Pandemija

Konte produžio stroge mjere u Italiji

RIM - Italijanski premijer Ðuzepe Konte izdao je danas dekret kojim su restrikcije za suzbijanje korona virusa produžene, nakon što je Ministarstvo zdravlja upozorilo da se epidemiološka situacija pogoršava.

Pandemija povećala žeđ za stranim pićima

Uvoz vode i sokova u prvih devet mjeseci prošle godine je tri puta veći od izvoza, dok je uvoz piva u prva tri kvartala 2020. godine veći čak 28 puta.

Grčka predlaže Evropskoj uniji vakcinacioni sertifikat za putovanja

ATINA - Grčki premijer Kirijakos Micotakis je pozvao EU da se napravi zajednički vakcinacioni sertifikat kako bi se olakšala putovanja preko granica, koja su suspendovana zbog pandemije virusa korona.

U Italiji rast broja preminulih i novozaraženih od korone

RIM - U Italiji je u protekla 24 časa od virusa korona preminulo 616 osoba, saopštilo je danas italijansko Ministarstvo zdravlja.

Dvije trećine turista manje u Banjaluci

U prvih 11 mjeseci prošle godine, prema statističkim podacima, evidentirana su 28.382 dolaska ili 64,33 odsto manje turista na području grada nego u istom periodu 2019. godine, rekli su za "Nezavisne" u Turističkoj organizaciji grada.

U Ukrajini od danas novo zaključavanje

KIJEV - U Ukrajini je danas stupilo na snagu novo nacionalno "zaključavanje" radi suzbijanja korona virusa, koje podrazumijeva zatvaranje škola, restorana i teretana, zabavnih centara i zabranu okupljanja.

Nezaposlenost u Njemačkoj porasla po prvi put od 2013.

BERLIN - Pandemija korona virusa dovela je do rasta nezaposlenosti u Njemačkoj, po prvi put od 2013. godine.

Privreda u nokdaunu, ali se ne predaje

BANJALUKA, SARAJEVO - Godina koja je iza nas bila je jako negativna za ekonomiju i još se ne može predvidjeti trend oporavka, smatraju stručnjaci iz ove oblasti.

Pandemija pokazala koliko su značajni profesionalni mediji

BANJALUKA, SARAJEVO - U vremenima kao što je ovo, kada imamo pandemiju virusa korona, koja nam je iz korijena promijenila svakodnevicu, posebno dolazi do izražaja važnost profesionalnih medija.

U Italiji do danas preminulo više od 70.000 ljudi

RIM - U Italiji je u posljednja 24 časa od posljedica infekcije virusom korona umrla 261 osoba, a infekcija je potvrđena u 10.407 slučajeva, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Najčitanije