Pasoši

Pokušali ući u BiH sa lažnim pasošima Koreje

SARAJEVO - Granična policija BiH saopštila je da su na aerodromu Sarajevo kod petoro stranih državljana otkrivene krivotvorene putne isprave Koreje, kojima su pokušali ući u BiH.

U BiH 2.200 diplomatskih pasoša

BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini, prema podacima Ministarstva inostranih poslova BiH, ima oko 2.200 diplomatskih pasoša, a tokom 2017. godine i u prvih pet mjeseci ove godine izdato ih je 406.

Crnadak o pasošima: Izmjene pravilnika radi ispravljanja nepravde

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak rekao je da je Pravilnik o izmjeni i dopunama Pravilnika o izdavanju diplomatskih pasoša donio kako bi ispravio nepravdu, jer su to pravo do sada imali samo članovi Zajedničke komisije za evropske integracije parlamenta BiH, a sada ga imaju i članovi Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Srpske.

Potpisan ugovor za nabavku pasoša

BANJALUKA - Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i banjalučka kompanija "Milbauer" potpisali su četvorogodišnji ugovor o izradi pasoških knjižica vrijedan 28,47 miliona KM.

Predmet 'Papirus': Sređivali lažne pasoše i članovima 'zemunskog klana'

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Tuzlaka Bore Gligića (49) te Igora Milanovića (31) iz Srbije, koja ih tereti da su kriminalcima pomogli da dobiju lažne bh. dokumente.

Koji pasoš je najskuplji a koji najmoćniji u 2018.

Za one rođene na zapadu, u razvijenim zemljama, putovanja nikada nisu predstavljala problem. Međutim mnogim nerazvijenim zemljama i dalje za ulazak u mnoge zemlje neophodna je viza.

"Gemalto" se opet žalio, pasoši sve neizvjesniji

SARAJEVO, BANJALUKA - Samo nekoliko dana nakon što je Kancelarija za razmatranje žalbi odbila žalbu francuske kompanije "Gemalto" na tendersku dokumentaciju za štampanje pasoških knjižica, ova kompanija ponovo se žalila i opet zaustavila čitav postupak.

Osmanović: Građani BiH neće imati problema s izdavanjem pasoša

SARAJEVO - Građani Bosne i Hercegovine neće imati problema s izdavanjem pasoša kao što je to bio slučaj prošle godine, potvrdio je državni ministar civilnih poslova Adil Osmanović.

Od marta opet nema pasoša?

SARAJEVO, BANJALUKA - Tender za nabavku pasoških knjižica, težak oko 30 miliona KM, ponovo je obustavljen zbog žalbe francuske kompanije "Gemalto" i sada je već izvjesno da do marta naredne godine, kada ističe ugovor sa banjalučkom kompanijom "Milbauer", neće biti izabran novi stari dobavljač pasoških knjižica.

Istekao rok za dostavu ponuda pasoških knjižica

BANJALUKA - Rok za dostavu ponuda za nabavku pasoških knjižica istekao je danas i u narednih nekoliko dana trebalo bi se znati koja kompanija će dobiti četvorogodišnji posao vrijedan oko 30 miliona KM.

Najčitanije