Pandemija

Merkelova poziva na globalnu borbu

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas međunarodnu zajednicu na zajedničku borbu protiv pandemije virusa korona i založila se za saradnju s međunarodnim organizacijama poput Svjetske zdravstvene organizacije (SZO).

Vučić: Protesti u vrijeme epidemije - nevjerovatna neodgovornost

PARIZ - Protesti su uvijek dozvoljeni, ali organizovati prosteste u vrijeme epidemije pokazuje nevjerovatnu neodgovornost, poručio je danas iz Pariza predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i upozorio da je danas ubjedljivo najgori dan u Srbiji po pitanju korona virusa.

U FBiH pozitivnih 196 od testiranih 1.199

SARAJEVO - Na području Federacije BiH /FBiH/ u protekla 24 časa testirano je 1.199 uzoraka, od kojih je 196 pozitivno na kovid-19, objavljeno je na zvaničnoj stranici Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Stručnjaci SZO pripremaju istragu o porijeklu pandemije

PEKING - Stručnjaci Svjetske zdravstvene organizacije /SZO/ provešće naredna dva dana u glavnom gradu Kine da bi pripremili dolazak veće misije koja će istraživati porijeklo pandemije kovid-19.

SZO: Pandemija se ubrzava, nije pod kontrolom

ŽENEVA - Pandemija virusa korona i dalje se ubrzava, a većina zemalja još nije uspjela da je stavi pod kontrolu, upozorio je direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus.

Tedros: Pandemija se i dalje ubrzava i nije pod kontrolom

ŽENEVA - Pandemija korona virusa se i dalje ubrzava, a većina zemalja još nije uspjela da je stavi pod kontrolu, upozorio je danas direktor Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Gebrejesus.

U Hrvatskoj do jutros 76 novozaraženih

ZAGREB - U Hrvatskoj je do jutra registrovano 76 novozaraženih korona virusom, što je 23 više u odnosu na zvanične podatke objavljene u srijedu.

Saradnja Koike i Abea povodom pandemije i Olimpijskih igara

TOKIO - Novoizabrana guvernerka Tokija Juriko Koike i njen politički rival japanski premijer Šinzo Abe postigli su dogovor o zajedničkom upravljanju pandemijom kako bi Olimpijske igre mogle bezbjedno da se održe naredne godine, prenio je AP.

Kineski rudari imali simptome slične koroni prije sedam godina

Istraga je otkrila da trag koronavirusa seže sedam godina nakon što su se ljudi, koji su radili u rudniku punom šišmiša i pacova u Kini, razboljeli a njihovi uzorci poslati u Vuhan na testiranje.

Ponovo otvoren Luvr nakon četiri mjeseca

PARIZ - Čuveni muzej Luvr u Parizu od danas je ponovo otvoren za posjetioce nakon četiri mjeseca pauze napravljene zbog epidemije virusa Kovid-19.

Najčitanije