Papa Franjo

Papa u bolnici još nekoliko dana

VATIKAN - Papa Franjo je završio liječenje poslije operacije, ali će ostati na rehabilitaciji u bolnici još nekoliko dana, saopšteno je danas iz Vatikana.

Papa: Uvijek je moguće početi ispočetka

RIM - Za vrijeme uskršnjeg bdijenja u Bazilici Svetog Petar u Rimu, papa Franjo poručio je vjernicima da je "uvijek moguće početi ispočetka, jer uvijek postoji novi život", prenosi agencija Ansa njegove riječi, koje su upućene ne samo vjernicima nego i svima koji prolaze teške dane u drugoj godini pandemije kovida-19.

Siniša Mihajlović otkrio šta mu je poručio papa Franjo

Srpski trener Siniša Mihajlović otkrio je šta mu je Papa Franjo poručio.

Papa stigao u Mosul

MOSUL - Papa Franjo doputovao je danas u Mosul na sjeveru Iraka radi vjerske službe u tom borbama razorenom gradu koji je nekad bio uporište Islamske države i gdje živi veoma mali broj hrišćana.

Papa Franjo krenuo ka Bagdadu

RIM - Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo napustio je danas Rim kako bi započeo četvorodnevnu posjetu Iraku.

Papa Franjo otvorio dokumentaciju o NDH i Drugom svjetskom ratu

VATIKAN - Papa Franjo odlučio je 4. marta 2019. godine da potpuno otvori tajni vatikanski arhiv iz vremena Drugog svjetskog rata, kada je Katoličku crkvu vodio papa Pije Dvanaesti, što su Jevreji zahtijevali decenijama.

Stručnjaci zabrinuti zbog papinog putovanja u Irak

RIM - Stručnjaci za zarazne bolesti izražili su zabrinutost zbog predstojećeg putovanja pape Franje u Irak, s obzirom na nagli porast slučajeva virusa korona u toj zemlji, krhki zdravstveni sistem i neizbježnu vjerovatnoću da će se Iračani okupiti da ga vide.

Papa donirao 100.000 evra za obnovu Banije

Papa Franjo donirao je 100.000 evra zemljotresom pogođenom području centralne Hrvatske.

Papa Franjo primio prvu dozu vakcine

VATIKAN - Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo (84) primio je danas prvu dozu vakcine protiv kovida 19, javili su američki i argentinski mediji.

Papa: Vakcinisaću se, etički je primiti vakcinu

MILAN - Papa Franjo izjavio je da planira da početkom sljedeće nedjelje primi vakcinu protiv virusa korona i apelovao na sve ljude da se vakcinišu i tako zaštite, ne samo svoj, već i živote svih drugih.

Najčitanije