Pakistan

Preminuo kontroverzni pakistanski nuklearni fizičar

Kontroverzni pakistanski nuklearni fizičar Abdul Kadir Kan, zaslužan za nuklearni arsenal Pakistana i čovjek koji je priznao da je bio dio lanca širenja nuklearnog oružja, preminuo je danas u 85. godini.

Deset mrtvih u fabrici hemikalija u Pakistanu

KARAČI - U velikom požaru u fabrici hemikalija u Karačiju, na jugu Pakistana, danas je poginulo najmanje deset radnika, a još nekoliko je povrijeđeno, saopštili su policija i lokalni zvaničnici.

Kan: Vrijeđanje proroka isto što i negiranje holokausta

ISLAMABAD - Pakistanski premijer poručio je danas da bi vrijeđanje proroka Muhameda trebalo da bude shvaćeno isto kao i poricanje holokausta.

Cijeli Pakistan u mraku

ISLAMABAD - Skoro cijeli Pakistan je u mraku usljed kvara na nacionalnoj elektromreži.

Potpisan sporazum između BiH i Pakistana o readmisiji

ISLAMABAD - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović započeo je dvodnevnu posjetu Islamskoj Republici Pakistan susretom s pakistanskim ministrom spoljnih poslova Mahdumom Shahom Mahmudom Kurešijem, javlja izvještač Fene iz Islamabada.

Protesti protiv Francuske u Pakistanu i Bangladešu

ISLAMABAD, DAKA - Desetine hiljada muslimana protestovalo je danas u Pakistanu, Bangladešu i na palestinskim teritorijama nakon što su ubistva u francuskoj katedrali Notr Dam u Nici podstakla francuskog predsjednika Emanuela Makrona da izjavi će se čvrsto zalagati protiv napada na francuske vrijednosti i slobodu vjerovanja.

Pakistanci se vraćaju kući iz BiH?

BANJALUKA - Ilegalni migranti iz Pakistana uskoro bi mogli da budu deportovani iz BiH, na osnovu pregovora i dogovora domaćih s tamošnjim vlastima, piše "Glas Srpske".

Kazne vješanjem za podmetanje požara u kojem je poginulo 260 ljudi

Sud u Pakistanu izrekao je danas smrtne kazne vješanjem dvojici muškaraca nakon što ih je proglasio krivim za podmetanje požara u fabrici tekstila 2012. godine, kada je poginulo 260 ljudi.

Osmoro poginulih u urušavanju rudnika

PEŠAVAR - Najmanje osam rudara poginulo je kada se urušio rudnik mermera na sjeverozapadu Pakistana, saopšteno je iz okružne policije.

Pakistan izrazio spremnost da potpiše sporazum o povratku migranata iz BiH

SARAJEVO - Ministarstvo bezbjednosti BiH saopštilo je da je Pakistan izrazio spremnost za potpisivanje sporazuma sa BiH o readmisiji, odnosno povratku migranata porijeklom iz Pakistana koji ilegalno borave u BiH.

Najčitanije