Parlamentarna skupština

Otkazana sjednica zajedničkog kolegijuma oba doma

SARAJEVO - Sjednica Zajedničkog kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, koja je bila zakazana za danas, otkazana je.

"Penzioneri na dan" za deset godina uzeli pola miliona KM

SARAJEVO, BANJALUKA - Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine demantovala je informacije da su Bakir Izetbegović, Dragan Čović, Nikola Špirić i Mirko Šarović, poslanici i delegati u parlamentu BiH, penzionisani na jedan dan te da su im isplaćene otpremnine od oko 30.000 KM, međutim pitanje je dana kada će se to desiti.

Čović od četvrtka predsjedava Domom naroda PS BiH

SARAJEVO - U okviru redovne rotacije, od četvrtka, 28. oktobra, funkciju predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine preuzeće Dragan Čović (HDZ).

Počela sjednica Predstavničkog doma, stigli i poslanici SNSD-a

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi da se na današnjoj sjednici, koja je upravo počela, izjasni o odluci Zorana Tegeltije, predsjedavajućeg Vijeća ministara, da smijeni ministra odbrane Sifeta Podžića.

Sjednica PD PS BiH održana bez prisustva poslanika iz Srpske

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH održana je danas bez prisustva 13 poslanika iz Republike Srpske.

Odgođena sjednica Doma naroda PS BiH

SARAJEVO - Odgođena je sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH koja je bila zakazana za četvrtak, 29. jula.

Nema povećanja plata vojsci i policiji

SARAJEVO - U Parlamentarnu skupštinu BiH u petak je stigao Prijedlog budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu i u njemu nisu planirana sredstva za povećanje najnižih plata službenicima policijskih agencija u BiH i vojnicima Oružanih snaga BiH.

VIP osobe u zgradu parlamenta ulaze bez kontrole

SARAJEVO - Pri ulasku u zgradu Parlamentarne skupštine (PS) BiH u Sarajevu VIP osobe više ne moraju prolaziti bezbjednosne kontrole, potvrđeno je za "Nezavisne novine" iz Službe za zajedničke poslove institucija BiH.

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatraće danas na sjednici koja je upravo počela Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama.

Detektori unijeli zrno sumnje među poslanike

SARAJEVO - Metal-detektori, koji se od prošlog mjeseca nalaze na ulazima u zgradu Parlamentarne skuštine (PS) BiH, unijeli su zrno sumnje među poslanike, koji se, između ostalog, pitaju čemu ovaj potez i da li je on uslovljen bilo kakvim procjenama o povećanju bezbjednosnog rizika za zaposlene u zgradi PS BiH.

Najčitanije