Pasoš

Ronaldinjo pušten iz pritvora: Prijeti mu pet godina zatvora

Bivši brazilski napadač Ronaldinjo pušten je na slobodu nakon što je priveden zbog ulaska u Paragvaj s krivotvorenim pasošom s bratom Robertom Asisom.

Slavni fudbaler Ronaldinjo uhapšen zbog lažnog pasoša

Čuveni brazilski fudbaler Ronaldinjo uhapšen je u Paragvaju zbog navodnog korišćenja lažne dokumentacije za ulazak u tu južnoameričku zemlju.

Majkić: Neophodna analiza ko sve ima diplomatski pasoš BiH

SARAJEVO - Neophodno je napraviti analizu ko to iz BiH ima diplomatski pasoš, a tom analizom bi se sasvim sigurno lako utvrdilo da nema posebne koristi od velikog broja ljudi koji koriste te pasoše, izjavila je Srni zamjenik predsjedavajućeg Komisije za spoljnu i trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije Doma naroda parlamenta BiH Dušanka Majkić.

MIP: Trenutno važeća 1.154 diplomatska pasoša BiH

SARAJEVO - Ministarstvo inostranih poslova u Savjetu ministara tokom proteklih pet godina izdalo je ukupno 1.154 diplomatska pasoša koja su trenutno važeća, a onima koji su izgubili pravo na posjedovanje diplomatski pasoši su poništeni, potvrdio je Srni načelnik Kancelarije za odnose sa javnošću Ministarstva Nebojša Regoje.

"Pasoška kriza" u Sjevernoj Makedoniji: Formulari koče izdavanje

SKOPLJE - Ministarstvo unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije je zbog nestašice formulara obustavilo izdavanje novih pasoša.

Ukrajinski pasoši važiće u Rusiji i poslije 1. marta

MOSKVA - Ukrajinski pasoši važiće u Rusiji čak i nakon 1. marta kada će, prema odluci ukrajinske vlade, građanima biti dozvoljeno da pređu granicu sa Rusijom isključivo uz posjedovanje međunarodnih pasoša.

Bh. pasoš zaglavljen u prošlosti

​SARAJEVO - Po privlačnosti, odnosno broju država u koje možemo da putujemo bez viza, bh. pasoš je trenutno na 52. mjestu, a zanimljivo je da je na toj poziciji bio i 2012, 2015. te 2016. godine.

Lista najprivlačnijih pasoša na svijetu, pogledajte gdje je BiH

Pasoš Bosne i Hercegovine nalazi se na 52. mjestu po privlačnosti od ukupno rangiranih putnih dokumenata 107 država svijeta, a na osnovu rang liste konsultantske kompanije Henley&Partners.

U Crnoj Gori 23.000 pasoša više nego stanovnika

PODGORICA - Za 11 godina, od 2008. do 2019. u Crnoj Gori je izdato ukupno 643.479 pasoša, odnosno oko 20.000 više od ukupnog broja stanovnika koji zvanično iznosi 620.000, saopštilo je crnogorsko Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom decenije vizne liberalizacije.

Kipar oduzima "zlatne pasoše" stranim investitorima?

NIKOZIJA - Kiparski ministar unutrašnjih poslova Kostantinos Petrides najavio je danas da ta zemlja priprema postupak za oduzimanje državljanstva dvadesetšestorici stranih investitora koje su kiparske pasoše dobili u skladu sa programom o unosnim investicijama.

Najčitanije