Papa

Papa prodaje skupocjeni lamborgini hurakan

VATIKAN - Papa Franjo odobrio je da specijalni sportski automobil "lamborgini hurakan", koji je dobio na poklon, bude stavljen na aukcijsku prodaju da bi novac bio usmjeren u dobrotvorne svrhe.

Vandali zapalili autobus u Čileu zbog pape

SANTIJAGO - Čileanska policija saopštila je da su vandali u kapuljačama zapalili autobus i bacali pamflete, protestujući protiv najavljene posjete pape Franje.

Papa: Čovječanstvu prijeti samoubistvo nuklearnim ratom

VATIKAN - Papa Franjo upozorio je danas da čovječanstvu prijeti samoubistvo ako dođe do nuklearnog sukoba, misleći na povećane tenzije između Sjeverne Koreje i SAD i povećanu mogućnost nuklearnog sukoba.

Papa sa astronautima u kosmosu o filozofskim temama

Papa Franja ćaskao je danas sa šest astronauta koji se nalaze u Međunarodnoj kosmičkoj stanici (ISS), u rijetkom razgovoru o filozofskom pitanju "mjesta čovjeka u univerzumu".

Papa proglasio 35 novih svetaca

VATIKAN - Papa Franja koji se često žali na progon hrišćana, proglasio je 35 novih svetaca od kojih su skoro svi mučenici iz prethodnih vijekova.

Pobjegli iz zatvora tokom papine posjete

RIM - Dvojica zatvorenika koji su bili pozvani da se na ručku sastanu sa papom Franjom iskoristili su priliku i pobjegli, prenijeli su danas lokalni mediji.

Crnadak se sastao sa papom, pozvao Vatikan da podrži put BiH ka članstvu EU

VATIKAN - Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak danas se tokom posjete Vatikanu u odvojenim susretima sastao sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom i sekretarom za odnose sa državama nadbiskupom Polom Ričardom Galagerom.

Papa pozvao Vučića u posjetu

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić dobio je poziv pape Franje da posjeti Vatikan, kao i papinu iskrenu želju da se stvore uslovi da posjeti Srbiju.

Novi snimak ID: Teroristi prijete Vatikanu, cijepaju papinu sliku i uništavaju ikone

RIM - Islamski teroristi objavili su video u kojem Italiji i Vatikanu prijete nasiljem i osvetom, prenijeli su italijanski mediji.

Papa Franja: Brinu me "veoma opasni savezi" na samitu G20

VATIKAN - Papa Franja je danas izjavio da ga samit Grupe 20 (G20) u Hamburgu "zabrinjava", zbog potencijalnih "veoma opasnih saveza" između svjetskih lidera, sa naročito štetnim posljedicama po migrante.

Reklame

Najčitanije