Pad

Poslovna klima u Njemačkoj na dvogodišnjem minimumu

Poslovno raspoloženje njemačkih privrednika znatno se ohladilo u julu, imajući u vidu da je indeks poslovne klime, koji izračunava ekonomski institut IFO, pao na 88,6 poena sa 92,2 boda u junu.

U Grčkoj se srušio avion koji je poletio iz Srbije, mediji: Prevozio opasne materije

ATINA - Avion koji se sinoć nešto oko 23 časa srušio kod grada Kavala na sjeveru Grčke, je ukrajinski Antonov An-12BK. Avion je poletio iz Niša za Aman, a prema pisanjima grčkih medija u avionu se nalazilo 12 tona "opasnih materija". Prema prvim informacijama, svih osam članova posade je poginulo.

Tragedija na Tari: Pao u provaliju na snimanju filma "Oluja"

Na području planine Tara došlo je do nesreće prilikom koje je poginuo V.M. iz Beograda.

Bitkoin ponovo na nizbrdici

Bitkoin je pao danas ispod 30.000 dolara na najniži nivo u posljednjih nedjelju dana pošto je tržište ponovo zahvatila averzija prema rizičnim ulaganjima.

Poginuli svi putnici aviona koji se srušio u Hrvatskoj

Svi putnici aviona koji se srušio juče u Hrvatskoj poginuli su, rekao je direktor Civilne zaštite Damir Trut

I dalje se traga za nestalim avionom u Hrvatskoj

ZAGREB - U Hrvatskoj i dalje traje potraga za avionom cesna 182, koji je nestao sa radara juče u 11.25 sati na širem području Slunja.

Bitkoin na najnižem nivou od januara, prati pad berzi

Bitkoin je potonuo danas na najniži nivo od januara pošto pad tržišta akcija nastavlja negativno da utiče na kriptovalute, čije trgovanje prati takozvanu rizičniju imovinu kao što su akcije tehnoloških firmi.

Akcije Amazona pale 10% zbog poslovnog gubitka u prvom kvartalu

Kompanija Amazon, jedna od vodećih u svijetu u online trgovini, izvijestila je o značajnom poslovnom gubitku u prva tri mjeseca 2022. godine, što je dovelo do velikog pada njenih akcija na Vol Stritu.

Objavljen uzrok pada letjelice u Zagrebu: "Bila je žuta i plava"

Na bespilotnoj letjelici koja je 10. marta pala na Zagreb pronađen je upaljač. Na konferenciji za novinare je saopšteno da je on bio stavljen na prednji dio aviobombe, kao i da su na letjelici bile žuta i plava boja. Na mjestu pada nastao je krater od 5,5 metara širine i 1,5 metara dubine. Istraga je utvrdila da je uzrok pada narušen slet automatskog slijetanja, pri čemu je letjelica na velikoj visini odbacila padobran. Ukupna šteta koja je načinjena prilikom pada je oko 600.000 kuna (blizu 80.000 evra).

Poznat identitet povrijeđenog u padu krana u Banjaluci

BANJALUKA – U nesreći koja se desila jutros na području banjalučkog naselja Starčevica povrijeđen je R.Š. (57) iz Banjaluke, saznaju "Nezavisne".

Milanović o padu letjelice: Imam informacije, ali ne želim da govorim

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Zoran Milanović ponovio je danas da ima informacije o istrazi pada bespilotne letjelice na Zagreb, ali da o tome ne želi da govore, jer, kako kaže, ćute i oni koji su "bezdušno manipulisali" i sada govore da je to stvar istrage.

Pronađen motor aviona koji se srušio u Kini

PEKING - Tokom pretrage i spasilačke akcije u južnom kineskom regionu Gvangsi danas je pronađen motor koji je pripadao avionu kompanije "Čajna istern erlajnsa", koji se srušio u ponedjeljak, saopštila je kineska državna televizija.

Analiza: Kineski avion u trenutku pada letio gotovo brzinom zvuka

Avion kompanije China Eastern Airlines je u ponedjeljak neočekivano počeo gubiti na visini, da bi se potom srušio u kineskom planinskom području. U nesreći su poginula 132 putnika i člana posade.

China Eastern Airlines: Ne znamo koliko je osoba stradalo i da li ima preživjelih

Kineska aviokompanija China Eastern Airlines saopštila je danas da u padu njihovog aviona Boing 737 ima poginulih.

Plenković iznio nove detalje o padu bespilotne letjelice

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio je danas da je bespilotna letjelica koja se nedavno srušila na Zagreb bila namijenjena da nosi oružje, ali da još uvijek nije poznato odakle je lansirana.

Najčitanije