Pariz

Protest Žutih prsluka u Parizu - suzavac i 126 uhapšenih

PARIZ - Na protestima "Žutih prsluka" u Parizu danas je uhapšeno 126 osoba, a policija se sa demonstrantima, koji su podmetali i male požare, obračunala bacivši suzavac.

Grupa bliska Islamskoj državi poručila: Notr Dam božja kazna za hrišćane

Na posterima grupe "Al Muntasir", bliske Islamskoj državi, požar u kome je oštećena katedrala Notr Dam u Parizu predstavljen je kao božje djelo i kao kaznu za hrišćane.

Vatrogasci: Nema više rizika od rušenja Notr Dama

PARIZ - Arhitekte i građevinski radnici stabilizovali su oštećenu strukturu katedrale Notr Dam, četiri dana posle razornog požara, rekao je portparol vatrogasne službe.

Nađeni otac i kćerka sa fotografije ispred Notr Dama

PARIZ - Otac i kćerka fotografisani ispred katedrale Notr Dam neposredno prije izbijanja katastrofalnog požara nađeni su nakon potrage na društvenim mrežama.

Uzrok požara u Notr Damu kratak spoj?

PARIZ - Istražitelji smatraju da je kratak spoj najvjerovatnije izazvao požar u katedrali Notr Dam u Parizu, tvrdi neimenovani zvaničnik francuske sudske policije.

Ispred Notr Dama bi mogla biti izgrađena privremena katedrala

PARIZ - Privremena drvena katedrala mogla bi biti izgrađena ispred crkve Notr Dam u Parizu, koja je izgorjela u ponedjeljak, dok traje obnova.

Francuska zainteresovana za Putinov prijedlog o restauraciji Notr Dama

PARIZ - Francuska s velikim interesovanjem razmatra prijedlog predjsednika Rusije Vladimira Putina o slanju ruskih stručnjaka koji bi pomogli u restaurisanju katedrale Notr Dam u Parizu, izjavio je član Komiteta za finansije Senata Francuske Žerar Longe.

Oglasila se zvona na pravoslavnim crkvama u Srbiji zbog Notr Dama

BEOGRAD - Zvona na Hramu Svetog Save i ostalim pravoslavnim crkvama u Beogradu oglasila su se večeras povodom tragičnog požara koji je zahvatio katedralu Notr Dam u Parizu.

Da li je Nostradamus predvidio požar u Notr Damu?

Još se nisu sleli utisci nakon katastrofalnog požara koji je progutao parišku katedralu Notr Dam, pa mnogi ljudi u ovom kulturnom i istorijskom gubitku pokušavaju da nađu dublje značenje.

Za obnovu Notr Dama već prikupljeno 880 miliona evra

PARIZ - Donacije raznih velikih preduzeća i bogataša za obnovu katedrale Notr Dam dostigle su iznos od 880 miliona evra, prenosi AFP.

Najčitanije