Palestina

Pompeo: Najveća opasnost na Bliskom istoku pretenzije Irana

Rat između Izraela i Palestine nije bio najveći problem u tom regionu, već teritorijalne pretenzije Irana, što je predstavljalo i stratešku prijetnju za SAD, kaže državni sekretar SAD Majk Pompeo, povodom današnjeg potpisivanja sporazuma između Izraela i UAE u Vašingtonu.

Netanjahu: Izrael već pravi mape za aneksiju Zapadne obale

JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je Izrael počeo da pravi mape dijelova Zapadne obale koje planira da pripoji.

Nova eskalacija izraelsko-palestinskog nasilja

JERUSALIM - U današnjoj eskalaciji izraelsko-palestinskog nasilja ubijena su dva Palestinca, a povrijeđeno je 12 izraelskih vojnika.

Muslimanske nacije odbacile Trampov plan kao pristrasan

DŽEDA - Nekoliko dana nakon što su zalivske arapske države izrazile podršku naporima američkog predsjednika Donalda Trampa za rješavanje izraelsko-palestinskog sukoba, predstavnici tih istih zemalja i drugih muslimanskih naroda okupili su se u Saudijskoj Arabiji i odbacili plan Bijele kuće kao pristrasan.

Ispaljene rakete na Izrael, pokrenuti udari "širokih razmjera"

TEL AVIV - Izraelska vojska saopštila je da je pokrenula vazdušne udare "širokih razmjera" na vojne mete u Pojasu Gaze.

Palestina odbila američki prijedlog za sastanak

NJUJORK - Rijad Mansor, stalni predstavnik Palestine u Ujedinjenim nacijama (UN) nakon američkog takozvanog mirovnog plana za Bliski istok, poručio je kako se nijedan palestinski zvaničnik neće sastati s američkim zvaničnicima.

Trampov "prijedlog vijeka" Palestincima: "Put ka miru" ili "košmar"?

VAŠINGTON - Američki prijedlog za rješavanje sukoba između Izraela i Palestine, koji traje duže od 70 godina, dobio je različite ocjene međunarodne zajednice. Dok jedni u njemu vide "ozbiljan prijedlog", drugi ocjenjuju da "ne vrijedi ni mastila kojim je napisan"“.

Turska odbacila Trampov plan za Bliski istok

ANKARA - Turska je večeras odbacila mirovni plan američkog predsjednika Donalda Trampa za Bliski istok kao pokušaj aneksije palestinske zemlje.

Abas: Palestinci nisu na prodaju

RAMALAH - Palestinski predsjednik Mahmud Abas izjavio je danas da mirovni plan predsjednika SAD Donalda Trampa za Bliski istok predstavlja "zavjeru", kao i da je i njemu i izraelskom premijeru poručio da Palestinci i njihova prava "nisu na prodaju".

Hamas odbija Trampov plan, Moskva će ga razmotriti

GAZA - Grupa Hamas odbija zavjere o kojima govore SAD i Izrael, izjavio je visokorangirani zvaničnik ove palestinske grupe Halil el Haja, nakon što je američki predsjednik predstavio mirovni plan za Bliski istok, koji je u korist izraelske države.

Najčitanije