Pancir S

Rusi šalju S-400 na Ural

Samara i Jekaterinburg (Ural) će do kraja godine biti zaštićeni protivvazdušnim raketnim sistemom S-400, saopštili su neimenovani izvori listu "Izvestija".

SAD ponovo upozorile Srbiju zbog kupovine ruskog oružja

BEOGRAD - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji ponovila je u četvrtak da je zabrinuta zbog činjenice da Srbija nabavlja rusku vojnu opremu i pozvala Beograd da "odustane od transakcija sa Moskvom koje mogu da izazovu sankcije".

Šta o "Panciru" kažu Stejt department, EU i NATO

BRISEL, VAŠINGTON - Svoje mišljenje o tome što je Srbija nabavila ruski raketni sistem "Pancir-S1E" dali su američki Stejt department, Evropska unija i NATO.

"Pancir" stiže u Srbiju, kako funkcioniše i čemu služi

BEOGRAD - Prvi od šest sistema za protivvazdušnu odbranu "pancir S1", koje je Srbija naručila od Rusije, trebalo bi - na osnovu dogovora ministara Vulina i Šojgua, da bude isporučen do kraja nedjelje. Srpski vojnici već su obučeni za rukovanje tim veoma efikasnim oružjem.

Pancir-S se bori i protiv mini-dronova

MOSKVA - Radarska stanica i rakete ruskog protivvazduhoplovnog raketnog sistema Pancir-S dostigle su sposobnost da se bore protiv mini dronova, izjavio je danas Valerij Slugin, glavni projektant za protivvazduhoplovne sisteme u Projektantskom birou Šipunov pri državnoj kompaniji Rostek.

Do kraja mjeseca u Srbiju stiže "Pancir-S"?

MOSKVA - Rusija će do kraja ovog mjeseca isporučiti nekoliko jedinica kompleksa PVO "Pancir-S".

AP: Rusija Srbiji isporučuje ''pancir'' uprkos upozorenju SAD

BEOGRAD - Američka agencija AP izvijestila je danas da će Rusija Srbiji isporučiti sofisticirani antiraketni sistem "pancir", bez obzira što su SAD upozorile na moguće sankcije u tom slučaju.

Rusija uskoro isporučuje "Pancir-S" Srbiji

MOSKVA - Rusija će Srbiji u narednih nekoliko mjeseci isporučiti raketne sisteme "Pancir-S" u skladu sa potpisanim ugovorom, rekao je danas direktor ruske kompanije "Rosoboroneksport" Aleksandar Mihejev.

PVO sistemi pokazali moć: Srbija ispraća S-400, "pancir" ostaje

Danas se završava vježba raketnih jedinica PVO Vojske Srbije i Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije "Slovenski štit" na vojnom poligonu Pasuljanske livade u kojoj su učestvovali sistemi S-400 i "pancir". Srbija je kupila "Pancir-S", dok se S-400 vraća nazad u Rusiju.

Kakve su borbene mogućnosti sistema S-400 i "pancir S-1"

BATAJNICA - Na ruskim vojnima vježbama raketni sistem PVO velikog dometa S-400 uvijek je u pratnji sistema "pancir S-1", zbog odbrane od niskoletećih ciljeva. Zato i na vježbi "Slovenski štit 2019" ova dva sistema djeluju zajedno.

Najčitanije