Parlament

Vulićeva i Prodanović umjesto Košarca i Mitrovića u Parlamentu BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara od juče obavlja konsultacije sa liderima staranaka koje čine većinu na državnom nivou o budućem sazivu Savjeta ministara.

Poslanik na sjednici parlamenta zaprosio koleginicu

RIM - Flavio di Muro, poslanik Lige za sjever, uradio je nesvakidašnju stvar na sjednici italijanskog parlamenta pošto je zatražio riječ, a kada ju je dobio izvadio je prsten i zaprosio svoju koleginicu.

Picula izabran za izvjestioca EP za zapadni Balkan

STRAZBUR - Hrvatski evroparlamentarac Tonino Picula imenovan je danas za izvjestioca Evropskog parlamenta za preporuke o zapadnom Balkanu uoči samita u Zagrebu, u maju 2020, javila je Hina.

Evropski parlament potvrdio mandat nove Evropske komisije

STRAZBUR - Evropski parlament podržao je sa 461 glasom "za", 157 glasova "protiv" i 89 "uzdržanih" novi saziv Evropske komisije.

Sasoli poručio: Evropa je sa Albancima

BRISEL - Evropa je s Albancima, poručio je predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli, koji je na svom Facebook profilu izrazio solidarnost sa građanima Albanije, koju je jutros pogodila serija zemljotresa od kojih su neki bili razorne jačine i u kojem ima mrtvih i povrijeđenih.

Kina poslala špijuna u australijski parlament?

KANBERA - Australija istražuje navode da je Kina pokušala da u australijski parlament infiltrira jednog svog špijuna, saopštila je Australijska obavještajna služba (ASIO).

Tegeltija u utorak pred Komisijom, početkom decembra pred Parlamentom

BANJALUKA – Zoran Tegeltija, kojeg je Predsjedništvo BiH imenovalo za kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, rekao je da će u utorak odgovarati na pitanja Komisije za izbor i imenovanje Savjeta ministara.

Tematska sjednica Parlamenta FBiH o stanju u Zavodu Pazarić 4. decembra

SARAJEVO Tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH (FBiH) o stanju u Zavodu za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić i drugim sličnim ustanovama biće održana 4. decembra, dogovorili su večeras predstavnici parlamentarnih stranaka po završetku redovne sjednice Doma.

Varhelji za uspješno okončanje dijaloga Beograd-Piština u 2020.

BRISEL - Kandidat za evropskog komesara za proširenje Oliver Varhelji danas je, na početku saslušanja pred Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta, poručio da je Zapadni Balkan integralni dio Evrope i da mora imati kredibilnu perspektivu ulaska u EU.

Sarajlić: SDA će podržati inicijativu SDS-a i PDP-a

SARAJEVO - Asim Sarajlić, jedan od potpredsjednika SDA, i predsjedavajući Kluba bošnjačkog naroda u Domu naroda BiH, kazao je da je da je inicijativa SDS-a i PDP-a dobra, te da će SDA sigurno podržati inicijativu.

Najčitanije