Pandemija

Bosnalijek donira dezinficijense ustanovama za djecu s poteškoćama

Povodom obilježavanja 70 godina od osnivanja kompanije, najveći bosanskohercegovački proizvođač lijekova Bosnalijek nastavio je realizaciju akcije doniranja dezinfekcionih sredstava ustanovama za edukaciju i odgoj djece sa poteškoćama u razvoju širom Bosne i Hercegovine.

Pokazan izvještaj o početku pandemije, Britanija predugo čekala

LONDON - Britanska vlada predugo je čekala da uvede blokadu u prvim danima pandemije kovid 19, propuštajući priliku da obuzda bolest i dovela je do hiljada nepotrebnih smrti, pokazao je danas izvještaj koji je sačinio Donji dom britanskog parlamenta.

SZO: Pandemija pogoršala mentalno zdravlje ljudi

ŽENEVA - Pandemija kovida 19 veoma utiče na mentalno zdravlje ljudi, a posebno su pogođeni zaposleni na prvim linijama, učenici, samci i oni koji su već imali mentalne probleme, saopštila je Svjetska zdravstvena organizacija (SZO).

Virus korona doveo do druge vrste pandemije

Profesorka Sanja Mazić sa Katedre za medicinu sporta Medicinskog fakulteta u Beogradu kaže da je fizička aktivnost neophodna za pravilan razvoj cijelog tijela, a da je naročito važna za kardio-vaskularni i respiratorni sistem, za mišiće, pravilno držanje, kao i u prevenciji velikog broja bolesti.

Vrhovac: Liderska uloga u zaštiti privrede tokom pandemije

BANJALUKA - Investiciono-razvojna banka (IRB) Republike Srpske u zaštiti privrede tokom pandemije preuzela je lidersku ulogu, rekao je v.d. direktora IRB-a Dražen Vrhovac, ističući da je ponosan što su u najvećoj krizi dokazali da privrednici, a i Republika Srpska, mogu da se oslone na IRB Srpske.

Povratak turista u BiH liječi posljedice pandemije

BANJALUKA, SARAJEVO, TREBINJE - Turizam u BiH polako se oporavlja od posljedica pandemije, o čemu svjedoče i podaci da su od januara do jula tekuće godine turisti ostvarili 460.653 posjete, što je više za 76,9 odsto, te 1.093.239 noćenja, što je više za 70,4 odsto u odnosu na isti period 2020. godine.

Zakon o transplantaciji nije zaživio: I pored živih donora pacijenti umiru

SARAJEVO - Mi danas imamo situaciju da i pored živih donora pacijenti umiru, tvrdi Tomislav Žuljević, predsjednik Udruženja dijaliznih i transplantiranih bolesnika FBiH.

Poraslo seksualno zlostavljanje djece za vrijeme pandemije u Hrvatskoj

Tokom pandemije u Hrvatskoj seksualno zlostavljanje djece povećano je za 67 posto, broj ovisnika o alkoholu skočio je na četvrt miliona, a brojne porodice su razorene, upozoreno je na online panelu o mentalnom zdravlju nacije.

Ne jenjava uvoz luksuznih auta u BiH: Za tri zvijeri iskeširali 1,5 miliona KM

BANJALAUKA, SARAJEVO - Najskuplji automobil uvezen u Bosnu i Hercegovinu u prvih osam mjeseci ove godine je Ferrari F142, za kojeg je ponosni vlasnika iskeširao 489.457 KM, plus 83.260 KM dažbina.

Jedan od najmlađih milijardera započeo da gradi bogatstvo iz kreveta

Džoni Boufarhat 2015. godine doživio je alergijsku reakciju koja ga je prikovala za krevet, zbog čega nije mogao izlaziti, družiti se s ljudima niti ići na događanja. Frustracija zbog nedostatka kontakta sa spoljnim svijetom podstakla je ovog 27-godišnjaka da 2019. godine osmisli platformu za održavanje videokonferencija pod nazivom Hopin.

Najčitanije