Parada

Zelenski otkazao vojnu paradu u Kijevu

KIJEV - Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je građanima da neće biti vojne parade povodom Dana nezavisnosti, pošto je odlučeno da se 300 miliona grivni (oko 10 miliona evra) izdvoji za premije vojnicima.

Turska ponovo zabranila održavanje "Parade ponosa"

ISTANBUL - Turske vlasti zabranile su petu godinu zaredom održavanje "Parade ponosa" za prava LGBT populacije, saopštili su aktivisti grupe koja organizuje paradu u Istanbulu.

Prva Parada ponosa u Skoplju 29. juna

SKOPLJE - Prva Parada ponosa u Skoplju biće održana 29. juna, saopštila je danas Nacionalna mreža za borbu protiv homofobije i transfobije, s tim da će lokacija, ruta i vrijeme te manifestacije biti naknadno određeni.

Pacoli: Vojna parada dokaz da je u Srbiji i dalje prisutan mentalitet Miloševića

PRIŠTINA - Zamjenik premijera i ministar spoljnih poslova Kosova Behdžet Pacoli ocijenio je da je vojna parada koja je održana u Nišu dokaz da je u Srbiji i dalje prisutan mentalitet bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića i poruka da Srbija ostaje prijetnja regionalnoj stabilnosti.

AP: Srbija demonstrirala silu zbog Kosova i savezništva sa Rusijom

BEOGRAD - Američka agencija AP objavila je da Srbija održava vojnu paradu kojom obilježava Dan pobjede nad nacističkom Njemačkom u Drugom svjetskom ratu, ocjenjujući da se radi o pokazivanju sile u trenutku narastajućih napetosti sa Kosovom.

"Odbrana slobode" dobila najvišu ocjenu predsjednika Srbije

U Nišu je danas povodom Dana pobjede nad fašizmom održana vojno-policijska parada pod nazivom "Odbrana slobode" na kojoj je uz učešće više od 4.000 vojnika i policajaca, 300 vozila i 40 vazduhoplova, prikazani sposobnost i opremljenost vojske i policije Srbije.

"Odbrana slobode" – vojni spektakl i na zemlji i na nebu

NIŠ - Na prikazu sposobnosti vojske i policije u Nišu "Odbana slbode" učestvuje 4.000 vojnika, 300 vozila i 40 letjelica.

"Migovi" u niskom letu nadlijeću Niš

NIŠ -- U Nišu se danas, povodom Dana pobjede na fašizmom u Drugom svjetskom ratu, održava vojno-policijska parada "Odbrana slobode".

Pogledajte snimak velike vojne parade u Moskvi

MOSKVA - U Moskvi je održana vojna parada povodom 9. maja, Dana pobjede nad fašizmom.

Nema avijacije iznad Crvenog trga?

​MOSKVA - Letilice neće učestvovati u paradi povodom Dana pobjede u Moskvi zbog loših vremenskih uslova, rekao je danas izvor iz ruskog Ministarstva odbrane.

Najčitanije