Pariz

Potvrđena krivica 14 ekstremista za napad na Šarli Ebdo

PARIZ - Francuski sud proglasio je danas krivim 14 islamističkih ekstremista za napade izvedene januara 2015. godine na satirični časopis Šarli Ebdo i jevrejski supermarket u Parizu.

Na protestu u Parizu privedene desetine osoba

PARIZ - Pariska policija privela je danas desetine ljudi koji su protestovali u francuskoj prijestonici protiv predloženog zakona o bezbjednosti.

Demonstranti u Parizu zapalili centralnu banku, gori fasada

Tenzije i nemiri zbog usvajanja Zakona o bezbjednosti nastavljeni su u Parizu. Demonstranti koji protestuju protiv Zakona o bezbednosti zapalili su fasadu centralne banke, javlja Sputnjik.

Pariz i Cirih pretekli Hongkong po skupoći življenja

Na rangiranje "Ekonomist intelidžens junita" i "Vorldvajd koust of livinga" koji su najskuplji gradovi za život, uticala je pandemija koronavirusa. I ekonomski najrazvijenije zemlje pogođene su u ovoj situaciji, što se vidi po rastu cijena različitih proizvoda na tržištu. U izvještaju stoji da su najskuplji gradovi za život Cirih i Pariz. Prije pandemije to su bili Hongkong, Singapur i Osaka.

Uklonjen migrantski kamp u predgrađu Pariza

PARIZ – Francuska policija je u utorak pokrenula akciju kako bi uklonila migrantski kamp u kojem se nalazilo više 2.000 izbjeglica, azilanata i tek pristiglih migranata, a koji se nalazio u pariskom predgrađu Sen-Denis.

Islamski terorista iz holandskog voza pred sudom, svjedok i Klint Istvud

PARIZ - Pripadnik Islamske države Ajub El Hazani danas će se pojaviti pred sudom u Francuskoj zbog optužbi da je u vozu na liniji Amsterdam - Pariz iz vatrenog oružja ranio četiri putnika 2015. godine.

Svilena cipela Marije Antoanete sutra na aukciji u Parizu

PARIZ - Svilena cipela koja je pripadala Mariji Antoaneti, posljednjoj francuskoj kraljici koja je pogubljena tokom Francuske buržoaske revolucije, sutra će biti ponuđena na aukciji u Versaju uz početnu cijenu od 10.000 evra.

Kultna pariska knjižara pokleknula pred koronom

U doba virusa korona u svijetu je zabilježen porast online prodaje knjiga. Ipak, kulturni život daleko je od onoga iz vremena prije pandemije, jer su okupljanja i dalje zabranjena.

Francuska obilježava pet godina od terorističkog napada na "Bataklan"

U Francuskoj se zbog poštovanja epidemioloških mjera malim ceremonijama obilježava pet godina od terorističkog napada u pariskoj koncertnoj dvorani "Bataklan" u kome je ubijeno 130, a povrijeđeno 350 ljudi. Veliki broj građana je putem društvenih mreža obilježio ovaj datum.

Kecmanović u drugom kolu mastersa u Parizu

Drugog dana ATP mastersa u Parizu Miomir Kecmanović je sa 2-0 (6:4, 6:2) u setovima savladao Džona Milmana.

Najčitanije