Parada

Putin: NATO nije htio da nas čuje

MOSKVA - Vladimir Putin, predsjednik Rusije, u svom govoru na Crvenom trgu u Moskvi, na obilježavanju 77. godišnjicu pobjede u Velikom otadžbinskom ratu, poručio je da NATO članice nisu željele da čuju Rusiju.

Parada pobjede u Moskvi dok traje sukob u Ukrajini

BEOGRAD - Rusija će 77. godišnjicu pobjede u Velikom otadžbinskom ratu, u kojem je tadašnji SSSR izgubio 27 miliona ljudi, od kojih su 14 miliona bili civili, obilježiti danas tradicionalno centralnom vojnom paradom na Crvenom trgu, ali u specifičnim okolnostima zbog sukoba u Ukrajini koji traje duže od 70 dana.

Automobil uletio u božićnu paradu, ima poginulih

VOKIŠA - Najmanje jedna osoba je poginula, a više od 20 je povrijeđeno kada je automobil u brzini uletio u božićnu paradu u gradu Vokiša, u američkoj saveznoj državi Viskonsin.

U Sjevernoj Koreji održana vojna parada

PJONGJANG - Sjeverna Koreja proslavila je 73. godišnjicu svog osnivanja noćnom vojnom paradom, a prema dosadašnjim izvještajim državnih medija uz defile vojnika ove godine nije zabilježeno demonstriranje novih raketnih projektila.

U Zagrebu održana Povorka ponosa

ZAGREB - U Zagrebu je danas održan javni politički skup Povorka ponosa LGBTIQ osoba i porodica Zagreb Prajda, prenijeli su hrvatski mediji.

U Prištini 1. jula Parada ponosa

PRIŠTINA - U Prištini će 1. jula biti održana Parada ponosa pod sloganom "Zajedno i ponosni", javlja Reporteri.

Kamion udario dva učesnika Parade ponosa u Majamiju, jedan mrtav

MAJAMI - Tokom subotnje Parade ponosa u Majamiju jedan kamion je udario dva pješaka, usmrtio jednog, a povrijedio drugog, saopštila je loikalna policije.

Pripreme za vojnu paradu u Moskvi, održana još jedna proba

MOSKVA - Na Crvenom trgu u Moskvi održana je još jedna proba za vojnu paradu koja će biti održana u nedjelju povodom obilježavanja 76. godišnjice pobjede nad fašizmom.

Oklopna vozila i tenkovi na ulicama Moskve

MOSKVA - Prva večernja proba Parade pobjede u Drugom svjetskom ratu održana je Moskvi.

Egipćani u strahu: "Povorka faraona oživjeće stare kletve"

Mumificirani ostaci 22 drevnih egipatskih kraljeva i kraljica preneseni su u veličanstvenoj povorci ulicama Kaira do svog novog počivališta.

Faraoni u zlatnim kočijama prošli Kairom

U Egiptu je večeras održana svečana parada i proslava povodom premještanja 22 dragocjene mumije iz starog muzeja u centru Kaira do novog zdanja Nacionalnog muzeja Egipatslke civilizacije koji se takođe nalazi u glavnom gradu.

Počinje parada mumija u Kairu

KAIRO - Istorijska povorka drevnih mumija 18 kraljeva i četiri kraljice počinje u Kairu.

Kim Jong Un u suzama na paradi, izvinio se zbog "neuspjeha"

PJONGJANG - Lider Sjeverne Koreje Kim Jong Un uputio je izvinjenje građanima zbog, kako je rekao, neuspjeha u vođenju zemlje tokom pandemije virusa korona, a tom prilikom je i zaplakao.

U Sarajevu održana onlajn povorka ponosa, aktivisti u kolima

SARAJEVO - U Sarajevu je danas održana druga povorka ponosa u Bosni i Hercegovini, ovog puta onlajn zbog pandemije korona virusa, a aktivisti su pod pratnjom policije u automobilima prodefilovali ulicama grada mašući zastavama.

Šojgu zahvalio za učešće Vojske Srbije na Paradi pobjede u Moskvi

BEOGRAD - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zahvalio je u pismu ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu za učešće pripadnika Vojske Srbije na vojnoj Paradi pobjede u Moskvi u čast 75 godina od pobjede sovjetskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Najčitanije