Pasoš

Najnovija posljedica Brexita: Evropljani u Britaniju mogu samo s pasošem

LONDON - Lična karta od danas više neće vrijediti za ulazak u Ujedinjeno Kraljevstvo koje ubuduće traži od evropskih i od švajcarskih građana da pokažu pasoš, što je među novijim posljedicama Brexita.

Najmoćniji pasoši u 2021. godini, rangirane isprave 199 zemalja

Prema CNN-u, citirajući izvještaj firme "Henley and Partners", koja od 2006. godine rangira putne isprave 199 zemalja, Japan je ponovno na vrhu popisa, budući da "indeks pasoša" ne uzima u obzir privremena ograničenja.

Hrvatska vlada: Kovid pasoši neće se koristiti samo na granicama

ZAGREB - Hrvatska vlada donijela je na današnjoj telefonskoj sjednici odluku o uspostavljanju nacionalnog sistema za izdavanje EU digitalne kovid potvrde tazkovanog kovid pasoša.

Pasoš o vakcinaciji "najtraženija falsifikovana roba" u Njemačkoj

BERLIN - U Njemačkoj su trenutno najtraženiji pasoši o vakcinaciji, pa se pojavljuje sve veći broj falsifikovanih dokumenata.

Austrija od 4. juna uvodi "zeleni pasoš"

BEČ - Austrija od 4. juna uvodi "domaću" verziju takozvanog "zelenog pasoša", pošto je parlament donio odluke koje to omogućavaju.

Austrija donijela odluku, "zeleni pasoš" u tri faze

BEČ - Austrijska vlada donijela je odluku o uvođenju takozvanog zelenog pasoša od 19. maja i to će sprovesti u tri faze.

Kurc: Nećemo čekati na EU

BEČ - Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je da Austrija, po pitanju takozvanog zelenog pasoša za putovanja testiranih i vakcinisanih protiv kovid-19, neće čekati na EU.

Formalno dogovoreno uvođenje kovid pasoša

BRISEL - Članice Evropske unije formalno su postigle dogovor o uvođenju kovid pasoša za putovanje, što je još jedan korak ka ponovnom otvaranju turističkog sektora ovog ljeta, navela su dva neimenovana diplomatska izvora.

Sajber stručnjaci: Lažni kovid pasoši "po cijeni kikirikija"

LONDON - Lažni kovid pasoši se prodaju preko interneta po bagatelnim cijenama u velikoj prevari koja je alarmirala vlasti brojnih država koje žele da ožive putovanja i ekonomije, ocijenili su sajber stručnjaci.

"Zapadni Balkan uključiti u povratak slobodnom kretanju"

BRISEL - Dejvid Mekalister, predsjedavajući Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta, kaže da bi i zemlje zapadnog Balkana trebalo uključiti u procese kojima se preko zdravstvenih sertifikata postepeno vraća sloboda kretanja unutar Evrope.

Najčitanije