Pećina

Ceremošnja je jedna od najljepših pećina u Srbiji

Manje od 20 kilometara dijeli Kučevo i selo Ceremošnju, u čijem se ataru nalazi jedna od najljepših pećina na našim prostorima.

Misteriozna pećina slučajno otkriće jutjubera

Jedan YouTube istraživač došao je do nevjerovatnog otkrića nakon što je naletio na šupljinu i prostoriju ispod drveta, koje su ga dovele do zapanjujuće očuvane pećine vitezova Templara.

Pronađena "svemirska pećina", naučnici je zovu gigantska školjka

Astronomi su pronašli ogromnu šupljinu u svemiru - a za sada nemaju objašnjenje o njenom porijeklu.

Naučnik: Otkriće koje mijenja stav o neandertalcima

Neandertalci su možda bili bliskiji praistorijskom čovjeku nego što se ranije vjerovalo, pokazuju pećinske slike u Španiji koje otkrivaju da je i ta vrsta imala potrebu da stvara umjetnost, objavili su u nedjelju naučnici.

Skrivena pećina iz 9. vijeka ukrašena otiscima dlanova majanske djece

U zabačenom dijelu džungle na poluostrvu Jukatan, skrivena podzemna pećina leži ušuškana ispod 15 metara visokog pamučnog drveta. Prije više od 1.200 godina na njenim zidovima majanska djeca ostavila su i danas vidljivi trag - 137 otisaka dlanova u crvenoj i crnoj boji.

Putopis: U zagrljaju Republike Srpske

Na Veliki četvrtak, uveče, nas osmoro odvažnih iz Požarevca kreće put Republike Srpske na jednu akciju koju naš vodič Zoran Pavlović iz Planinarskog društva "Vukan" naziva turom za opuštanje i uživanje. Ali, ona će iziskivati i napor, kao i uvek na planinarenju, doziran tek toliko da osetimo adrenalinski skok i blagodati za kojima vapi onaj hedonistički deo našega bića, kada sve prođe i samo nas milina obuzme.

Tajna skrivena glečerom, kasarna kao vremenska kapsula Bijelog rata

Otapajući glečer u sjevernoj Italiji otkrio je planinsku škrilju s kasarnom iz Prvog svjetskog rata.

Pećina u Čajniču sačuvala čudotvornu ikonu

Svake godine na Veliki petak povrh Čajniča u dubokoj šumi ne zvone zvona, već brdima odjekuju klepetala kojima udara hadži Nebojša Krnojelac.

Prirodni fenomen kod Sanskog Mosta Fajtovačka pećina dom šišmiša

SANSKI MOST - Zbog kraškog sastava zemljišta i brojnih vodotokova, šire područje Sanskog Mosta bogato je velikim brojem većih ili manjih pećina, a jedna takva, manje poznata od drugih, je Fajtovačka pećina, koja se nalazi u blizini istoimenog sela.

Biseri Srpske: Pećina Orlovača krije svijet stvaran hiljadama godina

Ukoračite u mjesto gdje ste samo treptaj u milionskom nizu godina, mjesto u kojem ćete već na samom ulazu da zastanete na samo nekoliko sekundi, utišate misli i skrenete im tok u nepoznato.

Najčitanije