Pandemija

Guteres: Bilans pandemije zastrašujući

NJUJORK - Konstatujući da je više od milion ljudi preminulo od posljedica virusa COVID-19, generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guteres ocijenio je da je to "zastrašujuća brojka".

Guteres: Čovječanstvo nije položilo test

NJUJORK - Čovječanstvo nije uspjelo da položi test pandemije COVID-19, izjavio je generalni sekretar UN Antonio Guteres.

"Pandemija će tek da se razvije"

BEOGRAD - Njemački virusolog Kristijan Drosten ocijenio je da će pandemija virusa korona tek da se razvije.

U Turskoj tenzije između ljekara i vlasti zbog bilansa pandemije

ISTANBUL - Turska bilježi porast broja novih slučajeva COVID-19, usljed čega je došlo i do napetosti između predstavnika medicinske struke i političara, koji nacionalno udruženje zdravstvenih radnika optužuju da dovođenjem u pitanje zvaničnog bilansa pandemije podriva napore za njeno suzbijanje.

U BiH zaraženo preko 23.000, preminulo više od 700

SARAJEVO - U BiH je virusom korona inficirano 23.635 ljudi, oporavilo se 16.166, dok je od posljedica zaraze 705 preminulo, podaci su Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara.

Virus je među nama, odgovornost je na svima

Već pola godine virus korona je top tema ne samo medijskih sadržaja, već i većine razgovora među građanima.

Danas dvije evropske zemlje stavile Hrvatsku na listu rizičnih

ZAGREB - Poslije Danske koja je Hrvatsku danas stavila na narandžastu listu, i Slovačka je uvrstila na crvenu listu zemalja koje su visokorizične zbog koronavirusa.

U Rusiji napravili instrument koji u vazduhu otkriva virus korona

Krasnogorski zavod "S. A. Zverev" predstavio je na forumu "Armija-2020" prvi instrument u Rusiji za otkrivanje virusa u vazduhu, uključujući virus korona, saopštio je u intervjuu za RIA "Novosti" generalni direktor preduzeća Aleksandar Novikov.

SAD planiraju da uvedu sankcije Rusiji zbog vakcine protiv korone

SAD planiraju da uvedu sankcije protiv pet ruskih naučno-istraživačkih instituta. Sankcije će obuhvatiti i institut Ministarstva odbrane Rusije koji je učestvovao u razvoju vakcine protiv koronavirusa.

Njemačka proširuje paket pomoći privredi za 10 milijardi evra

BERLIN - Njemačke koalicione stranke dogovorile su se da prošire mjere za ublažavanje negativnih efekata korona krize na najveću evropsku ekonomiju za dodatnih do 10 milijardi evra, uključujući produženje programa skraćenog radnog vremena i zamrzavanje pravila o insolventnosti preduzeća.

Najčitanije