Pasoš

Japan ima najjači pasoš na svijetu, BiH na 49. mjestu

VAŠINGTON - Prema godišnjoj listi kompanije Henli i Partners, Japan i dalje ponosno nosi tutulu najjačeg pasoša na svijetu, mogu putovati u 190 zemalja, dok drugo mjesto dijele Singapur i Južna Koreja, tačnije mogu bez vize putovati u isti broj zemalja, odnosno 189.

BiH pasoša se ove godine odreklo više od četiri hiljade građana

SARAJEVO - Svakodnevno i masovno se građani Bosne i Hercegovine odriču svog državljanstva. Od januara do 11. decembra ove godine pasoša BiH odreklo se čak 4.099 građana. Podatak je ovo Ministarstva civilnih poslova BiH, a Zorica Rulj, portparol tog ministarstva, kaže da u postupku odricanja od bh. državljanstva stranke nisu dužne navesti razloge zbog kojih to čine.

Britanci sve više zainteresovani za pasoš Njemačke

BERLIN - Sve više Britanaca želi da dobije njemačko državljanstvo kako se približava izlazak Velike Britanije iz Evropske unije.

Koliko je "moćan" pasoš Bosne i Hercegovine?

Državljani Japana i Singapura nisu više vlasnici "najjačeg" pasoša na svijetu. Potpuno neočekivano, vrh liste zauzeli su Ujedinjeni Arapski Emirati.

Ronaldinju zbog duga oduzet pasoš, na računu ima šest evra

Brazilski sud naložio je da se legendarnom fudbaleru Ronaldinju oduzme pasoš zbog neplaćenih dugova u iznosu od dva miliona evra, piše španska "Marca".

Arapi žele da kupuju crnogorski pasoše

PODGORICA - Kompanija "Henley & Partners" najavila je da će u oktobru s Vladom Crne Gore pokrenuti program sticanja državljanstva po osnovu ulaganja u Crnoj Gori za koji veliko interesovanje očekuju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Objavljena nova lista najmoćnijih pasoša na svijetu

U današnjem svijetu putovanja u inostranstvo su potpuno uobičajena stvar, međutim, neki pasoši su, očekivano, vredniji od drugih.

Malteški pasoš novi statusni simbol među bogatašima

Najnoviji statusni simbol bogataša širom svijeta je, vjerovali ili ne, pasoš jedne zemlje. Naime, šarmantna mediteranska destinacija koja nudi jedinstvene plaže, lijepo vrijeme i opušten način života jedna je od najtraženijih među bogatašima koji masovno apliciraju za njen pasoš.

Kako možete ući u Rusiju bez vize i pasoša?

Pogranični odnosi sa Estonije i Rusije nisu regulisani pravilima - već decenijama se ne potpisuju potrebni dokumenti.

Hoćemo li iPhone koristiti umjesto pasoša?

Apple ima novu ideju. Radi se o tome kako iPhoneom zamijeniti nečije lične dokumente. Hoće li zaista postojati rješenje gdje iPhone koristimo umjesto pasoša ili lične karte?

Najčitanije