Pasoš

Sajber stručnjaci: Lažni kovid pasoši "po cijeni kikirikija"

LONDON - Lažni kovid pasoši se prodaju preko interneta po bagatelnim cijenama u velikoj prevari koja je alarmirala vlasti brojnih država koje žele da ožive putovanja i ekonomije, ocijenili su sajber stručnjaci.

"Zapadni Balkan uključiti u povratak slobodnom kretanju"

BRISEL - Dejvid Mekalister, predsjedavajući Spoljnopolitičkim odborom Evropskog parlamenta, kaže da bi i zemlje zapadnog Balkana trebalo uključiti u procese kojima se preko zdravstvenih sertifikata postepeno vraća sloboda kretanja unutar Evrope.

Austrija ubrzala proces, želi "zeleni pasoš" od aprila

BEČ - Austrija namjerava da već od aprila uvede takozvani "Zeleni pasoš“ koji treba da omogući ponovo slobodu putovanja, saopšteno je danas nakon sjednice Vlade.

Ministar vraćen sa biračkog mjesta zbog isteklog pasoša

AMSTERDAM - Holandski ministar zdravlja Hugo de Jonge vraćen je kući sa biračkog mjesta kako bi uzeo važeći pasoš, jer je došao s pasošem kome je istekao rok važenja.

"Kovid pasoši u EU suprotni dobrovoljnoj vakcinaciji"

MOSKVA - Uvođenje kovid pasoša na teritoriji Evropske unije bilo bi u suprotnosti s principom dobrovoljne vakcinacije, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov.

EK podnosi prijedlog o izgledu kovid pasoša

BRISEL - Evropska komisija će predstaviti prijedlog za digitalne antikovid vakcinacione pasoše u martu, koji bi mogli da budu jedan od uslova za slobodno putovanje širom Evropske unije, rekla je danas predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Sa bh. ličnom kartom na pola Balkana

SARAJEVO, BANJALUKA - Građanima BiH najkasnije do početka naredne godine za ulazak na samoproglašeno Kosovo najvjerovatnije će biti dovoljna samo biometrijska lična karta.

EU: Pitanje "korona pasoša" osjetljivo i teško

BRISEL - Lideri EU na vanrednom sastanku Evropskog savjeta 21. januara razgovaraće i o uviđenju tzv. korona pasoša, najavljeno je u Evropskoj komisiji.

Skandal s pasošima doveo do prve ostavke na Kipru

NIKOZIJA - Predsjednik kiparskog parlamenta Demetris Siluris podnio je danas ostavku nakon skandala s prodajom pasoša stranim investitorima, koji je osramotio vlasti u državi članici EU, javlja Rojters.

Kipar ukida "zlatni pasoš" za bogate strane investitore

NIKOZIJA - Kipar je danas ukinuo unosni program davanja državljanstva bogatim stranim investitorima, poslije optužbi da su jedan visoki zvaničnik Vlade i bivši poslanik bili umiješani u pokušaj da zaobiđu striktna pravila i izdaju pasoš imaginarnom investitoru za koga se smatra da je imao kriminalni dosije.

Najčitanije