Palestina

Hamas upozorava Izrael: Rat je neizbježan

GAZA - Hamas je upozorio Izrael da je još jedan rat neizbježan ako se ne okonča okupacija Palestine i ne riješi teška humanitarna kriza u Gazi.

Ubijen Palestinac u izbjegličkom kampu

NABLUS - Izraelski vojnici upali su u utorak ujutro u izbjeglički kamp Balata na sjeveru Zapadne obale i vatrenim oružjem usmrtili Palestinca.

Novi sukobi Izraelaca i Palestinaca

JERUSALIM - Izraelski avioni izvršili su vazdušne napade na položaje palestinskih militanata u Gazi, a Palestinci su odgovorili slanjem zapaljivih balona preko granice u Pojasu Gaze u Izrael, javlja AP.

Blinken: Vašington će pomoći obnovu Gaze

JERUSALIM - SAD će pomoći obnovu Gaze, kao dio napora da se učvrsti primirje između Izraela i palestinskih militantnih grupa, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken.

Hiljade demonstranata u Tel Avivu traže suživot Jevreja i Arapa

TEL AVIV - Hiljade demonstranata izašle su sinoć na ulice Tel Aviva tražeći suživot Jevreja i Arapa.

Vođa Hamasa proglasio pobjedu u sukobima s Izraelom

JERUSALIM - Vođa palestinskog ekstremističkog Hamasa Ismail Hanije proglasio je pobjedu u nedavnim neprijateljstvima s Izraelom i poručio da će to imati veći uticaj na odnos regiona s jevrejskom državom.

Nove varnice u Jerusalimu: Sukob policije i demonstranata kod Al Akse

JERUSALIM - Prekid vatre između Izraela i Hamasa za sada se održava, ali su u okolini džamije Al Aksa u Jerusalimu izbili sukobi između izraelske policije i Palestinaca.

Netanjahu: Promijenili smo jednačinu sa Hamasom

TEL AVIV - Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je danas da je izraelska operacija u Gazi bila uspješna i da je nanijela štetu Hamasu.

Hezbolah: Istorijska pobjeda za Palestince

BEJRUT - Libanska organizacija Hezbolah je pozdravila "istorijsku pobjedu" Palestinaca nakon što je nastupio prekid vatre između Izraela i Hamasa, nakon 11 dana oružanog sukoba.

Pogledajte slavlje na ulicama zbog primirja Izraela i Hamasa

Na snagu stupilo primirje između Izraela i Hamasa koje je postignuto uz posredovanje Egipta.

Najčitanije