Pariz

Luvr obilježava 500 godina od smrti Da Vinčija

Pariški Luvr ove sedmice otvara novu izložbu posvećenu najpoznatijem slikaru u istoriji Leonardu Da Vinčiju, 500 godina poslije njegove smrti.

Napad u Parizu, ubijena četiri policajca

Naoružani napadač nožem je napao policajce u policijskoj stanici u Parizu.

Mulen ruž obilježava 130 godina postojanja

Mulen ruž, kabare u srcu Pariza, poznat po kan-kan plesačicama i kostimima od nojevog perja, u nedjelju obilježava 130 godina otkako je prvi put otvorio vrata posetiocima.

Uhapšeno 106 demostranata u Parizu

PARIZ - Više od 100 ljudi je uhapšeno za vrijeme protesta pristalica "žutih prsluka" u Parizu, a policija je upotrijebila suzavac da bi rastjerala demonstrante.

Policija u Parizu uhapsila najmanje 30 ljudii

PARIZ - Najmanje 30 demonstranata privedeno je u Parizu za vrijeme protesta pristalica "žutih prsluka", tokom kojih je policija upotrijebila suzavac.

Djevojčica iz Beograda najmlađi kreator Pariske nedelje mode

​Priča Tare Katarine Popović pokazuje kako urođena kreativnost i jedan domaći zadatak mogu da dovedu do toga da jedna devojčica postane najmlađi kreator u istoriji Pariske nedelje mode?

Pariz testira zvučni radar za automobile

​Parižlani sa moćnim automobilima uskoro će možda morati da pripaze kada požele da turiraju gas. U pojedinim dijelovima grada u toku je testiranje „zvučnog radara“, sistema koji je u stanju da identifikuje automobile koji su suviše bučni, kako bi im se eventualno prosliedile kazne.

Pariški vatrogasac otkrio posljednje riječi princeze Dajane

Pariški vatrogasac Havijer Žurmelon, koji je među prvima pritekao u pomoć unesrećenoj princezi Diani, rijetko govori za medije, ali je u jednom intervjuu ispričao kako su izgledali posljednji trenuci života preminule princeze.

Parižani obilježili 75 godina od oslobođenja od nacista

PARIZ - Građani Pariza obilježili su danas 75 godina od oslobođenja od nacističke okupacije u Drugom svjetskom ratu.

Nastavljeno raščišćavanje u katedrali Notr Dam

PARIZ - Raščišćavanje ruševina u katedrali Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u požaru sredinom aprila, nastavljaju se danas, rekao je zvaničnik francuskog ministarstva kulture.

Najčitanije