Patrijarh Porfirije

Vučić sa patrijarhom Porfirijem i Dodikom

BEOGRAD - Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, sastao se s patrijarhom Porfirijem i Miloradom Dodikom, srpskim članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koje je obavijestio o toku razgovora pod okriljem EU na temu Kosova i Metohije.

Deset najdražih pop i rok pjesama patrijarha srpskog Porfirija

Njegova svetost patrijarh srpski gospodin Porfirije, povodom obilježavanja 53 godine Radija 202, popularne Dvestadvojke, napravio je izbor svojih najdražih pop i rok pjesama.

"Postignuta saglasnost o Temeljnom ugovoru između SPC i Crne Gore"

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije rekao je danas da je postignuta saglasnost o Temeljnom ugovoru između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Kovač: Veoma smo zahvalni patrijarhu što nas je posjetio

ŠIPOVO - Načelnik opštine Šipovo Milan Kovač zahvalio je Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju što je našao vremena da posjeti manastir Glogovac u ovoj lokalnoj zajednici.

Patrijarh Porfirije u manastiru Glogovac kod Šipova

ŠIPOVO - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije služiće danas Svetu arhijerejsku liturgiju u manastiru Glogovac kod Šipova.

Gromoglasan aplauz nakon poruke patrijarha Porfirija u Skoplju

SKOPLJE - Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije poručio je danas u hramu Svetog Klimenta Ohridskog u Skoplju da Sabor SPC prihvata i blagosilja autokefalnost Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije (MPC-OA) i da sada slijedi razrada svih tehničo-organizacionih detalja za svečano proglašenje zvaničnog akta autokefalnosti.

Milanče iz "Otvorenih vrata" postaje pomoćnik patrijarha Porfirija

Nekadašnji glumac Rastko Lupulović, koji se zamonašio i uzeo ime Ilarion izabran je za vikarnog vladiku. On će biti vikar (pomoćnik) patrijarha srpskog Porfirija.

Porfirije: Zaceljena rana raskola s makedonskom crkvom

BEOGRAD - Patrijarh Spske pravoslavne crkve (SPC) Porfirije poručio je danas, na liturgiji pomirenja s makedonskom crkvom, da je poslije 55 godina zacijeljena duboka i bolna rana raskola s tom crkvom i da je ovo veliki dan i čudo Božje.

Patrijarh Porfirije poručio: Svaki rat je poraz ljudskog dostojanstva

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije poručio je danas u vaskršnjoj poslanici da smo sazdani kao jedan i jedinstven ljudski rod.

Patrijarh Porfirije i Konstrakta razmijenili poklone

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije sastao se s predstavnikom Srbije na ovogodišnjoj Evroviziji Anom Đurić Konstraktom i tom prilikom su razmijenili poklone.

Vučić razgovarao sa patrijarhom Porfirijem

BEOGRAD - Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sinoć sa patrijarhom srpskim Porfirijem, koji je predsjedniku predočio svoju inicijativu u vezi sa podrškom izbjeglicama iz Ukrajine, saopšteno je iz službe za saradnju s medijima predsjednika Republike.

Patrijarh Porfirije u besjedi tumačio pjesmu "In corpore sano"

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije istakao je danas da Crkva nije ni staromodna niti moderna već uvijek aktuelna, a taj stav je pojasnio i tumačenjem pjesme "In coropore sano" koja će Srbiju predstavljati na izboru za Pjesmu Evrovizije.

Patrijarh Porfirije uručio 12 stipendija najboljim studentima

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije večeras je uručio 12 stipendija Srpske pravoslavne crkve (SPC) najboljim studentima završnih godina fakulteta koji su osnivači Univerziteta u Beogradu - Pravnog, Filozofskog, Elektrotehničkog, Medicinskog i Pravoslavno-bogoslovskog fakulteta.

Patrijarh Porfirije se oprostio od Velje Pavlovića

BEOGRAD - Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije oprostio se večeras porukom od preminulog kultnog televizijskog novinara u Srbiji Velje Pavlovića, autora emisija "Duhovnici" i "Nivo 23", za kojeg je naveo da je bio njegov dugogodišnji prijatelj.

Abazović o razgovoru sa patrijarhom Porfirijem: "To je bila misija"

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović rekao je da je otišao u "misiju" kod patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija.

Najčitanije