Patrijarh Irinej

Irinej: Patrijarh Pavle ostavio dubok trag

SLATINA - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je večeras u obraćanju u Hrvatskom domu u Slatini da je patrijarh Pavle ostavio dubok trag u srpskom narodu i SPC, te izrazio zadovoljstvo što će biti osveštan obnovljeni hram Svetih apostola Petra i Pavla u Kućancima kod Donjeg Miholjca, u rodnom mjestu blaženopočivšeg patrijarha Pavla.

Patrijarh Irinej: Srbi stvarali i u ropstvu i u stradanjima

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh Irinej istakao je večeras u Beogradu, otvarajući izložbu "Osam vekova umetnosti pod okriljem Srpske pravoslavne crkve (SPC)" da su Srbi stvarali i u ropstvu i u stradanjima.

Patrijarh Irinej: Dodik diše srpskim duhom i idealima

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je večeras u Beogradu da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik diše srpskim duhom i živi srpskim idealima i zahvalio mu za odanost srpskom narodu.

Patrijarh Irinej: Samo jedinstvo može sačuvati crkvu i državu

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej rekao je da je poruka današnjeg sabornog okupljanja u Žiči, gdje je centralna proslava jubileja Srpske pravoslavne crkve, da Srbi moraju da sačuvaju jedinstvo i ljubav jedni prema drugima i prema Hristu, a da zaborave na podjele da bi opstali.

Patrijarh Irinej u manastiru Podlastva: Živa je naša vera

PODGORICA - Njegova svetost patrijarh srpski Irinej izjavio je da je dvodnevni skup u manastiru Podlastva u Grblju veliko ohrabrenje za cijelo srpstvo i poručio da je živa pravoslavna vjera u Crnoj Gori.

Patrijarh Irinej u Crnoj Gori: U porti manastira više od 2.000 vjernika

PODGORICA - Patrijarh srpski Irinej stigao je večeras u manastir Podlastva u Crnoj Gori gdje se obilježava veliki jubileji Srpske pravoslavne crkve - 1.500 godina tog manastira kao i 800 godina samostalnosti SPC.

Patrijarha Irineja obilaze ljekari, oporavak teče sporo

BEOGRAD - Patrijarh Irinej je prije više od deset dana izašao iz bolnice u kojoj je boravio zbog visoke temperature i opšte iscrpljenosti, ali se i dalje ne osjeća dobro.

Patrijarh Irinej izašao iz bolnice

Njegova Svetost Patrijarh srpski Irinej izašao je sa Vojno Medicinske Akademije (VMA) gdje se proteklih dana nalazio na oporavku nakon težeg oblika prehlade, saopštila je Televizija Hram.

Stabilno zdravstveno stanje patrijarha Irineja

BEOGRAD - Zdravstveno stanje Njegove svetosti patrijarha srpskog Irineja koji se nalazi na liječenju na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu je stabilno, a konzilijum ljekara očekuje da se on uskoro vrati svojim obavezama, saopšteno je danas iz VMA.

Zdravstveno stanje patrijarha Irineja stabilno

BEOGRAD - Zdravstveno stanje patrijarha srpskog Irineja je stabilno, saopštila je danas Vojnomedicinska akademija.

Najčitanije