Pas

Džek rasel terijer: Najveći glumac među psima

Oni su energični, jedinstvenog karaktera, vole igru i dosta fizičke aktivnosti. Ali, izdvojili smo za vas nekoliko zanimljivosti o jedinstvenoj rasi džek rasel terijera koje sigurno niste znali.

Hrabri cuko se odbranio od leoparda

Turisti koji su posjetili safari park Jhalana, blizu Džajpura u Indiji, snimili su nevjerovatan video na kome možemo da vidimo sukob psa i leoparda.

Pudla - idealan kućni pas

Najkraći opis pudle jeste da je inteligentan, privržen i miroljubiv pas. Zahtjeva specifičnu njegu dlake, ali zato uzvraća beskrajnom ljubavi, više nego što čovjek može pružiti njoj.

Bijeli švajcarski ovčar: Savršen radni pas

Bijeli ovčar je vrlo radoznao, inteligentan, razigran i vjeran pas. Ako poželite da imate ovog psa za čuvara ili ljubimca, nećete se pokajati, jer je veoma stabilnog temperamenta i ima odlične nasljedne karakteristike radnog psa. Zato se smatra da je savršen službeni pas

Rotvajler - hrabar i odan pas

Rotvajleri su, zbog svoje visoke inteligencije, neustrašivosti i velike povezanosti sa vlasnikom, vrlo cijenjeni radni psi.

Dalmatinac - odan i pun ljubavi

Dalmatinac je jedan od najprepoznatljivijih pasa po svom karakterističnom krznu bijele boje sa crnim ili smeđim mrljama.

Šarplaninac - kralj među psima

Za šarplaninca se slobodno može reći da je kralj među ovčarskim psima, kako u našoj zemlji tako i u regionu.

Škotski ovčar: Heroj našeg djetinjstva

Dovoljna je jedna riječ da opiše ovu rasu. Lesi. Do te mjere je veliki uticaj te pseće junakinje (Lesi je ženka, ne zaboravite) da je širom svijeta rasa poznatija po njenom imenu nego po originalnom nazivu.

Jazavičar - bistar, okretan i umiljat pas

Stari Egipćani su ga opisivali kao žestokog i vatrenog. Nijemci su dodatno usavršili rasu i dali mu prepoznatljiv izgled kakav ima danas.

Šta ne smijete koristiti da bi zaštitili psa od parazita?

Mnoge metode koje se u kućnoj radinosti koriste za zaštitu ljubimaca od parazita predstavljaju samo mitove i zablude i ne pomažu vašem psu ili mački da se oslobodi neželjenih gostiju. Pojedina sredstva za otklanjanje buva ili krpelja mogu da izazovu svrab, alergijske reakcije, čak i komu.

Najčitanije