Pasoš

Hrvatska vlada: Kovid pasoši neće se koristiti samo na granicama

ZAGREB - Hrvatska vlada donijela je na današnjoj telefonskoj sjednici odluku o uspostavljanju nacionalnog sistema za izdavanje EU digitalne kovid potvrde tazkovanog kovid pasoša.

Pasoš o vakcinaciji "najtraženija falsifikovana roba" u Njemačkoj

BERLIN - U Njemačkoj su trenutno najtraženiji pasoši o vakcinaciji, pa se pojavljuje sve veći broj falsifikovanih dokumenata.

Austrija od 4. juna uvodi "zeleni pasoš"

BEČ - Austrija od 4. juna uvodi "domaću" verziju takozvanog "zelenog pasoša", pošto je parlament donio odluke koje to omogućavaju.

Austrija donijela odluku, "zeleni pasoš" u tri faze

BEČ - Austrijska vlada donijela je odluku o uvođenju takozvanog zelenog pasoša od 19. maja i to će sprovesti u tri faze.

Kurc: Nećemo čekati na EU

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da Austrija, po pitanju takozvanog zelenog pasoša za putovanja testiranih i vakcinisanih protiv kovid-19, neće čekati na EU.

Formalno dogovoreno uvođenje kovid pasoša

BRISEL - Članice Evropske unije formalno su postigle dogovor o uvođenju kovid pasoša za putovanje, što je još jedan korak ka ponovnom otvaranju turističkog sektora ovog ljeta, navela su dva neimenovana diplomatska izvora.

Sajber stručnjaci: Lažni kovid pasoši "po cijeni kikirikija"

LONDON - Lažni kovid pasoši se prodaju preko interneta po bagatelnim cijenama u velikoj prevari koja je alarmirala vlasti brojnih država koje žele da ožive putovanja i ekonomije, ocijenili su sajber stručnjaci.

"Zapadni Balkan uključiti u povratak slobodnom kretanju"

BRISEL - Dejvid Mekalister, predsjedavajući Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta, kaže da bi i zemlje zapadnog Balkana trebalo uključiti u procese kojima se preko zdravstvenih sertifikata postepeno vraća sloboda kretanja unutar Evrope.

Austrija ubrzala proces, želi "zeleni pasoš" od aprila

BEČ - Austrija namjerava da već od aprila uvede takozvani "Zeleni pasoš“ koji treba da omogući ponovo slobodu putovanja, saopšteno je danas nakon sjednice Vlade.

Ministar vraćen sa biračkog mjesta zbog isteklog pasoša

AMSTERDAM - Holandski ministar zdravlja Hugo de Jonge vraćen je kući sa biračkog mjesta kako bi uzeo važeći pasoš, jer je došao s pasošem kome je istekao rok važenja.

Najčitanije