Papa

Papa Franjo: Juda je možda u raju

RIM - Čak i najgori grešnici imaju šansu otići u raj, uključujući i čovjeka koji je izdao Isusa Hrista, izjavio je papa Franja, prenosi Hina.

Papa i Erdoan poručili Trampu: Vrati status Jerusalima

VATIKAN -- Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja i turski predsjednik osudili odluku Amerike da Jerusalim proglasi za glavni grad Izraela.

Erdoan na poziv pape Franje putuje u Vatikan

ANKARA - Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan sastaće se sa papom Franjom u Vatikanu, gdje će razgovarati o bilateralnim i regionalnim temama.

Papa u Čile šalje eksperta za seksualne zločine

VATIKAN - Papa Franja u Čile šalje najuglednijeg vatikanskog eksperta za seksualne zločine, radi istrage o biskupu koji je optužen da je štitio najozloglašenijeg sveštenika -pedofila u toj zemlji.

Papamobil uplašio konja, povrijeđena policajka

Papa Franjo se nalazi u posjeti Čileu, a dok je prolazio ulicom u Ikikeu, došlo je do manje nezgode.

Franjo je prvi papa koji je vjenčao par u avionu

Poglavar Rimokatoličke crkve Franja prvi je papa koji je vjenčao dvije osobe na ceremoniji u avionu tokom leta.

Makron i papa ličnosti godine za trećinu Francuza

PARIZ - Za trećinu Francuza, francuski predsjednik Emanuel Makron i papa Franja su "ličnosti 2017. godine", pokazuju danas objavljeni rezultati ankete.

Papa Franjo pružio podršku BiH na putu ka EU

VATIKAN - Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo rekao je danas da BiH treba da ide putem dijaloga i stvaranja kompromisa na dobrobit svih naroda koji u njoj žive, te poručio da Vatikan podržava težnje BiH ka integraciji u EU.

Papa: Politika nuklearnog zastrašivanja više nije održiva

DAKA - Papa Franja rekao je da politika nuklearnog zastrašivanja iz perioda hladnog rata više nije održiva i da je posjedovanje nuklearnog oružja, samo po sebi, sada iracionalno.

Papa prodaje skupocjeni lamborgini hurakan

VATIKAN - Papa Franjo odobrio je da specijalni sportski automobil "lamborgini hurakan", koji je dobio na poklon, bude stavljen na aukcijsku prodaju da bi novac bio usmjeren u dobrotvorne svrhe.

Reklame

Najčitanije