Pas

Čileanci obučavaju pse da otkrivaju zaražene virusom korona

Policija u Čileu obučava pse da po mirisu ljudskog znoja detektuju oboljele od kovida-19.

Pas ugledao slijepca i vratio se da pomakne granu s puta

Psi su poznati kao životinje velikog srca, a video koji se pojavio na Twitteru upravo to i dokazuje. Dok je šetao nogostupom u društvu svoje vlasnice, kamera je uhvatila psa kako čini dobro djelo.

Mislite da jedna pseća godina iznosi sedam ljudskih?

Psi u prosjeku žive između deset i 13 godina. Mnogi od nas vjeruju u "pravilo šape", po kojem je jedna pseća godina jednaka sedam ljudskih godina. Stoga, ako je pas star deset godina, vjerujemo da je to zapravo 70 ljudskih godina.

Posude za vodu za pse na 20 lokacija u Banjaluci

Volonteri Udruženja za zaštitu životinja "Kerber" počeli su postavljati posude za vodu za napuštene pse na dvadesetak lokacija na području grada Banjaluka, koje će redovno obilaziti i u njih dosipati svježu vodu.

Čudo iz Zagreba: Prohodalo leglo "otpisanih" nepokretnih štenaca

Iz Zagreba je danas stigla priča o četiri odbačena šteneta koja nisu mogla stati na noge, a sada, nakon rehabilitacije, koračaju u srećniju budućnost.

Policijski pas Džoni nanjušio gotovo 25 kilograma kokaina

ZAGREB - Gotovo 25 kilograma visokokvalitetnog kokaina pronađeno je u automobilu italijanskog državljanina prilikom kontrole na Jadranskoj magistrali kod Baćine, saopštili su danas predstavnici dubrovačko-neretvanske policije.

Robot-pas na prodaju: Da li vrijedi 74.500 dolara?

Spot, čuveni robot-pas kompanije Boston Dynamics, sada je zvanično dostupan za kupovinu.

Pas ugrizao djevojčicu, prevezena u UKC u Banjaluci

PRIJEDOR- U Prijedoru je danas pas napao i ugrizao maloljetno lice, koje je, zbog zadobijenih povreda, prevezeno u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Na Manjači izgrađen azil, humaniji uslovi za pse

Na lokalitetu Razvojno-edukativnog centra “Manjača” izgrađeno je prihvatilište za napuštene pse, u nastojanju da se riješi višegodišnji problem sa adekvatnim smještajem za napuštene pse.

U BiH se nakon šest godina pojavilo smrtonosno bjesnilo

SARAJEVO - U BiH se krajem maja, poslije šest godina, pojavilo bjesnilo, a iz Instituta za zdravlje upozoravaju na oprez.

Najčitanije