Parlamentarna skupština BiH

Počela sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatraće danas na sjednici koja je upravo počela Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama.

Detektori unijeli zrno sumnje među poslanike

SARAJEVO - Metal-detektori, koji se od prošlog mjeseca nalaze na ulazima u zgradu Parlamentarne skuštine (PS) BiH, unijeli su zrno sumnje među poslanike, koji se, između ostalog, pitaju čemu ovaj potez i da li je on uslovljen bilo kakvim procjenama o povećanju bezbjednosnog rizika za zaposlene u zgradi PS BiH.

Delegati PS BiH usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH

Delegati u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH su danas usvojili Izvještaj o izvršenju budžeta institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2019. godinu.

PS BiH usvojila prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sudskim taksama

SARAJEVO - Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojen je prijedlog izmjena i dopuna Zakona o sudskim taksama. Ovaj zakonski prijedlog u parlamentarnu proceduru uputilo je Vijeće ministara, a njime se stvaraju uslovi za uspostavljanje efikasnog mehanizma naplate sudskih taksi.

Počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH

SARAJEVO - U Sarajevu je počela sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na čijem dnevnom redu je, u drugom čitanju, Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o sudskim taksama u postupku pred Sudom BiH.

Promjene Ustava BiH u ovom trenutku nisu moguće

SARAJEVO - Ustavne promjene u ovom trenutku nisu moguće, posebno u situaciji kad su pred strankama lokalni izbori, stav je većine poslanika i delegata u Parlamentarnoj skupštini BiH s kojima smo razgovarali.

Parlament BiH nabavlja nove automobile za 282.051 KM

SARAJEVO - Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine nabaviće tri automobila ukupne vrijednosti od 282.051 KM bez PDV-a.

Dom naroda PS BiH: Podržan Specijalni izvještaj Institucije ombudsmana

SARAJEVO - Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH podržao je Specijalni izvještaj Institucije ombudsmana za ljudska prava BiH o zastupljenosti konstitutivnih naroda i ostalih u institucijama, upravnim organizacijama i regulatornim tijelima BiH, Republike Srpske, Federacije BiH, Brčko distrikta i kantonima FBiH sa izuzetkom policijsko-bezbjednosnih struktura.

U Domu naroda PS BiH nisu prošle vanredne mjere štednje

SARAJEVO - Delegati su danas odbili hitni i skraćeni postupak razmatranja Prijedloga zakona o privremenim mjerama u radu pravosudnih i drugih organa za vrijeme stanja prirodne i druge nesreće i on ide u redovnu proceduru. Nisu prošle ni vanredne mjere štednje u institucijama BiH usljed pandemije.

U Parlamentarnoj skupštini BiH o vanrednim mjerama štednje

SARAJEVO - Na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH naći će se Prijedlog zakona o vanrednim mjerama štednje u institucijama usljed pandemije kovida 19.

Najčitanije