Papa

Papa: Oprostite zbog seksualnog zlostavljanja djece domorodaca

KVEBEK - Papa Franjo zatražio je oproštaj zbog seksualnog zlostavljanja djece domorodaca u kanadskim školama, koje su vodili katolički redovi u Kanadi.

Šta je podstaklo spekulacije o papinoj ostavci?

Papa Franja sjedi u invalidskim kolicima, putuje u Lakvilu, imenuje nove kardinale u neuobičajenom terminu. To su činjenice. Mnogi na osnovu njih donose neke dalekosežne zaključke, recimo o mogućoj ostavci pape.

Papa tražio sastanak s Putinom

RIM - Poglavar Rimokatoločke crkve papa Franjo potvrdio je da je tražio sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom kako bi pokušao da zaustavi rat u Ukrajini, ali da odgovor zasad nije dobio.

Papa Franjo pozvao na mir u svijetu

Papa Franjo obratio se danas vjernicima na Trgu Svetog Petra u Vatikanu povodom Uskrsa, prvi put od početka globalne epidemije virusa korona, te pozvao na mir u svijetu.

Papa kritikovao "moćnika" sa istoka

VALETA - Papa Franjo danas je rekao da "moćnik" sa istoka raspiruje sukobe iz nacionalističkih interesa, čime je prvi put implicitno kritikovao ruskog predsjednika Vladimira Putina zbog napada na Ukrajinu, prenosi Rojters.

Sastanak patrijarha Kirila i rimskog pape Franje moguć ove godine

MOSKVA - Ruska pravoslavna crkva potvrdila je mogućnost susreta u ovoj godini Njegove svetosti patrijarha moskovskog i sve rusije Kirila i rimskog pape Franje.

Bivši papa priznao lažnu izjavu tokom istrage o seksualnom zlostavljanju

VATIKAN - Bivši papa Benedikt XVI priznao je da je tokom istrage o seksualnom zlostavljanju počinjenom u minhenskoj nadbiskupiji, dok je bio na njenom čelu, dao lažnu izjavu.

Papa kupovao ploče, novinar ga slučajno snimio: "Loša sreća"

RIM - Papa Franja čestitao je danas novinaru koji ga je ove nedjelje "uhvatio" u posjeti starim prijateljima koji vode prodavnicu ploča u Rimu, našalivši se da je njegova "loša sreća" to što je vijest objavljena.

Papa primio Ibrahimovića: "U ovom dresu izvodim čaroliju na terenu"

Fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović primljen je u Vatikanu gdje se družio s papom Franjom, a tom prilikom poklonio mu je dres Milana zajedno s njegovom novom knjigom "Adrenalina".

Papa imenovao ženu za generalnu sekretarku Guvernatorata

RIM - Papa Franjo prvi put je danas imenovao ženu na drugo po značaju mjesto u upravi Vatikana, čime je ona postala najviše rangirana žena u najmanjoj državi na svijetu.

Papa se sastao sa Bajdenom

RIM - Papa Franjo primio je danas predsjednika SAD Džozefa Bajdena, koji je tek drugi katolik na čelu države u istoriji Amerike.

Papa: Neki crkveni poglavari su se nadali da neću preživjeti

VATIKAN - Papa Franjo je izjavio da su se neki ljudi u katoličkoj crkvi ponadali da neće preživjeti nedavnu operaciju debelog crijeva i osudio "bučne konzervativne kritičare" jer su se bavili "đavoljim poslom" kada su podrivali Rimokatoličku crkvu, prenio je Rojters.

Papa Franjo poslao 15.000 sladoleda zatvorenicima

VATIKAN - Tokom jednog od najtoplijih ljeta u istoriji Italije, papa Franjo je poslao 15.000 sladoleda zatvorenicima u dva rimska zatvora, saopštio je danas Vatikan.

Totenhem kupio igrača za 25 miliona i ostavio ga na pozajmici

Senegalski fudbaler Pap Sar novi je igrač Totenhema, potvrdio je londonski klub.

Koverta sa tri metka upućena papa Franji

Policija iz okruga San Donato Milanese presrela je kovertu sa tri metka koja je bila adresirana na papa Franju, javljaju mediji.

Najčitanije