Njemačka pred rekordnom nezaposlenošću

Broj nezaposlenih u Njemačkoj bi, zbog krize izazvane virusom korona, prvi put poslije pet godina mogao da pređe granicu od tri miliona, upozorio je šef Savezne agencije za rad (BA) Detlef Šele.

Korona umanjila i glad za sladoledom

BANJALUKA, SARJEVO - Uvoz ledenih poslastica u BiH za prvih pet mjeseci ove godine manji je za skoro milion KM u odnosu na godinu ranije, tačnije za 899.257 KM.

Pilot srušenog američkog aviona pronađen mrtav

VAŠINGTON - Pilot američkog aviona F-15C, koji se srušio u Sjeverno more blizu obale Engleske, pronađen je mrtav, saopšteno je iz Ratnog vazduhoplovstva SAD.

OECD predviđa pad slovenačke privrede od 7,8 odsto

Slovenački bruto domaći proizvod (BDP) bi ove godine, zbog krize izazvane virusom korona, mogao da padne za 7,8 posto, prema procjeni Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD).

Turistički promet Crne Gore pada 40 odsto

Očekivani pad turističkog prometa u Crnoj Gori će, prema trenutnim procjenama, iznositi oko 40 odsto, saopštio je državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Damir Davidović.

Holandija nije uspjela da dokaže da je avion MH17 oborio ruski "Buk"

Međunarodna istražna grupa u Holandiji nema podatke o tome da je malezijski avion boing (let MH17) iznad Donbasa u Ukrajini 2014. godine oborila raketa zemlja-vazduh, saopštio je holandski tužilac Tejs Berger.

BDP Austrije u martu pao za 2,9 odsto

Austrijsku privredu je kriza zbog pandemije virusa korona pogodila teže nego što se prognoziralo, a BDP je smanjen realno za 2,9 odsto, saopštio je ekonomski institut Wifo.

Ekonomski pad Njemačke najvjerovatnije 6,6%

MINHEN - Njemačka privreda će ove godine vjerovatno zabilježiti pad od 6,6 procenata, a naredne godine će skočiti s tako niskog praga i ostvariti rasti od 10,2 procenta, prema ažuriranoj prognozi IFO instituta za 2020/2021.

Najčitanije