Pancir

Srpski "pancir" prvi put gađao ciljeve na zemlji, a "pasars" u vazduhu

Pripadnici 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva izveli su na "Pasuljanskim livadama" gađanje iz artiljerijsko-raketnih sistema "pasars" i "pancir S1". To je dio pripreme za veliku vježbu koju će Vojska Srbije, kako je najavljeno, izvesti u oktobru.

Novi "Panciri" iz ptičije perspektive

Radi se o vjerovatno najsavršenijoj familiji PVO sistema kratkog dometa koji se trenutno proizvodi u svijetu. Treba istaći i da je Vojska Srbije od nedavno postala korisnik ovog sredstva i na taj način ozbiljno ojačala svoje borbene mogućnosti za borbu protiv širokog spektra vazdušnih letelica na kratkim daljinama. Radi se o sistemu koju je svoju efikasnost demonstrirao i u ratnim uslovima.

Rusi šalju S-400 na Ural

Samara i Jekaterinburg (Ural) će do kraja godine biti zaštićeni protivvazdušnim raketnim sistemom S-400, saopštili su neimenovani izvori listu "Izvestija".

SAD ponovo upozorile Srbiju zbog kupovine ruskog oružja

BEOGRAD - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji ponovila je u četvrtak da je zabrinuta zbog činjenice da Srbija nabavlja rusku vojnu opremu i pozvala Beograd da "odustane od transakcija sa Moskvom koje mogu da izazovu sankcije".

"Pancir" poletio iz Moskve za Beograd

BEOGRAD - Avion An-124 "Ruslan", u kome se nalazi treći dio isporuke sistema za protivvazdušnu odbranu "Pancir S1E" poletio je jutros sa moskovskog aerodroma "Vnukovo" za Beograd.

Vulin: Stigli "panciri", naša PVO mnogo jača nego ranije

BEOGRAD - Sada kada su stigli "panciri" naša potivvazduhoplovna odbrana je mnogo jača nego što je bila, a naša avijacija čuva naše nebo, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin i dodao da kada drugi napadaju srpsku vojsku, to znači da je ona jača nego ranije.

Šta o "Panciru" kažu Stejt department, EU i NATO

BRISEL, VAŠINGTON - Svoje mišljenje o tome što je Srbija nabavila ruski raketni sistem "Pancir-S1E" dali su američki Stejt department, Evropska unija i NATO.

Sletio još jedan "Pancir" na Batajnicu

BATAJNICA - Drugi dio artiljerijsko-raketnih sistema za protivvazdušnu odbranu "Pancir-S1E", koje Srbija nabavlja od Rusije, stigao je jutros na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović".

Nove isporuke Ruslanom za Srbiju

Srbiji će danas najvjerovatnije biti isporučen drugi dio artiljerijsko-raketnih sistema PVO 96K6 Pancir.

"Panciri" sletjeli na Batajnicu

Prvi dio isporuke od šest naručenih sistema "Pancir S1" koje Srbija nabavlja od Rusije stigla su na batajnički vojni aerodrom "Pukovnik-pilot Milenko Pavlović"

Najčitanije