Pasoši

Kipar pokrenuo istragu o "zlatnim pasošima"

NIKOZIJA - Kiparski predsjednik obećao je da će ukinuti sve pasoše koji su "greškom" dodijeljeni bogatim investitorima za koje je otkriveno da su počinili krivična djela.

Učenicima Medicinske škole ukradeni pasoši u Španiji

DOBOJ - Direktor Medicinske škole u Doboju Milena Jović izjavila je Srni da su učenicima ove škole, koji borave na ekskurziji u Španiji, ukradeni pasoši, ali da će se oni vratiti kući kao što je i planirano u nedjelju, 26. maja.

Na banjalučkom aerodromu otkriveni lažni pasoši Turske

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Aerodrom Banjaluka u nedjelju su na letu za Berlin kontrolom pasoša četvero stranih državljana otkrili falsifikovane specijalne pasoše Republike Turske, kojima su pokušali izaći iz BiH.

Trinaest nevjerovatnih činjenica o pasošima

Fascinantna istorija o potrebi za posebnim dokumentima za putovanja- neke zanimljive činjenice o pasošima koji će vas navesti da ih cijenite na potpuno novi način.

Pokušali ući u BiH sa lažnim pasošima Koreje

SARAJEVO - Granična policija BiH saopštila je da su na aerodromu Sarajevo kod petoro stranih državljana otkrivene krivotvorene putne isprave Koreje, kojima su pokušali ući u BiH.

U BiH 2.200 diplomatskih pasoša

BANJALUKA - U Bosni i Hercegovini, prema podacima Ministarstva inostranih poslova BiH, ima oko 2.200 diplomatskih pasoša, a tokom 2017. godine i u prvih pet mjeseci ove godine izdato ih je 406.

Crnadak o pasošima: Izmjene pravilnika radi ispravljanja nepravde

SARAJEVO - Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Igor Crnadak rekao je da je Pravilnik o izmjeni i dopunama Pravilnika o izdavanju diplomatskih pasoša donio kako bi ispravio nepravdu, jer su to pravo do sada imali samo članovi Zajedničke komisije za evropske integracije parlamenta BiH, a sada ga imaju i članovi Odbora za evropske integracije i regionalnu saradnju Narodne skupštine Srpske.

Potpisan ugovor za nabavku pasoša

BANJALUKA - Agencija za identifikaciona dokumenta, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA) i banjalučka kompanija "Milbauer" potpisali su četvorogodišnji ugovor o izradi pasoških knjižica vrijedan 28,47 miliona KM.

Predmet 'Papirus': Sređivali lažne pasoše i članovima 'zemunskog klana'

SARAJEVO - Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Tuzlaka Bore Gligića (49) te Igora Milanovića (31) iz Srbije, koja ih tereti da su kriminalcima pomogli da dobiju lažne bh. dokumente.

Koji pasoš je najskuplji a koji najmoćniji u 2018.

Za one rođene na zapadu, u razvijenim zemljama, putovanja nikada nisu predstavljala problem. Međutim mnogim nerazvijenim zemljama i dalje za ulazak u mnoge zemlje neophodna je viza.

Najčitanije