Pariz

PSŽ medicinarima u Parizu donirao 200.000 evra

Francuski Fudbalski klub Pari Sen Žermen (PSŽ) donirao je više od 200.000 evra za pomoć medicinskom osoblju koje se bori protiv širenja virusa korona u toj zemlji.

Tenor svaki dan pjeva komšijama sa svog prozora u Parizu

Pariski operski pjevač svaki dan s prozora pjeva kako bi ohrabrio komšije tokom mjera zabrane kretanja uvedenih kako bi se ograničilo širenje virusa korona u Francuskoj.

Zatvoreni Ajfelov toranj, Luvr, Mulen ruž, Versaj

Ajfelov toranju, muzej Luvr, kabare Mulen Ruž i Versaj samo su neke znamenitosti Francuske koje su zatvorene zbog širenja epidemije virusa korona, a Vlada je donela i meru zabrane okupljanja više od 100 osoba na javnim mestima.

Ajfelov toranj: Nekada nepoželjan, danas najveći simbol Pariza

Ono što je za Berlin Brandenburška kapija, za London sat Big Ben, za centar Katalonije Barselonu crkva Sagrada familija, Koloseum za Rim, za Pariz je Ajfelov toranj.

Madona otkazala koncerte u Parizu

Madona je otkazala koncerte zakazane za utorak i srijedu u Parizu zbog izbijanja epidemije virusa korona, javlja Reuters.

Izlila se Sena u Parizu

PARIZ - Rijeka Sena izliza se jutros u Parizu iz svog korita nakon višednevnih kiša, izjavili su zvaničnici.

Pucnjava u džamiji u Parizu

PARIZ - Najmanje jedna osoba je teško povrijeđena kada je naoružani muškarac sa kacigom na glavi otvorio vatru u dvorištu džamije u Parizu, javila je francuska televizija BFM.

Gust dim nad istorijskim zdanjem u Parizu

PARIZ - Pariska policija evakuisala je večeras željezničku stanicu Gar de Lion nakon što je požar zahvatio više vozila parkiranih u blizini.

U Parizu večeras o Danilu Kišu

BEOGRAD - U Parizu će večeras biti obilježeno 85 godina od rođenja i tri decenije od smrti Danila Kiša, velikog srpskog pisca, neumornog u borbi za najviše stilske vrijednosti srpskog jezika i kulture.

Sukobi policajaca i vatrogasaca na protestima u Parizu

PARIZ - Pripadnici francuske policije sukobili su se sa vatrogascima koji protestuju u Parizu, tražeći bolje uslove za rad i veće plate.

Najčitanije