Pasoš

Malteški pasoš novi statusni simbol među bogatašima

Najnoviji statusni simbol bogataša širom svijeta je, vjerovali ili ne, pasoš jedne zemlje. Naime, šarmantna mediteranska destinacija koja nudi jedinstvene plaže, lijepo vrijeme i opušten način života jedna je od najtraženijih među bogatašima koji masovno apliciraju za njen pasoš.

Kako možete ući u Rusiju bez vize i pasoša?

Pogranični odnosi sa Estonije i Rusije nisu regulisani pravilima - već decenijama se ne potpisuju potrebni dokumenti.

Hoćemo li iPhone koristiti umjesto pasoša?

Apple ima novu ideju. Radi se o tome kako iPhoneom zamijeniti nečije lične dokumente. Hoće li zaista postojati rješenje gdje iPhone koristimo umjesto pasoša ili lične karte?

iPhone umjesto pasoša?

Pametni telefoni su veoma lični uređaji, a već se donekle mogu koristiti za ličnu identifikaciju, kao što je na primjer čuvanje vozačke dozvole. Međutim, čini se da Apple ide korak dalje i nagovještava da se iPhone-i možda mogu koristiti čak i kao pasoši.

Za 13 godina 50.000 zahtjeva za pasoš Srbije

BANJALUKA - Interes građana Republike Srpske za državljanstvo Srbije ne pada, a od otvaranja Generalnog konzulata u Banjaluci 2005. godine do današnjeg dana, preko njega je predato oko 50.000 zahtjeva za prijem u državljanstvo Republike Srbije, čime je obuhvaćeno više od 60.000 građana Republike Srpske.

Kuvajtska bogatašica: "Slugama" ne trebaju slobodan dan i pasoš

Kuvajtska zvijezda Instagrama, make-up artistica Sondos Alkatan koju prati čak 2,3 miliona ljudi, našla se na udaru kritika nakon što se požalila na novi zakon kojim se poboljšava položaj zaposlenika s Filipina koji rade u kućama bogatih Kuvajćana.

Amerikanci i Nijemci nemaju više "najmoćniji" pasoš

Građani Japana i Singapura imaju "najmoćnije" pasoše na svijetu i dijele prvo mesto kada je u pitanju odlazak bez vize u druge zemlje.

Japanski pasoš najpoželjniji na svijetu

Japanski pasoš je najpoželjniji na svijetu i omogućava putovanje u 189 država, navodi "Henley passport index".

Sve više mladih Albanaca traži srpski pasoš

GRAČANICA - Albanci svakodnevno dolaze u opštinu Gračanica sa zahtjevom za izdavanje uvjerenja o državljanstvu Republike Srbije, koji su im neophodni za dobijanje srpske lične karte, odnosno pasoša, izjavio je za "Večernje novosti" Ljubinko Karadžić, predsjednik Privremenog organa Grada Prištine, sa sjedištem u Gračanici.

Crnadak diplomatskim pasošima počastio Borenovića i Govedaricu

SARAJEVO - Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak /PDP/ je nekoliko mjeseci uoči prestanka mandata izmijenio Pravilnik o izdavanju diplomatskih pasoša, proširujući tako listu zvaničnika koji imaju pravo na taj pasoš i "časteći" svoje stranačke i koalicione kolege povlašćenim statusom i diplomatskim imunitetom u drugim zemljama, piše "Dnevni avaz".

Najčitanije