Parlamentarna skupština BiH

Istražujemo: Šta će sada već bivši poslanici parlamenta BiH raditi u budućnosti

SARAJEVO - Veliki broj sada već bivših poslanika Parlamentarne skupštine BiH poslaničke klupe zamijeniće nekim drugim poslom, zavisno kako im se kockice poslože.

Poslanici koje više nećemo gledati u bijeloj sali Parlamentarne skupštine BiH

SARAJEVO - Građani BiH u naredne četiri godine neće imati priliku gledati neka od poznatih lica u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Poslanici u ponedjeljak o Krivičnom zakonu

​SARAJEVO - Sjednica Predstavničkog doma BiH, na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o krivičnom postupku BiH, biće održana u ponedjeljak.

Počela sjednica Parlamenta BiH o smjeni Mektića

SARAJEVO - Poslanici u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas bi na sjednici koja je upravo počela trebalo da se izjasne o zahtjevu klubova poslanika SNSD-a i DNS-a za Dragana Mektića, smjenu ministra bezbjednosti.

Završena hitna sjednica Parlamenta BiH o izvještaju Evropske komisije

SARAJEVO - Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH o temi „Privremeni izvještaj Evropske komisije 2018“, završena je na način da je prihvaćen prijedlog zamjenika predsjedavajućeg Doma Šefika Džaferovića da se ovaj izvještaj dostavi Zajedničkoj komisiji za evropske integracije, da ga ona raznotri, te da ovo bude prva tačka naredne sjednice Predstavničkog doma, na koju će biti pozvani predsjedavajući i svi članovi Savjeta ministara BiH.

Krivični zakon u pravnom vakuumu, ugroženo stotine istraga

SARAJEVO - Ukoliko Vijeće ministara BiH u najskorije vrijeme ne uputi u parlamentarnu proceduru izmjene Zakona o krivičnom postupku BiH, nastaće pravni vakuum s obzirom na to da su pojedine odredbe ovog zakona proglašene neustavnim, a vlasti u roku od šest mjeseci, koji im je dao Ustavni sud BiH, nisu uspjele usaglasiti ove izmjene.

Poslanici i delegati pored odvojenog života primaju i naknade za posjetu porodici

SARAJEVO - U periodu kada svi pričaju o uštedama, poslanici i delegati u oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine imaju pravo da za posjetu svojim porodicama uzmu i naknadu te, kako piše u zakonu, obračun za korištenje ličnog vozila obavlja se kao i prethodnih godina, množenjem kilometraže od mjesta rada do mjesta prebivališta i nazad u iznosu od 20 odsto od cijene litre benzina i koeficijentom četiri.

Izmjena Izbornog zakona BiH mora biti plod dogovora

SARAJEVO – Savez za promjene biće protiv oba prijedloga izmjena Izbornog zakona, i onoga koji predstavlja SDA, te prijedloga HDZ-a BiH, kazala je Aleksandra Pandurević, šef Kluba poslanika SDS-a u Predstavničkom domu BiH.

Raste broj preporuka revizora za institucije BiH

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas zaključak da na 57 sjednici obavi raspravu o revizorskim izvještajiam za deset institucija Bih koje su dobile mišljenje s rezervom. Između ostalog, riječ je o Ministarstvu dobrane BiH, Ministarstvu vanjskih poslova BiH, UIO BiH i drugima.

Nastavljena sjednica Parlamenta BiH, prekinuta 17.januara

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH nastavio je danas sjednicu, prekinutu 17. januara, raspravom o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti lica koja prijavljuju korupciju u institucijama BiH.

Najčitanije