Patike

Treba li patike prati u veš-mašini?

Najlakši i najbrži način pranja patika jeste ubacivanje u veš mašina - zaboravimo na njih nekih sat vremena, a izađu kao nove.

Oduzeto 2.570 sportskih patika u vrijednosti od 200.000 KM

BRČKO - Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH oduzeli su na područiju Brčko Distrikta veću količinu sportskih patika u vrijednosti od oko 200.000 KM.

Kako dobro očistiti obuću bez skupih preparata

U većini slučajeva, za čišćenje obuće dovoljna vam je čista stara četkica za zube, malo alkoholnog sirćeta pomiješanog s vodom, ili malo sode bikarbone te - malo strpljenja da ih ne oštetite.

Sedam trikova kojima ćete očuvati bjelinu patika

​Patike već dugo nisu samo sportska obuća, a mnogima su najdraži bijeli modeli. Međutim, ponekad nam se čini da održavanje bijelih patika bijelima spada u kategoriju "nemoguća misija".

Kombinezon voli patike

Kombinezon je jedan od onih odjevnih komada koji može izgledati top, ali i flop ako se pogriješi s izborom modela.

"Nike" patike iz 1972. prodate za 437.000 dolara

Rijedak par kopački "Nike" koje je dizajnirao jedan od osnivača kompanije prodat je na aukciji u Njujorku za rekordnih 437.500 dolara.

Patike inspirisane slijetanjem na Mjesec

Misija Apollo 11 utiče na popularnu kulturu još od 20. jula 1969, kada se prvi čovjek uspješno spustio na Mjesec. Tako su Neil Armstrong i Buzz Aldrin postali prva ljudska bića koja su kročila na Zemljin satelit, što je i danas jedno od najvećih dostignuća kada su istraživanja kosmosa u pitanju. Ti koraci nisu ostavili traga samo na Mjesecu, već su uticali i na modnu industriju Zemljana, a posebno kada je obuća u pitanju.

Kompanija Nike predstavila nove pametne patike

​Kompanija Nike predstavila je još jedan model patika koji je u stanju da se samostalno pertla, te ima i druge opcije koje ga pozicioniraju visoko u svijetu pametne obuće.

Kako nositi patike na odijelo

Nekad zabranjena kombinacija, koja je izazivala podsmijehe, danas je postala sastavni dio muške mode.

Proljećne šetnje nezamislive bez dobrih patika

Patike jednostavno nemaju namjeru da siđu sa trona, a i zašto bi kada su najbezbolnije rješenje za ležeran i cool izgled. Ukoliko ste se već pomalo umorili od kombinacija u kojima su najveće zvijezde u odjevnim predmetima koji pripadaju zimskoj kolekciji, stiže mali predah. Odmorimo na tren od džempera i kaputa, te zavirimo šta je novo i svježe kada su patike u pitanju u sezoni proljeće-ljeto 2019.

Najčitanije