Pavgord

"Šećeranu" ne daju ispod sedam miliona

BIJELJINA - Skupština povjerilaca nije prihvatila ponudu "Pavgorda" iz Foče da kupi bijeljinsku "Šećeranu" za pet miliona maraka, a ovu fabriku šećera, ističu, neće prodati ispod sedam miliona KM.

"Pavgord" zaobilaznim putem do "Alumine"

BANJALUKA - Kompanija "Pavgord" iz Foče će kroz dokapitalizaciju Pavlović International banke iz Bijeljine pokušati da dođe do kvalifikacija koje bi im omogućile da od Vlade Republike Srpske otkupe potraživanja u Fabrici glinice "Birač" iz Zvornika, potvrdili su "Nezavisnim" zastupnici ove kompanije.

"Pavgord" bi udio koji "Alumina" ne priznaje

BANJALUKA - Fočansko preduzeće "Pavgord" spremno je na kompromis s preduzećem "Birač" u stečaju i kćerkom firmom "Aluminom" iz Zvornika kojim bi se odrekli dijela potraživanja. Zauzvrat traže da im se prizna dug koji su otkupili od Ukio banke prije nekoliko godina.

"Alumina" odblokirana pod nepoznatim uslovima

ZVORNIK - Opštinski sud u Zvonriku odblokirao je privremeno na 60 dana račun kompanije "Alumina", međutim juče nisu bili poznati uslovi pod kojima je to urađeno, odnosno šta su dan prije dogovorili predstavnici Vlade RS, kompanije "Alumina" i fočanske kompanije "Pavgord", zbog čijih spornih potraživanja od 155 miliona KM je bio i blokiran račun.

Najčitanije