Pas

Najbolji golmanov prijatelj: Pas odbranio penal

​Na jednom fudbalskom terenu se dogodila veoma zanimljiva situacija.

Gordon seter - rasa potekla sa dvora

Gordon seter je rasa koja vodi porijeklo iz Velike Britanije. Crni i drap seteri postojali su u Škotskoj barem od početka 16. vijeka, ali to nije bilo zvanično sve do kasnih godina 18. vijeka, kad je nastala rasa poznata kao gordon kasl seter.

Djevojka bježala od bijesnog psa, pa upala u rijeku i udavila se

GOSTIVAR - Djevojka (17) upala je u rijeku Vardar u Gostivaru nakon što je, bježeći od psa lutalice, došla do ivice obale, izgubila ravnotežu i pala u vodu.

Morski pas ubio mladića na plaži u Australiji

MELBURN - Mladić je preminuo od povreda zadobivenih u napadu morskog psa u blizini plaže na australskom ostrvu Whitsunday.

Meksikanac putuje po zemlji i spasava pse

Edgardo Peros Zuniga putuje po Meksiku na triciklu u potrazi za napuštenim i povrijeđenim psima koje bi spasio i udomio. U posljednjih pet godina spasio je više od 400 pasa.

Pas žrtvovao svoj život da bi spasio dječaka

Trogodišnji pas mješanac Snoopy postao je junak dana u Sloveniji, nakon što je spasio 13-godišnjaka iz mjesta Ravne na sjeveru države iz požara koji je zahvatio porodičnu kuću i pri tome sam smrtno stradao.

Pas napao tinejdžera i odgrizao mu penis

ZENICA - Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda u Zenici, a stradao je 14-godišnji dječak, saznaje Avaz.ba. Pas je dječaku nanio teške povrede, posebno u predjelu genitalija, te mu je gotovo otkinuo spolni organ.

Zašto psi kopaju rupe u zemlji

Vlasnici i ljubitelji pasa sigurno su se više puta pitali zbog čega neki četvoronošci do iznemoglosti kopaju rupe u zemlji.

Upoznajte bolje svog psa kroz ovih deset tajni

Nisu samo mačke te koje skrivaju svoje namjere i želje, i kuce znaju da nas zbune svojim ponašanjem. Prema riječima američkih stručnjaka za ponašanje pasa, što vlasnik bolje upozna svog mezimca ‒ bolje će razumjeti i njegove "skrivene signale", pa će i čovjek i pas biti zadovoljniji, piše "Pet Magazine".

Porodični pas ljubimac ubio bebu staru dvadeset dana

Beba stara dvadeset dana tragično je izgubila život nakon što ju je napao porodični pas ljubimac.

Najčitanije