Patrijarh Porfirije

Prva poslanica patrijarha Porfirija: Pozvao na bratsku slogu i jedinstvo

BEOGRAD - U prvoj uskršnjoj poslanici od stupanja na dužnost prvog među jdnakima, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije sa svim episkopima pozvao je danas na bratsku slogu, unutrašnje crkveno, a onda i nacionalno, jezičko i kulturno jedinstvo svih.

Patrijarh Porfirije: Zverstava u Jasenovcu bi se postidele i životinje

BEOGRAD - Patrijarh SPC Porfirije izjavio je danas, na otvaranju izložbe "Sveti novomučenici jasenovački u svetlosti Vaskrsenja", da su u Jasenovcu počinjeni najmonstruozniji zločini kojih bi se i životinje postidjele i poručio da je uvijek stvar ličnog izbora kako će neko živjeti bez obzira na povoljne ili nepovoljne okolnosti.

Patrijarh Porfirije u Pećkoj patrijaršiji služio pomen postradalima

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas u Pećkoj patrijaršiji pomen svojim svetim prethodnicima i postradalima u martovskom pogromu 2004. godine, poručivši da će se sveštenstvo u pravoslavnim hramovima moliti Bogu da podari snagu onima koji su ostali na Kosmetu da istraju u ostanku i da u miru grade svoj život.

Patrijarh Porfirije primio apostolskog nuncija Slucijana Surijanija

BEOGRAD - Patrijarh Porfirije danas je u Patrijaršijskoj rezidenciji primio nadbiskupa Lučijana Surijanija, apostolskog nuncija u Srbiji i poželio mu dobrodošlicu, te zahvalio na prisustvu ustoličenju u tron poglavara SPC.

Patrijarh Porfirije u izolaciji

BEOGRAD - Patrijarh srpski Porfirije nalazi se u izolaciji, saopštila je Srpska pravoslavna crkva (SPC) na svom sajtu.

Patrijarh srpski Porfirije služio prvu liturgiju

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služio je danas svetu liturgiju u centralnom dijelu Hrama Svetog Save na Vračaru.

"Nezavisne" u Derventi: Radost obasjala selo gdje je rastao patrijarh Porfirije

DERVENTA - Iako je rođen u Vojvodini, korijeni patrijarha Porfirija sežu iz derventskog sela Crnča, gdje je u djetinjstvu redovno dolazio. Radosni smo i ponosni na njega.

Pupovac: Ono što je Porfirije učinio u Hrvatskoj veliki zalog

ZAGREB - Predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac i poslanik u hrvatskom parlamentu pozdravio je danas izbor Porfirija za patrijarha srpskog i ocijenio da je njegovim izborom otvorena nova stranica u životu SPC.

Stejt department čestitao SPC na izboru patrijarha

VAŠINGTON - SAD čestitale su Srpskoj pravoslavnoj crkvi i njenim vjernicima izbor mitropolita Porfirija za novog patrijarha, saopštio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs.

Ustoličen patrijarh Porfirije

BEOGRAD - Novi poglavar SPC, 46. po redu, Porfirije ustoličen je danas u Sabornoj crkvi u Beogradu.

Najčitanije