Pas

Namirnice koje nikako ne bi trebalo da dajete psima

Sve ono što je ukusno ljudima ne bi smjeli konzumirati njihovi četvoronožni ljubimci. Neke namirnice i napici su toksični, a u najgorem slučaju za pse mogu biti fatalni.

Devet znakova kojima psi pokazuju da su tužni i depresivni

Kad razmišljamo o psima, zamišljamo srećna, uzbuđena bića, uvijek spremna za igru. Ali slično kao i ljudi, psi takođe mogu iskusiti nesreću i tugu, pa čak i depresiju.

Pit bul spasio život povrijeđenoj komšinici iako ga komšiluk ne voli

Vlasnik pit bula kojeg je nazvao Simba doživljavao je brojne neugodnosti u zgradi jer komšije nisu voljeli njegovog psa.

Kako je robot pas naučio da se odbrani od udaraca ljudi?

Otkako je kompanija Boston Dynamics, prije nekoliko godina, predstavila koncept četvornožnog robota psa, svijet se zabavljao gledajući kako ih inženjeri guraju i šutiraju na testovima, a pred Novu godinu i kako savršeno igraju tvist.

Predsjednik Turkmenistana otkrio spomenik omiljenom psu

Lider Turkmenistana Gurbanguli Berdimuhamedov ispunio je obećanje da će odati počast psu rase poznate kao alabai, i otkrio statuu posvećnu svojoj omiljenoj životinji.

Pas ukrao bebi igračku, a onda je smislio kako da se iskupi

Toliko puta je rečeno da je pas najbolji prijatelj, a mnogi psi su to svojim postupcima i dokazali.

Rođeno štene sa zelenim krznom

Italijanski farmer Kristijan Maloki nije mogao da vjeruje svojim očima kada je njegova keruša rodila štene sa zelenim krznom.

Pseća kabina za selfije, šapom okida slike koje su postale hit

Jutjuberka je podijelila kako je sagradila foto-kabinu koja omogućuje njenom psu da šapom snimi selfie - a nevjerovatni rezultati postali su viralni na društvenim mrežama

U Rusiji sahranili živog psa

Jedan pas u Rusiji bio je živ zakopan, ali je uspio da izađe na površinu i pronađe pomoć.

Najduže čekaju na dom: Danas je dan crnih pasa

Širom svijeta 1. oktobar se obilježava kao Dan crnih pasa kako bi se podigla svijest o udomljavanju ovih pasa i prevazilaženja predrasuda.

Najčitanije