Pandemija

Životni vijek u Hrvatskoj u pandemiji kraći za osam mjeseci

ZAGREB - Očekivana dužina životnog vijeka u 2020. godini u Hrvatskoj pala je za gotovo osam mjeseci za muškarce i za oko sedam mjeseci za žene, podatak je iz studije "Učinak pandemije bolesti virusa korona na mortalitet".

Egrlić za "Nezavisne": Bržom vakcinacijom zaustaviti pad ekonomije

Očekujemo da će doći do oporavka naše privrede i da će podaci spoljnotrgovinske razmjene BiH do kraja godine ići u pozitivnom smjeru, što bi podrazumijevalo rast izvoza, rekao je u intervjuu za "Nezavisne" Ahmet Egrlić, predsjednik Spoljnotrgovinske komore BiH.

Stariji otporniji na stres, bolje se snašli u godini pandemije

Stariji ljudi koji se nisu zarazili kovidom ili su ozdravili, a sada su vakcinisani, bolje su se snašli u protekloj godini pandemije nego srednja generacija ili mladi, pokazalo je istraživanje koje je sproveo rimski institut za socijalno-ekonomska istraživanja Censis.

U Crnoj Gori zvanično 10.000 otkaza u godini korone

U Crnoj Gori je od aprila prošle godine, kada je počeo uticaj pandemije korone na ekonomiju, do kraja aprila 2021. bez posla ostalo više od deset hiljada radnika, prema podacima iz mjesečnih biltena Zavoda za zapošljavanje.

Onlajn prodaja u padu, šopingholičari se vraćaju starim navikama

BANJALUKA, SARAJEVO - Građani BiH su se, prema podacima Uprave za indirektno oporezivanje BiH (UIO BiH), ove godine rjeđe odlučivali za kupovinu putem interneta te su u prvih pet mjeseci ove godine naručene 1.773 pošiljke manje u odnosu na isti period 2020. godine.

Erdoan: Međunarodna zajednica nije položila test

ANTALIJA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da međunarodna zajednica nije uspjela da položi test iz upravljanja pandemijom virusa korona.

Dodik na Samitu u Antaliji: Iskustvo sa "Kovaksom" teško i mučno

ANTALIJA - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je da je tokom pandemije virusa korona, koja je zahvatila cijeli svijet, izostala očekivana solidarnost što su posebno osjetile manje i siromašne zemlje.

Vidovićeva: Stanje privrede ohrabruje, dug put do oporavka

BANJALUKA - Dug je put do konačnog oporavka, ali je stanje privrede kojem svjedočimo ohrabrujuće i vraća vjeru i nadu da će se Republika Srpska vratiti na nivo razvoja koji je prethodio pandemiji i prije očekivanog, izjavila je danas Zora Vidović, ministarka finansija Republike Srpske.

Pandemija nije ugrozila ispijanje kafe

BANJALUKA, SARAJEVO - Da kafa i dalje zauzima visoko mjesto na listi toplih napitaka među stanovnicima BiH, pokazuje podatak da su na domaće tržište za pet mjeseci ove godine uvezene oko 483 tone kafe više nego lani u istom periodu.

Sve više tržnih centara u SAD ide u stečaj

NJUJORK - Vašington Prajm grupa, vlasnik tržnih centara na više od 100 lokacija širom Sjedinjenih Država, podnijela je zahtjev za uvođenje stečaja, pozivajući se na posljedice mjera zatvaranja tokom korona pandemije.

Najčitanije