Parada ponosa

Prva Parada ponosa u Sarajevu možda će biti zabranjena

SARAJEVO - Prva Parada ponosa u Sarajevu, najavljena za 8. septemabar, mogla bi biti zabranjena, najavilo je ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo u kojoj se vlast podijelila oko održavanja tog skupa.

Turska ponovo zabranila održavanje "Parade ponosa"

ISTANBUL - Turske vlasti zabranile su petu godinu zaredom održavanje "Parade ponosa" za prava LGBT populacije, saopštili su aktivisti grupe koja organizuje paradu u Istanbulu.

Prva Parada ponosa u Skoplju 29. juna

SKOPLJE - Prva Parada ponosa u Skoplju biće održana 29. juna, saopštila je danas Nacionalna mreža za borbu protiv homofobije i transfobije, s tim da će lokacija, ruta i vrijeme te manifestacije biti naknadno određeni.

"Parada ponosa" prilika da se pobijede predrasude

SARAJEVO - Sarajevska "Parada ponosa", najavljena za 8. septembar, prilika je da se pobijede predrasude u BiH, ocjenjuju zvaničnici agencija, stručnjaci i NVO sektor koji se bave ovom populacijom.

U Sarajevu u septembru prva parada ponosa u BiH

SARAJEVO - Bosna i Hercegovina će, nakon svih država u regiji, dobiti svoju povorku ponosa koja će se održati 8. septembra u Sarajevu.

​Završena šetnja "Prajda", bez incidenata

BEOGRAD - Učesnici "Parade ponosa" završili su šetnju ulicama Beograda koja je prošla bez incidenata, a pripadnike LGBT zajednice i goste "Prajda očekuje" koncert na Studentskom trgu sa početkom u 16 sati.

U Beogradu održana "parada ponosa"

BEOGRAD - Parada ponosa pod sloganom "Matičarka-normalno" održana je danas u Beogradu, incidenata nije bilo, a šetnju od Pionirskog do Studentskog parka obezbjeđivala je policija.

Završena Parada ponosa u Beogradu, muškarac pokušao da dođe do učesnika

BEOGRAD - Ovogodišnja Parada ponosa "Za promenu" završena je obraćanjem organizatora i njihovih gostiju na Trgu Republike u Beogradu, protekla je u svečarskoj atmosferi i bez incidenata, a prvi put Prajdu je prisustvovao jedan predsjednik Vlade Srbije, Ana Brnabić.

Počelo okupljanje učesnika Parade ponosa

BEOGRAD - Na Cvetnom trgu počelo je okupljanje učesnika Parade ponosa odakle će, kako je planirano, u 12.15 početi ovogodišnja šetnja.

Zabranjena "Parada ponosa" u Istanbulu

ISTANBUL - Turske vlasti saopštile su da neće dozvoliti održavanje "Parade ponosa" predviđenu za sutra u Istanbulu.

Najčitanije