Parlament BiH

Izmjene izbornog zakona BiH: Radna grupa se ne može dogovoriti ni kako će raditi

SARAJEVO – Prva sjednica Interresorne radne grupe za izmjene Izbornog zakona BiH održana je danas u Parlamentarnoj skupštini BiH u Sarajevu, a odmah na početku nastao je problem oko usvajanja Poslovnika o radu.

Predstavnički dom usvojio usaglašeni tekst Zakona o budžetu BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, danas je sa 23 za i osam glasova protiv, usvojio usaglašeni tekst Zakona o budžetu institucija BiH i međunarodne obaveze za 2020. godinu.

Istražna komisija traži podatke o uvozu respiratora i pokretnoj bolnici

SARAJEVO - Na trećoj sjednici Privremene istražne komisije Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) usvojen je Program rada Privremene istražne komisije, a Komisija je usvojila zaključke kojima traži podatke o nabavkama i uvozu respiratora kao i o mobilnoj bolnici koja je nabavljena u RS.

Parlament FBiH: 2.000 revizorskih izvještaja kupi prašinu u ladicima

SARAJEVO - Revizorski izvještaji više od 2.000 institucija u Federaciji BiH već drugu godinu stoje u ladicama Parlamenta FBiH zbog toga što još nikada u potpunosti nije formirana komisija za reviziju koju čine članovi oba doma Parlamenta FBiH.

"Parlament će biti kao arena za ispucavanje neutemeljenih optužbi"

SARAJEVO - Pristup poslanika u parlamentu BiH tokom tematske sjednice o stanju u pravosuđu BiH biće više destruktivan nego konstruktivan i od te rasprave se ne može previše očekivati, ocijenio je u izjavi Srni predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH Milan Tegeltija.

Parlamentarci o finansiranju institucija BiH

SARAJEVO – Sjednica Predstavničkog dom parlamenta BiH počela je danas u Sarajevu, a poslanici bi trebao da u drugom čitanju razmotre i glasaju o više zakonskih prijedloga koje je u parlamentarnu proceduru uputio prethodni saziv Vijeća ministara, među kojima je i Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o ombudsmanu za ljudska prava BiH.

Poslanici iz Srpske predlažu zakon o prestanku mandata stranih sudija

BANJALUKA - Za sudije Ustavnog suda BiH može biti biran samo državljanin BiH sa pravom glasa koji je istaknuti pravnik visokog moralnog renomea, piše u Prijedlogu zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavni sud BiH koji će u parlament BiH uputiti parlamentarci iz Srpske.

Rasprava o budžetu za 2019. godinu: Donose budžet za godinu koja je na isteku

​Poslanici su prihvatili budžet za 2019. godinu u prvom čitanju, a u toku je rasprava o ovom dokumentu u drugom čitanju.

Sjednica Odbora za žalbe: Građani se žalili na službenike SIPA i Granične policije

SARAJEVO - Na 72. sjednici Odbora za žalbe građana Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine razmatrano je 11 žalbi, od kojih se jedna odnosi na postupanje službenika Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), a deset na postupanje policijskih službenika Granične policije BiH.

Vulićeva i Prodanović umjesto Košarca i Mitrovića u Parlamentu BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Zoran Tegeltija, predsjedavajući Savjeta ministara od juče obavlja konsultacije sa liderima staranaka koje čine većinu na državnom nivou o budućem sazivu Savjeta ministara.

Najčitanije