Pariz

U Parizu otvoren novi prihvatni centar za izbjeglice

PARIZ - U jednom od najprestižnijih naselja u Parizu otvoren je novi prihvatni centar za izbjeglice u koji će biti smješteno nekoliko stotina osoba.

Sumnjivo vozilo na Jelisejskim poljima, robot traži bombu

PARIZ - Jedinica francuske policije za uništavanje bombi koristila je danas na Jelisejskim poljima psa tragača i robota kako bi istražila sumnjivo vozilo parkirano u tom pariskom bulevaru, javlja Rojters pozivajući se na očevica.

Pariz i Brisel predlažu dan bez automobila u cijeloj Evropi

U Briselu i Parizu danas se obilježava dan bez automobila, a čelnici tih evropskih prijestonica pozivaju da se ta praksa uvede u cijeloj Evropi.

U Briselu i Parizu dan bez automobila

Širom Evrope sutra bi trebalo da se održi Dan bez automobila u sklopu napora za smanjenje zagađenja, poručili su gradonačelnici Pariza En Idalgo i Brisela Filip Kloze.

Proglašen najbolji muzej na svijetu

Pariski muzej Orsej proglašen je najboljim muzejom na svijetu za 2018, prema utiscima turista na sajtu Trip advajzor (TripAdvisor).

Napadač u Parizu ubio majku i sestru?

PARIZ - U predgrađu Pariza danas su ubijene dvije osobe, a izvori francuskog Ministarstva unutrašnjih poslova navode da je napadač ubio majku i sestru.

Ajfelov toranj ponovo otvoren za turiste

PARIZ - Ajfelov toranj u Parizu ponovo je otvoren za posjetioce, nakon što je uprava postigla dogovor sa zaposlenima da prekinu štrajk koji je započet zbog toga što turisti predugo čekaju u redovima, javili su francuski mediji.

Pravougaone karte za metro ukidaju se nakon 118 godina

PARIZ - Pravougaone karte, koje se u metrou u Parizu koriste od kada je "Pariski metro" počeo sa radom 1900. godine, uskoro će postati stvar prošlosti i biće zamijenjene novim automatizovanim sistemom sličnim onom kakav se koristi u Londonu.

Dronovi mjesecima nadlijetali zatvor iz kojeg je pobjegao Faid

PARIZ - Francuski ministar pravde Nikol Belub izjavila je danas da istražioci vjeruju da su dronovi koji su mjesecima nadlijetali zatvor u regionu Pariza povezani sa spektakularnim bjekstvom jednog ozloglašenog kriminalca.

Više od 3.000 policajaca traže odbjeglog zatvorenika

PARIZ - Više od 3.000 policajaca i žandarma večeras je u potrazi za odbjeglim zatvorenikom Redoanom Fajdom, koji je danas iz zatvora pobjegao helikopterom.

Najčitanije