Pasulj

Crveni pasulj

Sastojci:

Orasima, pasuljom i lukom protiv masnoće u krvi

Pojedine osobe muku muče sa masnoćama u krvi, a posebno holesterolom, iako ne pripadaju redu gurmana koji obožavaju kaloričnu hranu.

Zašto je pasulj dobar za zdravlje?

​Iako se već dugo govori da je konzumacija pasulja dobra za zdravlje, danas se ovom povrću pridaje još više pažnje zbog novih informacija koje donose naučnici.

Omiljena namirnica u narodu: Čarobni pasulj

Iako stara poslovica kaže "prosto k'o pasulj", ova u našem narodu veoma omiljena namirnica priprema se na stotinu načina. Pripada rodu mahunarki, biljnom rodu koji je po nutritivnoj vrijednosti izuzetno značajan. Iako su kod nas najomiljenije bijele sorte pasulja, crni pasulj je još korisniji.

Makedonska zakuska s pasuljem

Napravite ovu ukusnu zakusku i namažite je na hljeb ili krekere!

Pasulj, najbolji čuvar zdravlja

Svi koji imaju predispozicije za šlog treba da jedu pasulj nekoliko puta nedjeljno, jer pola šolje sadrži više od 600 miligrama kalcijuma.

Pasulj sa suhim paprikama

Pasulj je uvijek dobar izbor. Hranljiv, ukusan, a još u kombinacijij sa suhim paprikama predstavlja užitak za čitavu porodicu.

Paprike punjene pasuljem

Navikli smo da punimo paprika sa mesom ili sa krompirom, ali paprike punjene pasuljem su pravi jesenji užitak.

Namirnice koje prirodno snižavaju visok krvni pritisak

Da bi izbjegli visok krvni pritisak treba jesti hranu s niskim postotkom soli. Nutricionisti upozoravaju da se protiv visokog pritiska treba boriti i s tri moćna minerala: kalcijumom, magnezijumom i kalijumom.

Najčitanije