Pariz

Protesti širom Evrope zbog antikovid mjera

HELSINKI, STOKHOLM - Hiljade ljudi širom Evrope okupilo se danas u glavnim gradovima kako bi izrazili protest protiv vakcinacionih pasoša i ostalih zahtjeva vlada koje su nametnule građanima zbog pandemije kovida.

Stigla potvrda, Novak bez vakcine ne može ni u Pariz

PARIZ - Kristof Kastener, šef vladajuće partije predsjednika Emanuela Makrona, još jednom je potvrdio namjeru francuske vlade da zatvori događaje za nevakcinisane.

Pariz-Brest, savršen spoj tijesta i baršunaste kreme od lješnika

Pariz-Brest je francuski desert delikatne izrade sačinjen od kuvanog tijesta i prefinjene poslastičarske kreme obogaćene pralina pastom koja se dobija od karamelizovanih lješnika.

Pariz dao eksplicitnu podršku proširenju EU na zapadni Balkan

PARIZ - Proširenje EU na zapadni Balkan uvršteno je u dokument o programu rada francuskog šestomjesečnog predsjedavanja EU, koji je objavljen 1. januara 2022. godine na stranici Vlade Francuske.

Maske obavezne na ulicama Pariza

PARIZ - Nošenje maski na ulicama Pariza biće obavezno od petka, 31. decembra, saopštile su danas lokalne vlasti, dok raste broj zaraženih virusom korona.

Jedan klik dovoljan za pregled svih djela iz pariskog "Luvra"

Veličanstveni dom umjetnosti, koji se ulogorio na desnoj obali rijeke Sene u Parizu, u zdanju nekadašnje kraljevske palate, muzej "Luvr" vijekovima inspiriše sve one maštom i ljubavlju nadahnute prema istoriji i umjetničkim djelima i danas je jedan od najpoznatijih muzeja na svijetu, trezor nebrojenih dragocjenih djela i artefakata svjetske umjetnosti i višemilenijumske svjetske baštine.

Ovo je najtraženiji grad Evrope za novogodišnje praznike

Kada je u pitanju nivo rezervacija u hotelima za novogodišnju noć, jedan grad ubjedljivo dominira Evropom.

Taksi udruženje u Parizu suspendovalo 37 automobila Tesla

PARIZ - Pariska taksi kompanija G7 saopštila je danas da je suspendovala svoju flotu od 37 automobila Tesla Model 3 nakon što je jedno takvo vozilo iz udruženja G7 izgubilo kontrolu zbog, kako se sumnja, tehničkog kvara i izazvalo nesreću.

Uhapšeni ekstremisti: Planirali na Božić po Parizu ubijati ljude noževima

PARIZ - Francuska policija uhapsila je dvojicu muškaraca, islamskih ekstremista, jer su planirali da na Božić po Parizu ubijaju ljude noževima, javio je francuski BFMTV.

U Parizu policajac napadnut nožem

PARIZ - Policajac koji nije bio na dužnosti teško je ranjen u napadu nožem u Parizu, saopštio je francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen.

Najčitanije