Park

Potpisan sporazum o Parku prirode "Una": Radimo na zaštiti rijeke

NOVI GRAD - Predstavnici opština Novi Grad, Krupa na Uni, Kostajnica i Kozarska Dubica potpisali su danas sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza u vazi sa Javnom ustanovom (JU) Park prirode "Una".

Banjaluka dobija naučnotehnološki park

BANJALUKA - Grad bi uskoro mogao dobiti naučnotehnološki park, koji bi bio više od poslovne zone, to bi bila zona novih informacionih tehnologija i kreativnih industrija.

Banjaluka dobija novi park za pse

BANJALUKA - Banjaluka će naredne godine dobiti još jedan park za pse na lokaciji u Ulici Sime Matavulja.

Nacionalni park Una ruši rekorde u posjetama

BIHAĆ - I pored aktuelne migrantske krize na području Unsko-sanskog kantona, i ovogodišnja turistička sezona u Nacionalnom parku Una izuzetno je uspješna s obzirom na to da je do kraja septembra zabilježeno 117.000 turista koji su posjetili ovaj lokalitet, što je za 17 procenata više u odnosu na isti period protekle godine.

Prvi spomenici ženama u Central parku naredne godine

NJUJORK - Njujork Siti odobrio je podizanje spomenika u Central parku na kojem su prvi put ostvarene žene.

Objavljen uznemirujući snimak: Djevojka pala sa ringišpila i poginula

Jedna djevojka (24) je poginula, a druga (20) je ozbiljno povrijeđena u ponedjeljak dok su se vozile na ringišpilu u zabavnom parku tokom vašara u Francuskoj, otkrile su hitne službe.

Avantura park Kozara dobija dva nova zip lajna

Avantura park Kozara na Mrakovici dobija dva nova zip lajna, najavili su iz Nacionalnog parka Kozara.

Univerzitetski park iduće godine u Banjaluci

Na zеlеnom platou isprеd Univеrzitеtskog kampusa iduće godine trebalo bi da nikne univеrzitеtski park, rekla je Tanja Trkulja, profesor na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu (AGGF), uključena u idejno rješenje za ovu površinu.

"Vrata pakla" povukla šestoro turista u smrt

NAIROBI - Kenijske vlasti su zabranile posjete poznatom nacionalnom parku "Vrata pakla", nakon što je u poplavljenoj klisuri stradalo šest turista i njihov vozač.

Naređeno novo suđenje Parkovoj i Liju

SEUL - Vrhovni sud Južne Koreje naredio je novo suđenje bivšoj južnokorejskoj predsjednici Park Gun Hje i potpredsjedniku kompanije Samsung Li Džae Jongu zbog skandala u vezi sa korupcijom.

Najčitanije