Pas

Najbolje rase pasa za osobe sklone alergijama

Mnogi ljudi bi željeli da imaju psa za kućnog ljubimca, ali im zdravstveni razlozi poput alergija ne dozvoljavaju uživanje u toj vrsti ljubavi.

Pogledajte koju pasminu najčešće kradu u Velikoj Britaniji

Krađe pasa u Ujedinjenom Kraljevstvu dostigle su najviši nivo u posljednjih sedam godina, a svakog dana ukrade se u prosjeku osam pasa.

Dubičanka optužena zbog davljenja psa

PRIJEDOR - Protiv L.A. iz Kozarske Dubice Okružno javno tužilaštvo Prijedor podiglo je optužnicu zbog davljenja psa.

Kakanjski vatrogasci spasili psa iz bunara koji je dva dana bio u vodi

KAKANJ - Vatrogasci iz Kaknja s pravom mogu ponijeti titulu heroja dana. Oni su iz jednog bunara izvukli psa i spasili mu život.

Ove sedmice počinje akcija udomljavanja pasa iz azila na Manjači

​BANJALUKA - Povodom obilježvanja 4. aprila, Svjetskog dana napuštenih životinja, predstavnici Gradske uprave obišli su azil na Manjači i najavili veliku akciju udomljavanja pasa.

Zeničanin optužen da je zbog psa prijetio da će ih pobiti, silovati i zapaliti

ZENICA - Muamer V. (43) iz Zenice optužen je da je prijetio M.B., njegovoj supruzi, kao i njihovoj komšinici nakon što mu je M.B. ubio jednog od dva psa koji su mu došli u dvorište i lajući uplašili ženu, koja se i onesvijestila.

Šta psi sanjaju?

Nacionalna fondacija za spavanje (NSF) sugeriše da psi mogu provesti pola dana, ako ne i više, u stanju mirovanja. Njihovo drijemanje ponekad je isprekidano sanjanjem. Barem to zaključuju vlasnici kada vide svoje pse da nepravilno dišu, mašu nogama u vazduhu i povremeno energično zareže dok čvrsto spavaju.

Koje proljećno cvijeće je otrovno za pse

Stiglo je proljeće i priroda se budi, ali vlasnici pasa sada trebaju biti na oprezu. Postoji proljećno cvijeće koje je otrovno za pse.

Psi lutalice uništavaju sitnu divljač (UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE)

​SANSKI MOST - Pored brojnih problema s kojima se suočavaju građani zbog velikog broja pasa lutalica na području općine Sanski Most, u posljednje vrijeme sve je veća šteta koju ove životinje pričinjavaju u sanskom lovištu.

4 stvari koje vam pas pokušava reći mahanjem repa

Ako ste vlasnik psa, vjerovatno vam je poznato kako vaš dlakavi ljubimac maše repom kad se vratite s posla ili kad uoči drugu životinju. I dok se mahanje repom najčešće povezuje sa srećom i uzbuđenjem, psi mašu repom iz više razloga.

Pogledajte psa koji svira klavir i pokušava pjevati

Psi vole kopirati svoje vlasnike, ali jedan je naučio gotovo nemoguće.

Pas iznenadio dostavljača onim što je napravio

​Nadzorna kamera snimila je trenutak kada je dostavljač pokucao na vrata kuće u kojoj nije bilo nikog osim vjernog psa čuvara, a ono što je pas napravio oduševilo je ljude na TikToku.

Pas u Banjaluci ugrizao djevojčicu

BANJALUKA - Djevojčicu u ulici Rade Radića u Banjaluci ugrizao je pas za glavu dok je prolazila ulicom, a on istrčao iz dvorišta kuće.

Vlasnica rekla psu da izađe iz auta, njegova reakcija urnebesna

​Na Twitter profilu Mack & Becky Comedy objavljen je video psa koji odbija poslušati naredbu vlasnice.

Pas molio vlasnicu da idu u šetnju po kiši pa ubrzo požalio

​Sarah Hopkins udovoljiće svakoj molbi svog bostonskog terijera, čak i kad mu padne napamet prošetati po kiši, iako ona dobro zna da je to loša ideja.

Najčitanije