Papa

Papa prihvatio ostavke još dva biskupa

VATIKAN - Papa Franjo prihvatio je ostavke još dva čileanska biskupa, čime je broj crkvenih zvaničnika koji su se povukli povodom seksualnog skandala povećan na sedam.

Papa Franjo: Seks je dar od Boga

PARIZ - Papa Franjo rekao je mladim Francuzima da je seks "veliki" dar od Boga, a ne tabu, i da treba biti upražnjavan kao životna, strastvena ljubav muškarca i žene.

Da li psihijatrija pomaže kod homoseksualizma?

VATIKAN - Vatikan je, u namjeri da spriječi mogući pogrešan kontekst, povukao dijelove izjave pape Franje o homoseksualnosti u kojima poglavar Katoličke crkve pominje "psihijatriju".

Papa izopštio splitskog fratra iz Crkve zbog pedofilije

ZAGREB - Papa Franja odlučio je da izopšti iz svih aktivnosti Crkve splitskog fratra Gracijana Stipu Gašperova, optuženog za silovanje petorice dječaka.

Patrijarh Irinej: Nije vreme za posetu pape Franje

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej izjavio je da ostaje pri svom ranije izrečenom stavu da nije vrijeme za dolazak poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje u Srbiju.

Katolička crkva će dozvoliti brak sveštenicima?

Vatikan je, piše Guardian, suptilno natuknuo kako bi oženjeni muškarci i udate žene mogli, i trebali, služiti u katoličkim misijama i crkvama u Amazonu kako bi se proširio uticaj Crkve u toj regiji.

Papa: Svijet mora preći na čista goriva

RIM - Papa Franja je, obraćajući se direktorima najvećih naftnih kompanija, poručio danas da svijet mora preći na korišćenje čistih goriva.

Biskupi ponudili papi da se povuku zbog skandala

VATIKAN - Svih 34 čileanskih biskupa, koji su optuženi za skrivanje dokaza o seksualnom zlostavljanju, ponudili su papi Franji da se povuku, navedeno je danas u njihovom zajedničkom saopštenju.

Papa razmišlja kada je pravi trenutak da se povuče

VATIKAN -- Papa Franja izajvio je danas da razmišlja o tome kada bi moglo da bude pravo vrijeme da se povuče.

Papa: Razmišljam kad je pravi trenutak da se povučem

VATIKAN - Papa Franja izajvio je danas da razmišlja o tome kada bi moglo da bude pravo vrijeme da se povuče.

Najčitanije