Parada pobjede

Šojgu zahvalio za učešće Vojske Srbije na Paradi pobjede u Moskvi

BEOGRAD - Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zahvalio je u pismu ministru odbrane Srbije Aleksandru Vulinu za učešće pripadnika Vojske Srbije na vojnoj Paradi pobjede u Moskvi u čast 75 godina od pobjede sovjetskog naroda u Drugom svjetskom ratu.

Dodik pisao Putinu: Impresioniran sam

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je pismo zahvalnosti predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu na toplom prijemu koji je priredio njemu i njegovoj delegaciji tokom boravka u Moskvi, ističući da mu je bila velika čast da prisustvuje veličanstvenoj Paradi pobjede u čast 75 godina od pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Vučić iz Moskve: Posebna čast za Srbiju, sa Putinom o Kosovu i Metohiji

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je danas sa Parade pobjede u Moskvi poslata poruka da će narodi koji su podnijeli najveći teret antifašističke borbe, uključujući i srpski kao jedan od najstradalnijih, čuvati istinu o Drugom svjetskom ratu.

Pogledajte kako je izgledala Parada pobjede u Moskvi

MOSKVA - U Moskvi je danas održana vojna parade povodom obilježavanja 75. godišnjice pobjede nad fašizmom u Drugom svjetskom ratu.

Pogledajte kako su srpski gardisti marširali Crvenim trgom

Sedamdeset pet gardista Vojske Srbije prodefilovalo je Crvenim trgom tokom Parade pobjede u Moskvi.

Kusturica: Parada pobjede, mjesto stvarnog ponosa

MOSKVA - Proslavljeni svjetski reditelj Emir Kusturica istakao je da je Parada pobjede, koja će biti održana sutra na Crvenom trgu u Moskvi, mjesto stvarnog ponosa, a "defile najjačih i najmoćnijih naoružanja biće na neki način i ideja koja se vezuje i za naš opstanak".

Dodik u Moskvi: Rusija dobar primjer očuvanja kulture sjećanja

MOSKVA - Besmrtni puk je refleksija ruskog naroda na velike žrtve koje su podnijeli u Drugom svjetskom ratu, neophodno je učiniti sve na rehabilitaciji tih događaja, jer ako to sve ode u zaborav, potomci onih koji su činili zločine, pričaće neku svoju priču, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, uoči Parade pobjede u Moskvi.

Najnoviji ruski raketni sistem na probi Parade pobjede

Na probi Parade pobjede na polignu "Alabino" u Podmoskovlju prvi put je fotografisan teški višecijevni raketni sistem „Tosočka“ koji će zvanično biti predstavljen na Paradi pobjede u Moskvi 24. juna.

Priprema parade u Sankt Peterburgu: 5.000 vojnika prirediće spektakl

SANKT PETERBURG - Vojnici Zapadnog vojnog okruga Rusije (ZVO) započeli su pripreme za paradu u Sankt Peterburgu u čast 75. godišnjice Pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Iznad Moskve lete desetine aviona i helikoptera

MOSKVA - Iznad Moskve danas lete desetine aviona i helikoptera koji uvježbavaju program za vazdušnu paradu 9. maja povodom 75. godišnjice pobjede u Drugom svjetskom ratu.

Najčitanije