Patrijarh Porfirije

Patrijarh Porfirije razgovarao sa zvaničnicima i političarima Crne Gore

BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je, na njihov zahtjev, s odgovornim političkim ličnostima iz Crne Gore kojima je prenio da se Crkva ni na koji način ne upliće u stranačka nadmetanja i izrazio uvjerenje da će Temeljni ugovor biti potpisan čim se normalizuju političke prilike u Crnoj Gori.

Porodicu Đoković ugostio patrijarh Porfirije

Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, podijelio je na svom Instagram profilu kako je porodica Đoković Svetog Savu provela kod patrijarha Porfirija.

Abazović sa patrijarhom Porfirijem u Beogradu

PODGORICA - Potpredsjednik crnogorske vlade zadužen za koordinaciju bezbjednosnih službi Dritan Abazović doputovao je večeras u Beogradu u privatnu posjetu patrijarhu SPC Porfiriju, potvrđeno je Tanjugu u Građanskom pokretu URA.

Patrijarh Porfirije pozitivan na virus korona

Patrijarh srpski Porfirije pozitivan je na virus korna, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

Patrijarh Porfirije u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci

BANJALUKA - Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije služi svetu arhijerejsku liturgiju u Hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci povodom Dana Republike i Svetog prvomučenika i ahiđakona Stefana.

Porfirije: Ovdje sam da vas ohrabrim u čuvanju jedinstva

BANJALUKA - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije istakao je večeras da je došao u Republiku Srpsku da ohrabri srpski narod u čuvanju i izgrađivanju jedinstva, bez obzira na sve razlike, u nastojanju izgradnje svega što je dobro i korisno svima.

Patrijarh Porfirije: Dragi Nole izdrži iskušenje kroz koja prolaziš na Božić

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poslao je poruku podrške najboljem svjetskom teniseru Novaku Đokoviću, u kojoj mu čestita božićne praznike i ohrabruje ga da izdrži u iskušenjima kroz koja prolazi nakon odluke vlasti Australije da mu ne dozvole ulazak u tu zemlju.

Patrijarh Porfirije: Budimo mudri i vjerni svom putu

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je uoči Nove godine vjernom narodu da bude mudar i vjeran svome putu.

Patrijarh Porfirije: O poseti SAD tek ćemo razgovarati

BEOGRAD - Patrijarh Porfirije izjavio je danas da će se o posjeti Sjedinjenim Američkim Državama i tamnošnjim eparhijama još razgovarati i dodao da je potrebno da posjeti sve prostore gdje žive vjernici SPC i gdje postoje njeni episkopi, jer je posjeta patrijarha, kako kaže "manifestacija jednistva naše Crkve".

Patrijarh Porfirije: Manastir Miloševac mjesto narodnog obnavljanja

PRIJEDOR - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije poručio je da Manastir Miloševac, u kojem je danas služio prvu Svetu arhijerejsku liturgiju, treba da bude mjesto sveukupnog crkvenog, vjerskog i narodnog obnavljanja.

Najčitanije