Pandemija

Obustava programskih aktivnosti NP RS do 5. aprila

BANJALUKA - Narodno pozorište Republike Srpske će u skladu s odlukama Republičkog štaba za vanredne situacije u vezi sa sprečavanjem širenja virusa korona produžiti obustavu svojih programskih aktivnosti do ponedjeljka, 5. aprila tekuće godine.

Vanredna sjednica Parlamenta FBiH, donose rješenja za suzbijanje pandemije

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Mirsad Zaimović izjavio je za Fenu da današnja vanredna sjednica treba da donese najbolja rješenja u pravcu prijedloga mjera za suzbijanje pandemije i masovne vakcinacije stanovništva.

Pojednostavljena procedura vantjelesne oplodnje u vrijeme pandemije

BANJALUKA - Fond zdravstvenog osiguranja (FZO) Republike Srpske donio je odluku da, ukoliko zbog virusa korona postupak vantjelesne oplodnje bude prekinut, osiguraniku bude izdato novo rješenje za ovu proceduru.

Bole vakcine

Što bi rekli stari ljudi, nikada ne obećavaj djeci nešto što ne možeš ispuniti. Tog pravila treba da se drže i institucije u BiH u vezi s nabavkom vakcina protiv virusa korona.

Merkel: Njemačka je u trećem talasu pandemije

BERLIN - Njemački kancelar Angela Merkel rekla je poslanicima svoje konzervativne stranke da je Njemačka u trećem talasu pandemije korona virusa, javio je Rojters, pozivajući se na vlastite izvore.

Nijemci dobili 1.200 novih riječi zbog pandemije

MANHAJM - Lingvisti u Njemačkoj su sakupili oko 1.200 novih riječi koje su nastale tokom pandemije virusa korona, a listu je sastavio Institut Lajbnic za njemački jezik.

Koliko Evropljana planira da putuje ove godine uprkos pandemiji

Prema istraživanju koje je sproveo EasyJet, čak 65% Evropljana planira da rezerviše putovanja ove godine, uprkos pandemiji i neizvjesnostima u vezi s trenutnim ograničenjima putovanja.

Kluge: Pandemija će se završiti 2022.

KOPENHAGEN - Regionalni direktor Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) Hans Kluge izrazio je uvjerenje da će se pandemija virusa korona završiti 2022. godine

Podrška Austrijanaca ostanku u EU pala tokom pandemije

BEČ - Podrška Austrijanaca članstvu u EU i dalje je veoma visoka, ali je tokom pandemije virusa korona opala, pokazuje istraživanje Austrijskog društva za evropsku politiku (OeGfE). Prema tom istraživanju 66 odsto Austrijanaca se trenutno izjašnjava za ostanak u EU.

"U pandemiji najveći ceh platile razvijene zemlje"

BEOGRAD - Direktor Republičkog zavoda za statistiku Miladin Kovačević kaže da su zbog pandemije viruisa korona do sada najveći ceh platile razvijene zapadne zemlje, ali da će veći ceh platiti u oporavku manje razvijene zemlje Evrope i Amerike.

Najčitanije