Pasoš

Ronaldinju zbog duga oduzet pasoš, na računu ima šest evra

Brazilski sud naložio je da se legendarnom fudbaleru Ronaldinju oduzme pasoš zbog neplaćenih dugova u iznosu od dva miliona evra, piše španska "Marca".

Arapi žele da kupuju crnogorski pasoše

PODGORICA - Kompanija "Henley & Partners" najavila je da će u oktobru s Vladom Crne Gore pokrenuti program sticanja državljanstva po osnovu ulaganja u Crnoj Gori za koji veliko interesovanje očekuju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša na svijetu

U današnjem svijetu putovanja u inostranstvo su potpuno uobičajena stvar, međutim, neki pasoši su, očekivano, vredniji od drugih.

Malteški pasoš novi statusni simbol među bogatašima

Najnoviji statusni simbol bogataša širom svijeta je, vjerovali ili ne, pasoš jedne zemlje. Naime, šarmantna mediteranska destinacija koja nudi jedinstvene plaže, lijepo vrijeme i opušten način života jedna je od najtraženijih među bogatašima koji masovno apliciraju za njen pasoš.

Kako možete ući u Rusiju bez vize i pasoša?

Pogranični odnosi sa Estonije i Rusije nisu regulisani pravilima - već decenijama se ne potpisuju potrebni dokumenti.

Hoćemo li iPhone koristiti umjesto pasoša?

Apple ima novu ideju. Radi se o tome kako iPhoneom zamijeniti nečije lične dokumente. Hoće li zaista postojati rješenje gdje iPhone koristimo umjesto pasoša ili lične karte?

iPhone umjesto pasoša?

Pametni telefoni su veoma lični uređaji, a već se donekle mogu koristiti za ličnu identifikaciju, kao što je na primjer čuvanje vozačke dozvole. Međutim, čini se da Apple ide korak dalje i nagovještava da se iPhone-i možda mogu koristiti čak i kao pasoši.

Za 13 godina 50.000 zahtjeva za pasoš Srbije

BANJALUKA - Interes građana Republike Srpske za državljanstvo Srbije ne pada, a od otvaranja Generalnog konzulata u Banjaluci 2005. godine do današnjeg dana, preko njega je predato oko 50.000 zahtjeva za prijem u državljanstvo Republike Srbije, čime je obuhvaćeno više od 60.000 građana Republike Srpske.

Kuvajtska bogatašica: "Slugama" ne trebaju slobodan dan i pasoš

Kuvajtska zvijezda Instagrama, make-up artistica Sondos Alkatan koju prati čak 2,3 miliona ljudi, našla se na udaru kritika nakon što se požalila na novi zakon kojim se poboljšava položaj zaposlenika s Filipina koji rade u kućama bogatih Kuvajćana.

Amerikanci i Nijemci nemaju više "najmoćniji" pasoš

Građani Japana i Singapura imaju "najmoćnije" pasoše na svijetu i dijele prvo mesto kada je u pitanju odlazak bez vize u druge zemlje.

Najčitanije