Pariz

Pucnjava ispred bolnice u Parizu, najmanje jedna osoba ubijena

PARIZ - Najmanje jedno lice je poginulo, a još jedno je ranjeno u pucnjavi ispred bolnice u Parizu, izjavio je za Rojters neimenovani izvor iz policije.

Žak Prever, sanjar, odmetnik i anarhista

Ne postoji sedam svjetskih čuda. Postoji samo jedno i to je ljubav, zapisao je jedan od najvećih i najčitanijih francuskih i svjetskih pjesnika 20. vijeka Žak Prever.

Zatvorene škole u Parizu

PARIZ - Gradonačelnik Pariza An Idalgo rekla je danas da treba zatvoriti škole u glavnom gradu Francuske radi zaustavljanja širenja virusa korona.

Preminuo slikar Marko Stupar

Srpski slikar Marko Stupar (85) preminuo je u nedjelju uveče u Parizu, prenose beogradski mediji.

Razmatra se trosedmična blokada Pariza

PARIZ - Vlada Francuske razmotriće prijedlog da u Parizu bude uvedena trosedmična blokada radi suzbijanja širenja virusa korona, izjavila je danas portparol francuskih vlasti Gabrijela Atal.

Suspendovano davanje prve doze vakcine u regionu Pariza?

PARIZ - Francuska Administracija za javno zdravlje (ARS) u regionu Pariza poručila je bolnicama u regionu da od 2. februara moraju suspendovati ubrizavanje prve doze vakcine protiv kovida-19 zbog ograničenih količina, izjavili su danas izvori.

Potvrđena krivica 14 ekstremista za napad na Šarli Ebdo

PARIZ - Francuski sud proglasio je danas krivim 14 islamističkih ekstremista za napade izvedene januara 2015. godine na satirični časopis Šarli Ebdo i jevrejski supermarket u Parizu.

Na protestu u Parizu privedene desetine osoba

PARIZ - Pariska policija privela je danas desetine ljudi koji su protestovali u francuskoj prijestonici protiv predloženog zakona o bezbjednosti.

Demonstranti u Parizu zapalili centralnu banku, gori fasada

Tenzije i nemiri zbog usvajanja Zakona o bezbjednosti nastavljeni su u Parizu. Demonstranti koji protestuju protiv Zakona o bezbednosti zapalili su fasadu centralne banke, javlja Sputnjik.

Pariz i Cirih pretekli Hongkong po skupoći življenja

Na rangiranje "Ekonomist intelidžens junita" i "Vorldvajd koust of livinga" koji su najskuplji gradovi za život, uticala je pandemija koronavirusa. I ekonomski najrazvijenije zemlje pogođene su u ovoj situaciji, što se vidi po rastu cijena različitih proizvoda na tržištu. U izvještaju stoji da su najskuplji gradovi za život Cirih i Pariz. Prije pandemije to su bili Hongkong, Singapur i Osaka.

Najčitanije