Papa

Katolička crkva će dozvoliti brak sveštenicima?

Vatikan je, piše Guardian, suptilno natuknuo kako bi oženjeni muškarci i udate žene mogli, i trebali, služiti u katoličkim misijama i crkvama u Amazonu kako bi se proširio uticaj Crkve u toj regiji.

Papa: Svijet mora preći na čista goriva

RIM - Papa Franja je, obraćajući se direktorima najvećih naftnih kompanija, poručio danas da svijet mora preći na korišćenje čistih goriva.

Biskupi ponudili papi da se povuku zbog skandala

VATIKAN - Svih 34 čileanskih biskupa, koji su optuženi za skrivanje dokaza o seksualnom zlostavljanju, ponudili su papi Franji da se povuku, navedeno je danas u njihovom zajedničkom saopštenju.

Papa razmišlja kada je pravi trenutak da se povuče

VATIKAN -- Papa Franja izajvio je danas da razmišlja o tome kada bi moglo da bude pravo vrijeme da se povuče.

Papa: Razmišljam kad je pravi trenutak da se povučem

VATIKAN - Papa Franja izajvio je danas da razmišlja o tome kada bi moglo da bude pravo vrijeme da se povuče.

Papin Lamborghini prodat za 715.000 €

Uoči prodajne aukcije predviđalo se da će specijalni Huracan, koji je Lamborghini 2017. poklonio papi Franji, postići cijenu između 250.000 i 350.000 evra.

Papa prodaje svoj bijelo zlatni Lamborghini

Ulice Vatikana nisu baš idealno mjesto za vožnju Lamborghinija koji može postići brzinu od 320 km na sat, ima 573 konja i motor V-10.

Papa natjerao Hrvate da prihvate Istanbulsku konvenciju?

ZAGREB - Vatikan i papa Franjo natjerali su Katoličku crkvu u Hrvatskoj da prihvati Istanbulsku konvenciju, što će još više produbiti jaz između zagrebačkig Kaptola i pape, prenose hrvatski liberalni portali.

Papa prao noge robijašima

RIM - Papa Franja je na Veliki četvrtak služio misu u zatvoru gdje je prao noge dvanaestorici zatvorenika, među kojima su bila i dvojica muslimana, jedan pravoslavac i jedan budista.

Papa Franjo: Juda je možda u raju

RIM - Čak i najgori grešnici imaju šansu otići u raj, uključujući i čovjeka koji je izdao Isusa Hrista, izjavio je papa Franja, prenosi Hina.

Najčitanije