Pasoš

EU: Pitanje "korona pasoša" osjetljivo i teško

BRISEL - Lideri EU na vanrednom sastanku Evropskog savjeta 21. januara razgovaraće i o uviđenju tzv. korona pasoša, najavljeno je u Evropskoj komisiji.

Skandal s pasošima doveo do prve ostavke na Kipru

NIKOZIJA - Predsjednik kiparskog parlamenta Demetris Siluris podnio je danas ostavku nakon skandala s prodajom pasoša stranim investitorima, koji je osramotio vlasti u državi članici EU, javlja Rojters.

Kipar ukida "zlatni pasoš" za bogate strane investitore

NIKOZIJA - Kipar je danas ukinuo unosni program davanja državljanstva bogatim stranim investitorima, poslije optužbi da su jedan visoki zvaničnik Vlade i bivši poslanik bili umiješani u pokušaj da zaobiđu striktna pravila i izdaju pasoš imaginarnom investitoru za koga se smatra da je imao kriminalni dosije.

Bh. građanima treba viza za 109 zemalja

BANJALUKA - Pasoš BiH nalazi se na 52. mjestu po snazi po broju zemalja u koje se može putovati bez viza, objavila je organizacija "Henley Passport" u svom izvještaju za 2020. godinu.

Amerikanac ljubi srpski pasoš: Ovaj dan da bude moja slava

Jedan od poznatijih Amerikanaca u Srbiji, Čarls Kater, dobio je pasoš Srbije.

Amel Tuka dobio diplomatski pasoš BiH

Zamjenica predsjedavajućeg Savjeta ministara i ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uručila je diplomatski pasoš BiH atletičaru Amelu Tuki.

Da li je imunitetski pasoš put ka totalitarizmu

Ideja o imunitetskim ili zdravstvenima pasošima dobija sve veću popularnost među zapadnim vladama, ali ta ideja predstavlja ozbiljnu prijetnju osnovnim slobodama, smatra Peter Endrus, irski naučni novinar. Objašnjava kako je predviđeno da tu gorku pilulu progutamo.

Ronaldinjo pušten iz pritvora: Prijeti mu pet godina zatvora

Bivši brazilski napadač Ronaldinjo pušten je na slobodu nakon što je priveden zbog ulaska u Paragvaj s krivotvorenim pasošom s bratom Robertom Asisom.

Slavni fudbaler Ronaldinjo uhapšen zbog lažnog pasoša

Čuveni brazilski fudbaler Ronaldinjo uhapšen je u Paragvaju zbog navodnog korišćenja lažne dokumentacije za ulazak u tu južnoameričku zemlju.

Majkić: Neophodna analiza ko sve ima diplomatski pasoš BiH

SARAJEVO - Neophodno je napraviti analizu ko to iz BiH ima diplomatski pasoš, a tom analizom bi se sasvim sigurno lako utvrdilo da nema posebne koristi od velikog broja ljudi koji koriste te pasoše, izjavila je Srni zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić.

Najčitanije