Papagaj

Papagaji: Ptice sreće prema Feng šuiju

Oni su oduvijek privlačili pažnju stanovnika Nebeskog carstva. Kinezi vjeruju da su ove ptice odličan feng šui talisman, koji posjeduje mnoge korisne sposobnosti.

Ostavila papagaja sa upaljenim televizorom, progovorio turski

Šta se dogodi kad ostavite papagaja samu u kući s upaljenim televizorom? Pa, ako se vrte turske sapunice i ako je pametna kao Mitzy iz Malog Lošinja, velike su šanse da će progovoriti turski.

Policajac istraživao hitan poziv, otkrio papagaja

Dostavljač iz kompanije UPS u trenutku kada je ostavljao paket ispred vrata jedne kuće, čuo je vrisak i pozive u pomoć.

Ovaj papagaj će vas rasplakati od smijeha

Jedna od životinja koje svojom reakcijom umiju da nas iznenade jesu svakako papagaji.

Konobar sa krilima: Papagaj koji otvara pivo

Gosti su oduševljeni, stalno mu donose voće i grickalice i sve je potpuno osvojio, priča Alen Janjić (35) vlasnik zagrebačke pivnice Svijet piva čija je glavna atrakcija papagaj Džek.

Papagaj poslao ubicu na doživotnu robiju?!

MIČIGEN - Gleni Duram /49/, iz američke savezne države Mičigen, određen je doživotni zatvor zbog ubistva supruga, a glavni svjedok optužbe bio je - kućni papagaj.

Hranite papagaje, surfajte i zaradite 2.000 evra

Dođite u Kostariku i postanite jedno sa prirodom - tako, otprilike, glasi opis posla koji nude firma "Holiday Pirates" i organizacija "World Parrot Trust", koji su za to spremni da plate 2.000 evra mjesečno.

Ovaj papagaj obožava kućne poslove

Kakadu Harli živi sa svojom vlasnicom Anjom u Holandiji, a ono što ga krasi jeste njegova volja za obavljanjem kućnih poslova.

Papagaj koji gleda supunice, turske su mu najdraže

Na trosjedu porodice Sarajlić papiga Kuki sjedi i gleda televiziju. Ali ne ono što njegovi vlasnici žele, nego ono što se njemu sviđa. Vesterne ne voli jer mu se konji ne sviđaju, ali zato uživa gledajući sapunice. Posebno turske.

Najčitanije