Papričice

Sve što trebate znati o temperaturi tijela

Tjelesna temperatura jedan je od četiri ključna vitalna znaka na koje ljekari obraćaju pažnju. Infekcija može da izazove temperaturu, ali tjelesna temperatura takođe varira u skladu sa vašim godinama i polom pa čak i kada govorite laži.

Uzgojite čili papričice na balkonu

Ako nemate baštu ili želite svom balkonu podariti egzotičan izgled, posadite čili papričice na balkonu. Ove malene šarene papričice sve su popularnije na našim područjima, a nerijetko se sade upravo na balkonima. Naime, budući da vole upravo mjesta okupana suncem, čili papričice će uživati na sunčanim terasama, a zauzvrat će vas nagraditi veselim i ljekovitim plodovima.

Banjalučanin Dragan Popović po vlastitoj recepturi spravlja ljute sosove

​Ljute papričice su zdrave. Da konzumacija malih ljutih plodova crvene, zelene ili žute boje ima brojne blagodeti po ljudski organizam, zaključci su brojnih naučnih istraživanja. A Banjalučanin Dragan Popović baš od ljutih papričica pravi svoju poslovnu priču, za koju kaža da je došla sama od sebe, nakon prvih eksperimenata s ljutim jelima.

Jalapeno papričice - vruće, ljuto, zdravo: Pakao u ustima

U svijetu postoji preko 200 vrsta čili paprika i svaka od njih je posebna.

Ljutim papričicama silovala suprugovu ljubavnicu

Dvadesettrogodišnja Vijetnamka Li Čanel saznala je da je njen suprug Čien Keo (24) vara, pa je odlučila, uz pomoć svojih drugarica, da se osveti njegovoj ljubavnici.

Najčitanije