Parazit

Jela sirovo meso, u grlu joj pronašli crva od četiri centimetra

Jedenje sirovog mesa nosi rizik od toga da uz uživanje u ukusu dobijete i parazita. Japanski specijalitet sašimi je posebno zloglasan po tom pitanju, jer se u njemu može naći nekoliko vodenih parazita.

Film "Parazit" pogurao biznis u piceriji, pomama i za nudlama

Od kada su u južnokorejskom filmu Parazit, koji je ovog mjeseca dobio Oscara, prikazani logo i kutija picerije za koju glavni likovi u početku rade, od tad je prodaja u ovom objektu koji zaista postoji uvećana za 50 odsto.

"Parazit" je esej o obespravljenosti za koju svijet mora da zna

Južnokorejski film "Parazit", koji je ovogodišnji dobitnik "Oscara", nije jednostavno preporučiti gledaocu, a da se ne opiše kao spektakl uvrnutih radnji od kojih ćete zanijemiti. Neobičan i originalan, "Parazit" nikoga nije ostavio ravnodušnim, a priznanje u vidu zlatnog kipića omogućilo mu je ulazak u istoriju kao prvi strani film koji je osvojio tu prestižnu nagradu.

Prvi put u istoriji korejski film kandidat za "Oscara"

Prvi put u istoriji jedan korejski film visoko se kotira kao kandidat za "Oscara". Ovo ostvarenje našlo se na trećem mjestu favorita, odmah iza "Irca" Martina Skorsezea i "Bilo jednom u Holivudu" Kventina Tarantina. Film "Parazit" režisera Bong Džun-Hoa već je zaradio 130 miliona dolara u svjetskim bioskopima.

Najčitanije